Na co koukat při výběru spacího pytle, doporučte

1371
31.8.10 12:04

Na co koukat při výběru pytle na spaní dětí, doporučte

Budu muset koupit pytel na spaní, min. jeden pochopitelně a je to celkem dražší věc, a tak nechci koupit první, na kterej v krámě narazim, a taky nechci koupit hned jen ten nejlevnější :think: (když už investovat, tak do kvality, že)

Na co koukat při výběru - aby měl, neměl, materiál, tvar … napadá vás něco? S jakým jste spokojení?

Jde mi o pytel teď na chladnější část roku podzim+zimu+jaro pro mimčo 8-14 měsíců +-

Díkyyyyyyyyyyyaeiou :mavam:

Příspěvek upraven 31.08.10 v 12:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
31.8.10 12:11

já bych si dala bacha hlavně na délku a pak záleží na záhřevnosti dítěte, moje malá by se v těch teplých upařila. Nakonec jsem koupila slabší bavlněný na mmb za pár kaček. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
31.8.10 12:20

doporucuji primu nebo condora, na jejich strankach najdes podrobne tipy, jak vybirat
condor ti pro mimino spacak usije, prave tam chceme objednat pro nase mlade.

potrebujes urcite ctyrsezonni spacak
s teplotnim minimem -20 až -30°C (minimum znamena, ze pri teto teplote dospely zdravy trenovany muz se vsim oblecenim, schouleny najedeny atd…nezmrzne. neznamena to, ze to je teplota, pri ktere se pohodlne vyspis)

kdyz si nekoupis noname, tak se ti nestane, ze by mel spacak nezatepleny zip nebo studene svy (sev skrz cely spacak)

koukej na vahu - hledej co nejvyhodnejsi pomer cena/vaha pri dane izolaci. material se odviji od toho
peri je porad nejlepsi, ale jak se namoci, koncis. dute vlakno/mikrovlakno hreje i mokre
mikrovlakno hreje lepe ale vydrzi mene nez dute vlako
pocitej s investici 1500-2000 Kc.
Neprat, pokud vyslovene nesmrdi, doma skladovat rozbaleny, do obalu nerolovat, ale hnacat jak prijde pod ruku.
spacak se postupne opotrebovava, vazi stale stejne, ale hreje stale mene, jak ho postupne slehavas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
31.8.10 12:25

Materiál záleží, jak moc teplej ten pytel chceš a jak je dítko horkokrevný/zimomřivý :wink: A za mě bych doporučila boční zip, díky kterýmu se ten pytel dá celej rozepnout. Nemusím ty se zipem vpředu, připadne mi s tím horší manipulace - ale to je asi věc názoru :wink:
My měli první i druhej takový teplejší, máme v ložnici chladněji. Jeden byl od Coconette, kupovala jsem ho tuším v Hypru v akci :mrgreen: A druhej jsem kupovala použitej (teda údajně nepoužitej) z mmb :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
31.8.10 12:28

Pudli, :lol: děkuju, jsi jednička. My ale bohužel stanovat nejedem, ačbychom tak rádi, chjo!

Já myslela pytlík na spaní v postýlce … Omlouvám se za zmatečnej nadpis diskusního tématu a vinu za mistifikaci přiznávám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6311
31.8.10 12:32

Este pozri, ako ma spacak vyrieseny limec a kapucnu, niekedy su extra zateplene, dalej ako je vyriesene stahovanie limca a kapucne. Tadial moze uniknut dost vela tepla, ak to nie je kvalitne urobene. Co sa tyka teplotnych rozmerov, ja sledujem najma udaj komfort - vyhovuje mi okolo nuly pre zenu, som zimomriva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
31.8.10 12:38

hele to neni poprve, co radim neco uplne mimo misu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
31.8.10 12:39

Hlavně aby nebyl na patentky na ramínkách. Ten děti dokážou rozepnout jedna dvě. Stačí se v něm postavit a je rozepnutý.
Já teda měla spací pytel i kvůli tomu, aby mi malá z něj nevylézala a neskákala ven z postýlky.
Jinak materiál určitě slabší, super spací pytle byli z Tesca.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
31.8.10 12:52

Tak ja mela drahe pytle i levnejsi,nakonec jsem ji loni na zimu koupila dva v Kik(i kdyz tam nic nekupuji,tak tohle ano),jeden stal cca 250-300kc,jsou super,teplounke,dlouhe(110cm),maji vepredu zip,ktery se zapina zespodu nahoru.
Mmch jak ale psala Potapka,ze zip jde detem spatne rozepnout-nesouhlasim,mala byla velky koumak :wink:
A jak v nem behala :wink: :lol: ,jak maly zavodnik.
V Tescu maji taky super pytle,moc hezke a cena suprova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
31.8.10 12:55

My máme úplně obyčejný spacák z Kiku - bez rukávků a propínací na knoflíčky a super :palec: Máme dokonce dva kusy, jelikož ho často peru. Stál necelé dvě stovky.

Teď ještě není taková zima, tak do něj oblékám jen body s dlouhým rukávkem a ponožky, v zimě overálek.

Taky se poohlížím po nějakém, jelikož z těch našich nejspíš přes zimu vyroste. Uvažuju o tom, že koupím alespoň jeden s rukávky - topíme na tuhá paliva a k ránu bývá už zima..

• Citovat
  • Upravit
5591
31.8.10 13:00

My jsme měli několik od Loany- fleesový a vlastně asi do 1,5r měla jen ten pytel a pyžamko,bez peřiny bez polštáře.Byl na zip vepředu,jinak vcelku,bez patentek a rukávků.A na léto mi mamka z povlečení ušila podle toho tenší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
31.8.10 16:12

taky hlasuji pro zip ve předu. když se zapíná od shora dolů, može se nechat trochu dole větrat na nohy.

• Citovat
  • Upravit
10054
31.8.10 19:46

Taminko - jasně, že rozepnou i zip. Ale naší malé to chvíli trvalo, než na to přišla :wink: V momentě, kdy odhalila, jak rozepnout celý zip, ztratil spací pytel veškerý smysl :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
31.8.10 19:51

Tak to naše trdýlko se o to nepokusilo jedinkrát.Vůbec ji to nenapadlo.Ani přelézat postýlku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
31.8.10 22:05

Holky napsaly už asi všechno, jenom doplním jednu věc - nezapomeň si v krámě zkusit hlasitost zipu. Měli jsme jeden spacáček, krásnej, celej barevnej, ale používat jsme ho nemohli, protože spící mimino do něj vložené se okamžitě tím rachotem při zapínání vzbouzelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák