My a zbytečnosti okolo nás

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
20.4.14 20:33
@tiffany píše:
Třeba jsem kupovala hrnečky na blešáku po 10 Kč. Já byla nadšená, že jsem sehnala kvalitní komunistický český porcelán a paní byla nadšená, že se těch děsných hrnků, co se doma válely třicet let bez využití, zbavila. :mrgreen: :P

Hrnky s Gustou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
20.4.14 20:56
@Burj Chalifa píše:
Hrnky s Gustou :mrgreen:

Né to né :mrgreen: Jsou na nich kytky. Já ráda retro. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
20.4.14 21:03
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
21.4.14 00:34

Hezké počtení, tak nějak mě to nakoplo. Víte, my doma moc nábytku nemáme, jednak nemám ráda, když je každý kout „zastavěný“ a druhak se stejnak pořád „válíme“ s dítkem po zemi. Už tak jsme „v pusách“ příbuzných, že si u nás nemají možnost sednout do křesla… Máme sedačku, židle z masivu (jsou krásně tvrdé a prostě bytelné :) ).

ALE, máme ty pišišvorštiny, které s sebou pořád taháme, necháváme si je dávat. A to plánujeme, že je pošleme dál. Nejvíc jich má dítko :), ale to je jasné, hračky bereme jako oběživo, dostaneme (a to v míře větší než velké), něco koupíme, jakmile si s tím dcerka třeba tři týdny nehraje, dáváme do velkého pytle a posíláme dál. (Odvážíme sestřičce do jedné ordinace, která hračky dává dál dětem, které přijdou s maminkami).

Pořád mi přišlo, že mám málo hrnců (mám jich asi 8 různých velikostí) a ejhle, ono to stačí, úplně a klidně.

Píšu hlouposti, promiňte, ale opravdu jsem právě zjistila, že se nemusím omlouvat za to, že to s manželem cítíme jinak :)

• Citovat
  • Upravit
11439
21.4.14 01:08

Já měla velkou hromadu věcí, všechno k něčemu bylo, měla jsem svůj podnájem, kde všechny věci byly moje a já tak byla spokojená. No, pak jsem si našla partnera, ke kterému jsem se musela přestěhovat - s tím, že on je ještě větší křeček, než já, navíc svůj byt už dvacet let zařízený podle jeho gusta, každá věc má své místo.
Už při balení jsem tedy vyházela spousty věcí, skončila jsem u nějakých pěti krabic. Po půl roce po nastěhování stále nikde nebylo místo na mé věci, jen pár poliček na oblečení a šuplík na kalhotky. Naštvala jsem se a zbyly mi dvě krabice - knihy a vzpomínky. Po půl roce nepoužívání jsem usoudila, že i ty nezbytné věci ve třech krabicích asi nebudou tak nezbytné, když se po nich půl roku nikdo nesháněl :lol:

Takže ano, díky muži křečkovi mám minimum věcí. A snažím se redukovat i ty mužovi věci, bohužel on je fakt chorý, tak to vyhazuji tajně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
21.4.14 12:04

@Silky123
to nemáš málo hrnců :-) my máme velký papiňák, jeden menší hrnec a jednu pánev :-)
a nepotřebuju víc. Klidně i ten menší hrnec bych oželela, ale nepůjdu do extrému :-) Uvařím ve velkém papiňáku na 3 dny a pak po schlazení to jídlo dám do plastové nádoby do lednice a papiňák umyju a můžu vařit dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
21.4.14 12:06
@AdaAda píše:
@Silky123
to nemáš málo hrnců :-) my máme velký papiňák, jeden menší hrnec a jednu pánev :-)
a nepotřebuju víc. Klidně i ten menší hrnec bych oželela, ale nepůjdu do extrému :-) Uvařím ve velkém papiňáku na 3 dny a pak po schlazení to jídlo dám do plastové nádoby do lednice a papiňák umyju a můžu vařit dál.

To je taky zbytečnost, jak velké sady hrnců se prodávají. Stačí pár a přesně na míru a dle potřeby. Kdo to taky má kam dávat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
21.4.14 12:08
@Cuddy píše:
Ja jsem rada koncovy uzivatel nebo darce. Opravdu nerada prodavam, protoze mne to jiz poslouzilo a jakou si za to rict cenu? Hodne se mne nelibi, kdyz nekdo kocar za pc 20tis ptodava za 15. Dle meho to takovou cenu nema a ja bych si o ni neumela rict. Takze pokud v mych planech je vec vyuzivat dlouho, koupim novou kvalitni. Pokud planuji vec pouzivat kratce a je nutno vec koupit, tak koupim mene kvalitnejsi. Nerada prodavam, rada daruji.

