Myslíte si, že dříve byli lidé hubenější?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8288
25.6.20 00:25
@bobulka88 píše:
Populace tloustne vcetne deti. Pediatri proto pouzivaji starsi tabulky, aby se ta norma neposouvala stejne jako konfekcni velikosti.

Přesně tak. Je stoprocentní, že generace, jak mladá, tak staří, tloustneme. Máme málo pohybu, jsme línější, do toho je dostupnost všemožného jídla, máme dostatek a plno druhů a žereme. Někdo je sem tam fit a sportuje, ale těchto lidí je málo, dříve to bylo běžné. Když se člověk podívá na naše fotky ze školy a na fotky dnešních dětí ze školy, rozdíly jednoznačné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
25.6.20 00:38

Přijde mi, že je hrozně moc tlustých dětí. Nebo aspoň oplácaných. A hodně jich má takové nějaké nevyvinuté svaly, je to vidět třeba na nohou - mají je od kolena dolů skoro rovné. Normálně má kluk mít nohy v kotníku a pod kolenem úzké a lýtka pěkně vypracovaná.

Ohledně těch filmů - asi záleží, na co se člověk dívá. Mně v tomto ohledu hodně utkvěla v hlavě Princezna se zlatou hvězdou na čele (1959). Krále Kazisvěta tam jeden večer obveseluje tanečnice, která by v 90. letech rozhodně za krásnou a štíhlou považována nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
25.6.20 06:00

Tak nemusí jít jen o zdání, čísla hovoří jasně :nevim:
Epidemie obezity je celosvětový problém, důvody už napsaly holky výše.
Bydlím kousek od veliké základky a ten pohled je hodně smutný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.20 06:18

Moje prababicka (1900*)byla nejméně 100kg ženská. Žila sama s 8 dětmi v horách a oni i jejich potomci jsou převážně krev a mliko. Včetně mě a mých děti. Jsme prostě linie „tlustých“. Jakože fakt se to s námi táhne, musíme se velmi omezovat v jídle, všichni.

• Citovat
  • Upravit
42670
25.6.20 06:20

Stačí školní fotky…Na mé fotce z gymplu je jedna holka tlustá a dva kluci dost oplácani, půlka v normě a druhá půlka hodně štíhlá. Na fotce dcery je půlka děcek tlustá (ale fest!), zbytek mírně oplácaný, jen jeden kluk vysoký a hodně štíhlý, a DVĚ holky s moc hezkou postavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.6.20 06:45

@belladonna včera jsem porovnávala fotky ze školky dětí a moje. Já měla ve třídě 3 tlusté děti (ale opravdu fest tlusté), 2 oplácané a kluci nikoho :nevim: Na školní fotce totéž. Takže fotky nejsou vždy úplně směrodatné.
Ale lidi tloustnou. I děti. Mámy to často nevidí a nechtějí vidět.
Děti se placnou k mobilu, pijí Colu a tlačí brambůrky. A tam to začíná.

• Citovat
  • Upravit
9180
25.6.20 06:51
@iila píše:
Přijde mi, že je hrozně moc tlustých dětí. Nebo aspoň oplácaných. A hodně jich má takové nějaké nevyvinuté svaly, je to vidět třeba na nohou - mají je od kolena dolů skoro rovné. Normálně má kluk mít nohy v kotníku a pod kolenem úzké a lýtka pěkně vypracovaná.Ohledně těch filmů - asi záleží, na co se člověk dívá. Mně v tomto ohledu hodně utkvěla v hlavě Princezna se zlatou hvězdou na čele (1959). Krále Kazisvěta tam jeden večer obveseluje tanečnice, která by v 90. letech rozhodně za krásnou a štíhlou považována nebyla.

V současném světě by nebyla ani tanečnicí :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
25.6.20 07:01

@iila tak zrovna tam ji kazí vizas vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
25.6.20 07:02
@amazon píše:

Tancovat uměla, proč ny ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149420
25.6.20 07:16
@amazon píše:

Však právě. Vemte si nejoblíbenější manželskou dvojici ve starých filmech Nediśínská - Pištěk. Oba opravdu žádný drobci.Dnes nejoblíbenější vychrtlá Žilková a spol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.20 07:28

@Anna766 Žilková je oblíbená, neřkuli nejoblíbenější? Hrůza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149420
25.6.20 07:40
@DoktorkaZorkaHorká píše:
@Anna766 Žilková je oblíbená, neřkuli nejoblíbenější? Hrůza…

Myslím to podle častého obsazování ve filmech. Geislerová, Kostková…prostě takové ty, co jsou pomalu v každém filmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56275
25.6.20 07:47
@Anna766 píše:
Myslím to podle častého obsazování ve filmech. Geislerová, Kostková…prostě takové ty, co jsou pomalu v každém filmu.

Kostkova je hezka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21528
25.6.20 08:32

V tech starych filmech me vzdycky prekvapi, jake mely zeny postavy obzvlaste ve scenach u vody. Mala prsa, vypoukla bricha a statna stehna. To by dnes taky neobstalo. Zajimalo by me, jestli se behem let tak zmenily zenam postavy nebo filmari zamerne vybirali takove typy jako ideal krasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
25.6.20 08:40

Děti jsou určitě tlustší, ale zase bych nesrovnavala velikosti, děti jsou prostě i vyšší, není výjimka mít třeba v 11 botu 41, je to prostě jinak. Asi stravou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová