O co ještě žádat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6161
12.7.21 08:35
@alena1995 píše:
@Oli.Lyon Ale máš nárok v DE, ne?

To bylo mysleno tak, ze nekdo, kdo treba v životě nehrab, se nemusi starat a dostane 300 k a treba ja, protože prej nemám ted žádnou vazbu na cr, nemam v cr narok na rodicak. A stacilo by jen nebejt vdana. Napriklad. Nedava mi to smysl. Takze ano, v de narok mam, ani jsem netvrdila, ze ne. Ale hodně starosti, par měsíců bez penez, nez to vyridi (nemaji lhuty) apod. V tomhle treba cesky urady jedou lip, tam muzes cekat na rodicak i nekolik mesicu a pak ti to vyplati i zpětně. Ale o tomhle to vlakno neni, koncim s OT :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34255
12.7.21 08:35
@Anonymní píše:
Mám všechny děti ve škole jedno 4 lety se kterym sem doma a jsem ve 5 mesici chlap chodi na brigády ale i tak na co všechno muzu na uradu zadat?

Atˇchlap nechodí na brigády, najde si pořádnou, dobře placenou práci, ty si pořidˇantikoncepci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
12.7.21 08:36
@mamina2017 píše:
a jestli chceš něco k dobru sobě a dětem, tak jim založ spoření a ukládej tam peníze, co vyděláte s manželem. To tak v normální průměrné rodině funguje. Ono totiž chtít velkou rodinu, úplně nestačí. Obzvlášť, když si je pořizuješ cíleně.

Tito lidé radši nacpou peníze do cigaret než do spoření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
12.7.21 08:37
@arinecka píše:
Atˇchlap nechodí na brigády, najde si pořádnou, dobře placenou práci, ty si pořidˇantikoncepci.

Rovnou sterilizaci, protože ta je schopna se množit dokud to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
12.7.21 08:37

Manžel chodí jen na brigády? Když najde práci na HPP, tak si může odečíst děti, když bude mít dostatečně vysoký příjem a odvody, tak by zbylo i na odečtení tebe.
O co chceš žádat? O přídavky na dítě? Příspěvek na bydlení? Kolik si ještě chcete udělat dětí? Mateřská je vysoká podle tvé mzdy, rodičovský příspěvek si pak nastavíš podle sebe. Můžeš jít na brigádu, máš něco odpracováno nebo jsi hned po škole začala plodit děti? Jestli nemáš nic odpracováno, tak jsi získala jen na RP opravdu hodně.

• Citovat
  • Upravit
34255
12.7.21 08:44
@Anonymní píše:
Já nechapu proč je vevas tolik zloby slusne se tu clovek zeptá a vy do něj hned jedete to stě vážně vsichny tak zle? to snad neni pravda hnus…kdyby ste uměli číst tak sem psala ze je to nákladny ale normalne uzivit deti umime! já se jenom prisla zeptat jestli náhodou nemuzu zadatat jeste o neco malo k dobru kdyz muzou ostatni já snad taky :poblion: fakt zatrpkli baby tady muzete si zatleskat navzajem jak dokazete uzemit cloveka

Klasika, když můžou ostatní, tak já taky :zed: A kde myslíš, že se ty peníze berou? Píšeš, že děti uživíte, tak v čem je problém? Jestli chcete mít víc peněz, tak atˇchlap víc mákne a je vyřešeno ne? Ale už tedˇurčitě nějaké dávky pobíráte, nevěřím, že by chlap uživil jen z brigády tolik lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.7.21 08:46

Krom příspěvků na děti, existuje příspěvek na bydlení a hmotná nouze.
Na netu jsou kalkulacky. Si je najdi a spočítej si to.
Ale s počtem dětí co budete brzo mít, je pro vás jediná možnost práce. Chlap si musí najít normální práci na HPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34255
12.7.21 08:47
@topazio píše:
Rovnou sterilizaci, protože ta je schopna se množit dokud to půjde.