Mám ten samý „problém“. Prostě nejsem nějakej zas. ranej obchodník :mrgreen: (to i v případech, kdy mne neustále někdo přemlouvá, abych byla dealerkou toho či onoho šmejdu :pocitac: ) raději ty věci daruji a jsem ráda, že posloužili někomu jinému. A přesně, pokud vím, že je něco na chvíli a pak k podarování, tak nekupuju zas něco extra drahého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
21.4.14 12:11
@Burj Chalifa píše:
To je taky zbytečnost, jak velké sady hrnců se prodávají. Stačí pár a přesně na míru a dle potřeby. Kdo to taky má kam dávat. :nevim:

Přesně, já vždycky posílám kamsi prodejce hrnců s jejich „výhodnými“ sadami. Klidně si koupím jednu pánev za 3 litry a ne dvacet sračiček okolo, přestože mne pak vyjde jeden a ten samý kus vyjde v sadě na pětikilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
21.4.14 12:35

Je to zajímavé téma. Osvobodit se od tolika krámů, je opravdu osvobozující pocit. Asi to tu už zaznělo, ale čistý byt bez serepetiček, znamená (pro nás) čistou mysl, snadný úklid, možnost si vychutnat prostor a pohybovat se v něm.

Pro mě nepochopitelné je dělat rozhodnutí na základě věcí, které někdo vlastní př. kamarádka, bez rodiny, bez práce se neodstěhuje do většího města za prací a hlavním důvodem je zařízený byt (ale je tam v nájmu), že neví kam by dala ty věci.. Nebo moje babička se stěhovala z 3+1 pryč. V místě kde znala všechny se jí nabízel byt 1+1 a v místě kde neznala nikoho se nabízel byt 2+1 a aby měla kam dát ty krámy, tak se rozhodla pro JINÉ město, kde nikoho neznala. Smutné, aneb když věci vlastní lidi.

Lidi mají vlastnit věci a né naopak.
Proč se lidé rádi dívají na čistý horizont, oblohu, pláž - protože to je čisté, bez zbytečností. Pak přijdete někam do bytu a už to na vás skáče - ze zdí, z poliček, všude nábytek, že nemůžete ani vysát nebo se projít bez bouchnutí..

I jsem někde četla, jestli to je pravda, nevím, že prý člověk v depresi si věci neuklízí a pořád hromadí další a další věci a nerad věci vyhazuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
21.4.14 12:38
@AdaAda píše:
Je to zajímavé téma. Osvobodit se od tolika krámů, je opravdu osvobozující pocit. Asi to tu už zaznělo, ale čistý byt bez serepetiček, znamená (pro nás) čistou mysl, snadný úklid, možnost si vychutnat prostor a pohybovat se v něm.

Pro mě nepochopitelné je dělat rozhodnutí na základě věcí, které někdo vlastní př. kamarádka, bez rodiny, bez práce se neodstěhuje do většího města za prací a hlavním důvodem je zařízený byt (ale je tam v nájmu), že neví kam by dala ty věci.. Nebo moje babička se stěhovala z 3+1 pryč. V místě kde znala všechny se jí nabízel byt 1+1 a v místě kde neznala nikoho se nabízel byt 2+1 a aby měla kam dát ty krámy, tak se rozhodla pro JINÉ město, kde nikoho neznala. Smutné, aneb když věci vlastní lidi.

Lidi mají vlastnit věci a né naopak.
Proč se lidé rádi dívají na čistý horizont, oblohu, pláž - protože to je čisté, bez zbytečností. Pak přijdete někam do bytu a už to na vás skáče - ze zdí, z poliček, všude nábytek, že nemůžete ani vysát nebo se projít bez bouchnutí..

I jsem někde četla, jestli to je pravda, nevím, že prý člověk v depresi si věci neuklízí a pořád hromadí další a další věci a nerad věci vyhazuje..

To je moc krásně řečeno. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
21.4.14 12:50

Já to tvrdím už roky: co nemáš, nepotřebuješ :jazyk: Jinak jsem teda křeček jak vyšitej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
21.4.14 13:25

Z jiného soudku: dnes jsem vyhazovala asi dvacet krabiček od Ramy. Nejstarší byla z roku 98 :cert: Tohle je fakt nemoc, budu muset začít muže nějak léčit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
21.4.14 13:26
@Fjodorka píše:
Z jiného soudku: dnes jsem vyhazovala asi dvacet krabiček od Ramy. Nejstarší byla z roku 98 :cert: Tohle je fakt nemoc, budu muset začít muže nějak léčit :roll:

nech je, brzy budou retro :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
21.4.14 13:35
@Burj Chalifa píše:
nech je, brzy budou retro :lol:

Už jsou, je tam to staré logo :lol: Nene, už čekají v předsíni, půjdou do světa, ať se jimi potěší nějaký jiný fajnšmekr :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová