Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ježiš Háti, ty jsi mě úplně povzbudila
Já to musím vydržet, někdy prostě trochu vybuchnu, ale já to dám. Děkuji ![]()
JASNE , ZE TO DAS :_))
HLAVNE NEZOUFEJ , URCITE SI najdes cestu jaka bude pro tebe i mimi to nejlepsi ![]()
bedruna7 píše:
Ježiš Háti, ty jsi mě úplně povzbudilaJá to musím vydržet, někdy prostě trochu vybuchnu, ale já to dám. Děkuji
Bedrun, to chápu, že když nepodpoří a nevysvětlí situaci lékař, je člověk z toho hotovej. Věř si a zmákneš to. Hlídej hlavně těch 6-8 pomočených plenek za den, počítá se i čůrání mimi plenku při přebalování, to je důležité a známka toho, že má mimi dost MM.
Mrzí mě, že je tak velká část dětských lékařů tak neomluvitelně neinformovaná a pak maj maminky zbytečně nervy a zbytečně sáhnou po UM. Lež s maličkou klidně delší dobu, mluv na ní, i když se kroutí. Není to o tom, že bys byla špatná máma a proto se dítě kroutí, prostě to je jedno ze stádií vývoje.
Upozornila jsi lékaře, který ti Norethisteron předepisoval, že kojíš. Podle SPC je kontraindikován (nesmí se při kojení užívat). Někdyy to může jen znamenat, že se výrobce chrání a užívat se může, ale je třeba, aby byl o kojení informován. Zavolej zítra na laktaační ligu, oni ti poradí lépe
Alpako, může to tak být a nemusí. Musela jsem brát Ascorutin na podkožní krvácení po porodu půl roku během plného kojení, který se při kojení také nesmí (a jaký div, ani v těhu) a laktáci mi taky řekli, že nesmím s ním kojit. Přitom jsem s ním kojila normálně, mudra, internistka i magistra v lékárně řekly, že když je to takhle, je to ok. Stejně tak v těhu se předepisuje jak na běžícím pásu.
Alpaka píše:
Upozornila jsi lékaře, který ti Norethisteron předepisoval, že kojíš. Podle SPC je kontraindikován (nesmí se při kojení užívat). Někdyy to může jen znamenat, že se výrobce chrání a užívat se může, ale je třeba, aby byl o kojení informován. Zavolej zítra na laktaační ligu, oni ti poradí lépe
Alpako ty tabletky mám od svého gynekologa a říkala mi, že to tam píšou, ale že je mám užívat jen 10 dní…což je do čtvrtka…
Teď ji kojím a kroutí se jak žížala, pořád brečí, ale jak ji něco zaujme, tak čumí a je klid. Dělá to přesně tak - Saje, saje, pustí se, řve, rychle hledá bradavku, přisaje, ihned pouští, řev a tak stále do kola. Měnila jsme i prsa a dělá to u obou…
Háta_x píše:
Alpako, může to tak být a nemusí. Musela jsem brát Ascorutin na podkožní krvácení po porodu půl roku během plného kojení, který se při kojení také nesmí (a jaký div, ani v těhu) a laktáci mi taky řekli, že nesmím s ním kojit. Přitom jsem s ním kojila normálně, mudra, internistka i magistra v lékárně řekly, že když je to takhle, je to ok. Stejně tak v těhu se předepisuje jak na běžícím pásu.Alpaka píše:
Vždyť to píšu. Ascoruti je ale vitamin C a rutin, který je běžně obsažen v potravinách. Výrobci se zjevně jen nechtělo provádět povinné testy na těhotných,bylo by to drahé. Norethisteron je hormon,který můželaktaci určitě ovlivnit, zvláš ve velkých dávkách. Domléka proniká.
Háti Ascorutin jsme brala taky, ale vysadila jsem ho asi před 2 týdny…
nečetla jsem všechny příspěvky…
Ale pokud krvácíš, tak je možné, že jí mlíčko nechutná, bo se mění chuť mléka… Já to vždy poznala u dcerky, jakmile jsem dostala MS, tak dcerka mi moc nechtěla pít… já hodně bojovala s mlíkem a vybojovala
malá má 9 měsíců a stále kojím, sice už jen na večer, v noci (občas) a ráno, přes den už moc ne, bo si raději dá normalní stravu a jednou až dvakrát jí dám UM a dcera je spokojená… ![]()
takže nezoufej a zkus kojit co hodinu přes den… hodně pij neperlivé vody a čaje
hlavně nestresuj a buď v klidu a užívej si miminka ![]()
Alpi, znám složení Ascorutinu a proti hormonům je -dá se říct- neškodné. Hormony v dávce špatné pro miminko by nikdo nepředepsal.
Petulik já už právě nekrvácím, měly by mi přijít měsíčky po dobrání těch tabletek na zastavení krvácení…je to složité ![]()
Holky malá spinká od 8 hod., chvíli se pokroutila, pak se ale najednou rozkojí a jde slyšet jak mlíčko hltá…mám ty prsa úplně vycickané jak jsme ji furt přikládala.....vzala jsem teď odsávačku (ruční z DM) a nic moc teda, jen pár kapek, tak jsem mačkala rukou a stříkaly jemné čůrky, ale taky ne tak, jak když jsou nalité…je to špatně? Nemělo by to mlíčko valit hodně nepřetržitě?
bedruna7 píše:
Petulik já už právě nekrvácím, měly by mi přijít měsíčky po dobrání těch tabletek na zastavení krvácení…je to složitéHolky malá spinká od 8 hod., chvíli se pokroutila, pak se ale najednou rozkojí a jde slyšet jak mlíčko hltá…mám ty prsa úplně vycickané jak jsme ji furt přikládala.....vzala jsem teď odsávačku (ruční z DM) a nic moc teda, jen pár kapek, tak jsem mačkala rukou a stříkaly jemné čůrky, ale taky ne tak, jak když jsou nalité…je to špatně? Nemělo by to mlíčko valit hodně nepřetržitě?
to je v poho, při spurtu norma. Musíš se smířit s tím, že už prsa nebudou jako v šestinedělí. Já po druhém porodu mám placky už od dvou týdnů. mlíko se tvoří do zásoby hlavně v šestinedělí, aby to měla mimina jednodušší, pak už musí makat, aby něco dostaly. Línějším povahám se to krutě nelíbí )viz moje obě fděti). S prvním jsem to prožívala, vyšilovala, břečela, před každým kojením se bála, co zase bude. Dceruuž ignoruji, ona se vyvzteká a nakonec si dá.
Bedrun, to je normálka. Prsa se nalévají jen ze začátku, pak už se MM vytváří přímo při kojení sáním a odstříkat jde špatně. Jestli máčkneš na bradavku a MM vidíš, máš ho. To je podstatné. Počkej ještě za pár týdnů, to budeš mít možná prsa úplně prázdná a stejně budeš kojit pořád. Drž se a buď v klidu. Takhle vypadá skutečné kojení ![]()
Holky bulím tu jak malá jak čtu tu vaší podporu
![]()
Moc děkuji, já prostě musím vydržet ![]()
Bedrun
to dáš! A jen si pořvi, ten stres a napětí musí někudy ven a až se vybulíš, bude zas dobře ![]()