No jo, ale k tomu by musela dát souhlas, pochybuju že by ho dala. A na antikoncepci zas nemá určitě peníze, takže to taky nic :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
12.7.21 08:50
@Anonymní píše:
Já nechapu proč je vevas tolik zloby slusne se tu clovek zeptá a vy do něj hned jedete to stě vážně vsichny tak zle? to snad neni pravda hnus…kdyby ste uměli číst tak sem psala ze je to nákladny ale normalne uzivit deti umime! já se jenom prisla zeptat jestli náhodou nemuzu zadatat jeste o neco malo k dobru kdyz muzou ostatni já snad taky :poblion: fakt zatrpkli baby tady muzete si zatleskat navzajem jak dokazete uzemit cloveka

My umíme číst, každý to tady pochopil. Místo toho ty neumíš počítat, když se tu ptáš na dávky. A když teda dokážete ty děti uživit, tak na co chceš teda přispět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
12.7.21 09:30

@Oli.Lyon Jasný, já jen tak že zvědavosti jsem se zeptala. Protože vím, že tady byla diskuze, nějaká žena žijící v Německu a pak ji ČR ještě doplácelo nějakou část RP. :)

Ale chápu co si tím chtěla říct. Je to smutný, ale prostě Česko celkové více přeje nepracujícím. Bohužel.

• Citovat
  • Upravit
56505
12.7.21 09:31
@alena1995 píše:
@Oli.Lyon Jasný, já jen tak že zvědavosti jsem se zeptala. Protože vím, že tady byla diskuze, nějaká žena žijící v Německu a pak ji ČR ještě doplácelo nějakou část RP. :)Ale chápu co si tím chtěla říct. Je to smutný, ale prostě Česko celkové více přeje nepracujícím. Bohužel.

Socky mají nároky na kde co. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
12.7.21 09:36
@topazio píše:
Socky mají nároky na kde co. :poblion:

Tak ráda vzpomínám na dobu, kdy mi jako samoživitelce přišel dopis, že mi o 12 Kč nevyšly přídavky na děti. Nekouřím, nepiju, děcka by měly za rok třeba na nové kolo. To jsem měla za to, že jsem makala jak šroubek, abysme se ( i já samozřejmě) měli dobře. A pak si přečteš nebo i slyšíš, že někdo obráží sociálku a ptá se, co by ještě kde mohl vysosat. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
12.7.21 09:39
@alena1995 píše:
@Oli.Lyon Jasný, já jen tak že zvědavosti jsem se zeptala. Protože vím, že tady byla diskuze, nějaká žena žijící v Německu a pak ji ČR ještě doplácelo nějakou část RP. :)Ale chápu co si tím chtěla říct. Je to smutný, ale prostě Česko celkové více přeje nepracujícím. Bohužel.

Tak s tou poslední větou musím souhlasit, bohužel :cert: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
12.7.21 09:41
@jednoslunicko píše:
Tak ráda vzpomínám na dobu, kdy mi jako samoživitelce přišel dopis, že mi o 12 Kč nevyšly přídavky na děti. Nekouřím, nepiju, děcka by měly za rok třeba na nové kolo. To jsem měla za to, že jsem makala jak šroubek, abysme se ( i já samozřejmě) měli dobře. A pak si přečteš nebo i slyšíš, že někdo obráží sociálku a ptá se, co by ještě kde mohl vysosat. :zed:

Neskutečné, ale se. e mě to úplně stejně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
12.7.21 09:44
@Venett píše:
Neskutečné, ale se. e mě to úplně stejně :zed:

Tuhle dostala kamarádka výpoveď, novou práci našla, ale s nástupem za 4 měsíce ( střídání MD). No museli jsme ji přemlopuvat, aby se nahlásila na pracák - ona prý ne, že se stydí neco si vzít! Vždyť za ty roky, co pracovala, si na to vlastně našetřila! A z toho vidíš, že někomu to není blbé, přispěl nula, vysosá statisíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat