Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nejsi v tom sama. Taky to máme doma. Asi to má po mně
já řvala ještě v deseti. Trauma z toho nemám, teď se tomu směju.
miriskaw píše:
tak před chvílí jsem založila novou diskusi-o této jsem nevěděla…
No tak my jsme na tom úplně stejně(malá má 18m)-ze začátku jen křik,teď už si nechce do vany ani sednout.Je fialová,křičí,třepe se… dneska jsem ji do vany vůbec nemohla ani dostat-na chvíli si tam stoupla,ale to bylo vše,ale umýt hlavu to nešlo.
Jsem ráda,že v tom boji nejsem sama…
Rve mi to srdce jak pláče,snaži se vyskočit z vany… a to do nedávna koupání milovala a nemohli jsme ji z vany dostat ven…
miriskaw a nechcete vyzkoušet, že by ses ty nebo tatínek s malou koupali? u nás tohle zabralo - manžel vlezl s klárkou do vany, po pár koupáních blbnuli se sprchou a pak postupně pomaloučku přidávali a přidávali, až si hlavu mydlila šamponem sama. my teda hráli i na ženskou ješitnost, že jí budou všichni říkat, jak jí krásně voní vlásky - a povinně jsme oba s manželem nadšeně vzdychali.
![]()
já se s ní dneska zkoušela koupat.No tak to dopadlo tak,že tam stála,dívala se na mě jak ze sebe dělám blba
a jen si namočila ruky…
Fakt nevím.Musíme zkusit všechno,ale už mě nenapadá co…
Ahoj, máme stejný problém. Malá (27 měsíců) prostě nechce mýt vlásky. Už jsme z toho nešťastní. Zkoušíme všechno. Dneska jsme to trošku vychytali s tím že si lehla na molitanovou podložku (co má náš Honzík na koupání) dala si na očička smotaný ručník a kupodivu to bylo jen s fňukáním. Začalo to u nás po tom co nechodíme každý týden na plavání. Doufám že má jen období a přejde jí to. V bazéně s tím nikdy problém neměla. Tak nevím. ![]()
tak hlasim,ze jsme zkusili ten hrnecek. no,rev byl stejne,ale hrnecek zabral jako uklidneni potom,takze vanu opustila az po dalsich 15ti minutach hrani s hrneckem.tak aspon neco ![]()
Mi máme 10 měsíců a koupání zatím milujem
ale kamarádka měla ten samej problém kluk nechtěl sprchovat vůbec hlavu a ani si jí nechat polívat vodou v loni mu bylo 10 let a dostal obrovskej zánět nervu od ucha a a po té co mu na to přišli tak šel na operaci a potom mu částečně ochrnula půla obličeje . A doktoři řekli rodičům že léta trpěl na nebolestivý zánět ucha a že se to porjevuje tím že si nechce nechat lít vodu na hlavu jakým koliv způsobem
![]()
mysicka5 píše:
Mi máme 10 měsíců a koupání zatím milujem![]()
ale kamarádka měla ten samej problém kluk nechtěl sprchovat vůbec hlavu a ani si jí nechat polívat vodou v loni mu bylo 10 let a dostal obrovskej zánět nervu od ucha a a po té co mu na to přišli tak šel na operaci a potom mu částečně ochrnula půla obličeje . A doktoři řekli rodičům že léta trpěl na nebolestivý zánět ucha a že se to porjevuje tím že si nechce nechat lít vodu na hlavu jakým koliv způsobem
Bože, nestraš
Ale to by musela být zanícená půlka dvouletých
Doktorka Samíkovi uši pravidelně kontroluje, při každé nemoci i prohlídce, tak snad je to OK ![]()
Já nestraším ale zase na druhou sranu je lepší vědět že se tohle stává že dítě může mít nebolestivý zánět ucha který se normáně nedá rozeznat ![]()
Tak dneska hledám nějaké rady a triky jak na řvoucí dítko a hned je mi lépe, že v tom nejsem sama. Malému se po 9tém měsíci přestalo plavání líbit, do té doby byl každému příklademm, krásně se potápěl, zadržoval dech… a pak šlus. Nyní má prcek 2 roky a je to tedy extrém, takhle nikdy nevyváděl. Koupe se pokaždé s tatínkem, vždy si tak 5 minut hrají, všechno v pohodě, malý ve svém živlu, jakmile se mu ale řekne, že se musí umýt, tak nastává horor, peklo, no úplná apokalypsa!!! Celkově nesnáší vodu v obličeji, na hlavě, když někdo stříká vodou, tak taky řve. Co mě nejvíce štve je, že takhle začal vyvádět i u mytí tělíčka! Včera jsem mu hrála divadlo s maňáskama a taky nezabralo, prostě ŘVE!
![]()
@Menzy moje mala zase milovala sprchu… A tedka jakmile se pusti treba i ne na ni ale na nekoho jineho rve… A zacla taky rvat u myti je ji 13 mesicu… Jinak u myti hlavy sem rvala ja do 12 let takze to bude po me:-D
2,5 letý syn má při mytí hlavy záchvaty, které vypadají jako epileptické
Chvílemi přestává i dýchat. Proto hlavu myjeme jen tehdy, když je to opravdu nutné (v těchto vedrech samo musíme častěji). On tedy celkově dost nesnáší sprchu. Koupání v napuštěné vaně vzal na milost až teď s malým bráchou
Ale jakmile se pustí sprcha, hysterie. Jednu dobu to nesnášel tak, že brečel vedle vany, kde jsem se sprchovala já nebo manžel, a ještě se u toho počůral
Já jsem s ním tedy 10 měsíců chodila na plavání dětí. Ze začátku se mu to líbilo, ale pak to chodilo v takových vlnách - někdy (skoro) v pohodě, někdy horor (vždycky na konci kurzu se to zázračně zlepšilo, já si řekla hurá, konečně tomu přišel na chuť, zaplatíme další kurz - no a první lekce dalšího kurzu úplná katastrofa
… aby si někdo nemyslel, že jsem ho úmyslně týrala skoro rok.
Věřím, že se to zlepší…
@Luciet2 nechceš mi tím říct, že u nás budou do 12 let bouchat sousedi co tomu dítěti děláme, že ne?
Jinak on vodu miluje, jen prostě to mytí… chjo! ![]()
Jako bych četla o našem. začala to kolem druhého roku. Mikroskopická kapička kdekoli na hlavě spouští nepopsatelný záchvaty.
taky nevim, co s tim. Plavat jsme nikdy nechodili. ![]()
Munkki přestala při mytí hlavy řvát, když jsme jí začali dávat ručník na obličej. Drží si ho sama a v pohodě.
Tak na to zacalo kratce pred 3rokem, trvalo to asi 2mesice-jen jsem rekla jdeme mit hlavu a hned hysterak.Po dvou mesicich jako kdyz utne a klid. Takze vydrzet ![]()