Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Tyntula a jinak bych si radsi urco dosla k dr…pro tvuj klid
Holky co říkáte na odpuzovac komárů do zásuvky? Koupila jsem Biolit s vůní citronely a teď přemýšlím jestli to není škodlivé pro miminka. Nikde není napsáno že je to nevhodné.
jsme postipani všichni. Já ty mrchy nemůžu nikde najít. ![]()
@radušina My jsme postipany komplet. Ja se toho odpuzovace trochu bojim. Myslim, ze normalni repelenty muzes na dite strikat az od 3 let, tak mi prijde blby to davat dychat. Leda sit do oken, ale to bysme meli cely dum zasitovany. Zrovna vcera jsme to resili a na nic neprisli.
@radušina taky jsem na něj v obchodě koukala a bylo tam psáno že není vhodné používat u dětí do 1 roku. Takže jsme taky daly do oken sítě ![]()
Hm tak raději to zapojovat nebudu. Sítě mít nemůžu mám na oknech kytky nevím jak bych je zalevala. Budu hledat a vraždit. ![]()
Holky co vaše dvojčátka a zuby? Kluci mají ve středu 4 měsíce a vypadá to že nám začínají růst zuby. Strašně slintají, kouší si ruce a vše co mají kolem sebe a dneska jsem jednomu našla v pusince takovou bílou tečku. Máme teď i problémy se spaním, jeden z kluků se mi i osypal a o jídle ani nemluvím. Jen si ale říkám jestli to není brzo. ![]()
@Silvie15 Starsi syn mel zuby ve 4,5 mesici, takze brzo neni. Holky taky slintaji a cpou co se da, nastesti zatim protivne nejsou… drzim palce at se brzy prorezou.
@janaapo ve středu jdeme k pediatrovi tak snad mou teorii potvrdí. Jinak nevím co to s nimi je.
Kluci právě v noci krásně spali od 19:30 do 4:30 a teď máme od 1 do 3 hrozný pláč, jenže pláčou ze spaní, až je to úplně vzbudí.
@Silvie15 holkam jsou 4,5 mesice…slintaji hodne a ruce mame v puse porad…zatim bych ale nerekla, ze by to byly zuby
Naše holky slintají tak od 3 měsíců, ted jim bude 6 měsíců a zuby nemají. Do pusy taky dávají vše, ale to je spíše způsob poznávání světa, nemusí to vždy signalizovat růst zubů. Děti prostě ochutnávají svět ![]()
Ahoj. Tak jsme byli dnes na kontrole a očkování. Snad bude klukům dobře, zatím jsou hodně spaví. Ptala jsem se na zoubky tak pan doktor koukal a říkal že už se klubou, jsem zvědavá kdy se nám tedy ukáží.
![]()
Co vy a prckové, jak zvládáte ty horka?
No ty vedra jsou šílená.
my jdeme na očkování příští týden, tak jsem zvědavá na svoje kluky jak budou reagovat.
tu spavost bych uvítala
teď bojuju s klukama sama všichni kolem, kdo mi s nimi pomáhali jsou nemocní mají letní chřipku
už jsem unavená a strhaná a nejen z těch veder ![]()
@radušina to věřím. Manžel si vzal dovolenou na dva dny, aby mi pomohl kdyby měli nějakou reakci, páč jsem doma sama a nikoho poblíž nemám na pomoc. Moji rodiče bydlí cca 320km daleko a tchyně asi 20km, ale nejsou mobilní takže se k nám nedostanou pokud pro ně nepřijedu. Už aby za vedra skončila nebo alespoň zmírnila. Budu držet palce, aby jste reakci neměli. Taky jsem spaní uvítala. Kluci jinak během dne spí mezi jídly jen půl hodiny.
@Silvie15 ty vedra ded…holky uz to doma nebavi, takze bych taky uvitala, aby se ochladilo a mohli bychom normalne ven… @radušina na posledni ockovani jdeme za 14 dni a pak snad bude na chvili pokoj ![]()