My a dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.7.18 19:40

@radušina my to měli taky nebo spíš máme…musela jsem tedy zvednout dávku…u nás to bylo asi hladověním nebo si to myslím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
26.7.18 21:12

@terezka.havlickova no právě že jí méně. Vždy byl větší jedlík, ale teď jí méně a ještě u toho strašně řve. Takže ho musím krmit na několikrát. :zed: v noci mi to nedělá, tak je to divné. :nevim: jsem z toho unavená 8o vždy jdu spát vyčerpaná. :? Ráno se vzbudí pusu od ucha k uchu a během dne se začíná zlobit a bojkotuje krmení a nejhorší je večer :zed: zato druhé dvojče má větší apetit a je klidnější :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
26.7.18 21:14

@radušina Neni to tim vedrem? Ze treba nechce to teple jidlo.. Me dnes jedna rvala skoro cely den a obe naspaly pres den celkem 2 hod. Bylo to hrozny. Do toho syn furt knoura, ze neco chce, cokoliv, no dnes den teda na nic. Snad bude zitra lepe. Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.7.18 22:50

Ahoj holky, tak se zase po delsi dobe hlasim. U nas to ted s jidlem mame podobne jako @radušina. Vetsi zroutka ted svoji davku nevypije a jeste se propina a vzteka. Ale zhorsilo se nam i nocni spani. Matne si vzpominam, ze toto mela i dcera pri kojeni nekdy, jen nevim kdy. Jinak u nas je to takove vsemozne. V noci stale nebudim soucasne a uz dlouhodobe jedna vstava jen jednou, druha tak trikrat a casto uz tak od pul pate diky ni nespime. Rano vzdycky tlaci, rve..to ji vydrzi dost dlouho. Ted jsem zjistila, ze prvni pul hodinu u toho tlaceni a rvani spi, probudi se az pozdeji a to uz breci. Ve dne musime hodne casto mit v naruci, takze je prehazuju stale z ruky do ruky. Ale vetsinou nebyvam uplne sama, tak vzdycky nekdo pomuze. A porad bojujeme s travenim a usinanim. Usinani u jedne katastrofa. Obvykle tak dve hodiny po ulozeni do postylky..a nakonec to skonci pridelanim dalsi lahve mleka, u ktere usne. Takze v podstate to mame tak, ze jedno dite na pohodu (az na to traveni, ale to se taky da celkem zmaknout) a druhe “potizistka”???? Ale rikam si, ze je fajn, ze je aspon jedna v klidu ???? Holkam bude za dva tydny tri mesice a nevydrzi vubec dlouho vzhuru. Rekla bych, ze vzdy jen na krmeni, prebaleni, lehke pohrani a zase zacnou byt protivne a chteji spat. Jak je to u vas, prosim? Ja bych rekla, ze vydrzi tak 1,5 hodiny bez spani max…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.7.18 22:55

A jinak teda skloubit starsi dite s dvojcatama je zazitek. Oni dve se ve dne zacely budit navzajem totalne i v kocaru a do toho nejstarsi, ktera si neni schopna chvili zapamatovat, ze ma byt potichu, kdyz holky spi. A jeste si casto vodi domu kamaradky, tak to je pak uplne parada. Budi se vam taky deti navzajem? Ja mam ted na zahrade dva kocary, jinak by spaly tak po dvaceti minutach max..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
26.7.18 22:59

Jsem se neprehlasila, takze prispevek byl muj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
26.7.18 23:19

Ahojky, taky se po delsi dobe hlasime. Holkam budou brzy tri mesice a uz tri tydny bojujem s rymou a kaslem. Od vcera maji konecne antibiotika a k tomu jim strikam ventolin na lepsi dychani pres takovou masku 8o a muzu rict, ze konecne jim je lip. Jen jedna ma furt plny nos. Dnes bylo takove horko, ze holky byly prehrate. Cely den jen v plence, vsude otevrena okna, zatazene zaluzky a doma ke 30stupnum. Bydlime v podkrovi a je to narez. Je mozne, ze uz se snazi otacet na brisko? Jsou narozene o cca 5 tydnu driv a jeste k tomu malicke. Sice se nepretoci uplne, ale ten naslap tam je a snaha velika. Povedlo se to zatim kazde jen jednou, ale tak ze jsem je musela lovit zahrabane mezi perinami. Byla to spis nahoda, ze se otocily. Posledni tyden uz nechteji mezi jidlem spinkat nejak moc. Predtim vydrzely cca 4hod mezi jidlem. Zato v noci tech 6 hodin spi. A zacaly hrozne kakat 8o ne ze by to asi bylo spatne, ale vzdy jsem prebalovala pred jidlem, ted az po, protoze u jidla se vzdy potento a pak zas mezi jidly. Vlastne spotrebuju balik (46ks) behem dvou dnu, vetsinou teda ani ty dva dny nevydrzi. Predtim to bylo cca 12-16 plen pro obe na den. No asi mi padne cela materska na pleny. Ted budu kupovat novy kocar, vezmu sportak, co jde do uplneho lehu a s vloznymi taskami budu asi jiz brzy pouzivat. Ten, co mam z druhe ruky, je desne tezky. Ma cca 30kg, ten novy bude mit kolem 11kg. To je sakra rozdil. Zitra jdem na kontrolu, snad uz nebude treba ta maska s inhalatorem a snad ani antibiotika. Stejne mi to desne plivou, krici a davi se tim. Holky, jaky mate nazor na ockovani? Ja furt neco ctu a mam vetsi a vetsi strach a premyslim, ze to budu chtit co nejdele posouvat. Nevim vubec, jak si to v hlave srovnat. V posledni dobe je ockovani desny strasak. Nejsem proti, ale rada bych, co nejdele. Ze pry cim je dite vetsi, tim to lepe zvlada :nevim: holky, co jste po cisari. Ja si dnes cca 5cm nad jizvou nahmatala takove fakt divne bulky, jakoby kousek pod kuzi. Muzou to byt vnitrni stehy? Nebo jizva na deloze? Jeste k tomu jsem zacala krvacet, tyden pred. Tak premyslim, jestli to ma spojitost. Na kontrolu mam jit za vic jak mesic, chci telisko, ale jizva na deloze nebyla po sestinedeli jeste ok, tak to doktorka o dva mesice posunula. Takze nekdy koncem srpna mam az jit. Ale premyslim, ze zajdu driv. Uplne me to vydesilo. Moc casto sice na bricho nesaham, je to tak necitlive az citlive, ale nebylo to tam driv. Navic uz dva dny mam v tom miste takovy divny pocit, bolest to neni, nevim jak to popsat… Premyslim, jestli zajit v utery na gyndu nebo spis na chirurgii? Navic krvacim, tak nevim, jestli mě doktorka vezme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6622
27.7.18 04:25

@Tyntula ahojky, to mají holky tedy trápení. Ať už je jim dobře. Jaký jsi měla kočárek a jaký budeš mít teď? To jsou teda starosti navíc co? :? Já vybírala právě podle váhy. Jsem prcek, tak abych se s ním nezlobil. Máme EW a jsem moc spokojená. Mě se to s těma vloženýma taskama moc nelíbí. Přijde mi že jsou miminka tak jako odkryta a že by a ne moc foukalo :think: ale možná je to jen můj pocit, pak napiš jak jsi spokojená. Že se otáčí možné je. Holky mi to taky začaly dělat tak před 4.mesicem, pak to na chvilku zapomněly a pořádně se točí až teď, bude jim 6 měsíců. Máme již naočkované 3 dávky infanrix hexa a prevenar 13.jsme hodně mezi dětmi a já se bála aby holky něco nechytly, tak jsem nechala očkovat dle schématu. Taky jsem jim chtěla dát náušnice a to se taky dělá až po očkování :) prvni dávky dostaly v 9 týdnech, vždy najednou hexu i prevenar. Poprvé měly teplotu 3 dny, podruhé už jen den, potřetí jen jednou. Očkování u nás odstartovalo spaní celou noc a to jim vydrželo do dnes :dance: ty jo s tou jizvou bych šla na gyndu. Pokud to nebolí, tak až ti skončí krvácení, pokud jo tak bych šla hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6622
27.7.18 04:32
@Dinadina píše:
Jsem se neprehlasila, takze prispevek byl muj :mavam:

Já si říkám, kdo se nám to hlásí :lol:

Holky mrzí mě, že vás ty děti takhle terorizujou :? Ať je brzy lépe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
27.7.18 07:50

@Sergina dnes jsem jednomu dala mlíčko ve dvě a teprve teď jedl další dávku :nevim: prostě nemá hlad. Jeden jí přesně po třech hodinách někdy po čtyřech a druhý jak má hlad a to jsem je od narození pěkně učila jíst stejně teď to mám rozhozené naštěstí jen přes den v noci pijí stejně teda stejně jim dávám i když jeden spí. Je to na palici. :zed: na první očkování jdeme za čtrnáct dní ve třech měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
27.7.18 08:18

@Tyntula taky bych zašla k doktorce. Pro jistotu. Já na kontrole po šestinedělí ještě nebyla. Když jsem měla jít dostala jsem menzes potom nebyl čas a teď jsem to dostala zas tak musím počkat až to skončí a konečně si zajít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
27.7.18 09:32

@radušina snad je to jen období u nás to je takhle třeba 5 dní a pak je zase třeba na týden klid a pak zase bojuje pár dní. Nechápu proč. Už jsem zkoumala zda třeba nedělám něco jinak, ale všechno mají stejné. Hlavně jeden z kluků pije pořád stejně a problémy nedělá. Tak nevím. :nevim: doktor řekl že hlavní je že přibírá. Mám ho nechat jíst kolik chce a jen kdyby začal ztrácet váhu tak by jsme to začali nějak řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
27.7.18 10:01

@Silvie15 já taky zkoumala co dělám špatně. V pondělí jdu k doktorce volala jsem ji dneska a říkala to samé pokud přibírá je to všechno v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.18 11:16

@Tyntula tohle pocasi je des, taky jsme porad zavreny doma, ale co muzeme delat…holky jsou taky porad nahaty…a ockovani no dala jsem je ockovat jeste nam chybi ted posledni preockovani…zatim jsme to zvladli bez horecky, spani jsme meli dobre uz pred ockovanim a ockovani nam to zatim nenabouralo, tak snad bude klid :) @Sergina tak zrovna dnes…vstavani v pul seste…nakrmit, prebalit a davam jeste do postylky, vetsinou jeste na dve az dve a pul hodiny usnou…pak past kone a jdou papat znova…no a hraji si, dnes si holky hraly pres hodinu, ale zacaly byt protivne chtely spinkat…uz se zase krouti blizi se papkani…a pote jdou do postylek po obede spinkat, ale tim to tak do vecera konci pak uz toho moc nenaspi…taky to ale neni pravidlo…je den kdyby jen spinkaly a je den kdy si vice hraji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.7.18 11:18

@Silvie15 u nas je to obdobne…jednou u krmeni zlobi ta a pak se to zase otoci…uz sem si asi zvykla…taky mi bylo receno, ze pribiraji tak to nemam tak resit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí