Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj,
mám na vás dotaz. Na kolik počátečních lekcí potřebuje člověk trenéra, aby už mohl chodit sám? Za kolik lekcí se naučí všechny cviky, správnou techniku. Jak jste to třeba měli vy? A potom, když už s Vámi trenér nechodil na každou lekci, chodil s váma třeba jednou za čas na trénink? Třeba kontrola, jestli pořád dodržujete správnou techniku, zkusit nové maximálky, na co se máte zaměřit atd. Jak často?
@Ananaska5 píše:
@alena1995 Mluvím o fitness.
Tak to jsem taky zvedava..
@Ananaska5 Tak to asi záleží i na tom jak šikovná jsi ty sama, jestli máš nějaké základy, atd, atd… Já měla trenéra v posilovně (úplně nevím co tím fitness přímo myslíš) na deset lekcí a pak jsem jela sama.
@alena1995 Dobře děkuji. A po těch 10ti lekcích už jsi nikdy trenéra neměla/nepotřebovala?
@Ananaska5 Ne, neměla. Ale nutno teda říct, že můj bratr je magor do cvičení, takže když bylo potřeba, poradil, inspiroval, navedl. Jinak bych asi ještě trenéra využila.
Já třeba cvičila s trenérem víc jak rok a hodlám v tom pokračovat. Znám se a vím, že sama bych to flákala.
@alena1995 Aha, jak by jsi ho využila? Ještě na pár lekcí a pak už sama? Nebo by sis ho přivedla jen občas? Co ses neučila během těch 10 lekcí? Všechny cviky se správnou technikou?
@Ananaska5 No, já bych ho hlavně využila na rady ohledně doplňků stravy a občas i na techniku a nové cviky.
Všechny cviky se těžko naučíš během 10 lekcí, těch je totiž hrozně moc. Mě šlo hlavně a především o techniku, ať si neublížím, hodně mi poradil jak dýchat, atd, atd… Ale jak říkám, nemít bráchu, určitě bych ho využila dál.
@lucenka To s tebou chodí pokaždé nebo jen někdy? Já si teda nemyslím, že bych to sama flákala, jen se chci ty cviky naučit tak, abych si nezničila klouby, záda atd.
@alena1995 No mě jde taky o techniku. Na kolik lekcí bys to tedy viděla?
@Ananaska5 píše:
@lucenka To s tebou chodí pokaždé nebo jen někdy? Já si teda nemyslím, že bych to sama flákala, jen se chci ty cviky naučit tak, abych si nezničila klouby, záda atd.
Pokaždé, chodila jsem 2× týdně vždy na hodinu s trenérem. Sestavoval mi cvičební plán, postupně navyšoval zátěž, kontroloval techniku.
Chodím do fitka a mám trenéra, část tréninku s vlastní vahou, další pak klasika na strojích. Nějaký základy mám, ale na strojích jsem necvičila nikdy a můžu ti říct, že mám… no určitě 9 lekcí a zdaleka nevim ani fň.
Třeba i když už jsem na nějakém stroji byla dejme tomu 3×, tak teď jsem byla po čtvrtý a zase něco blbě. Jednou mám propnutý nohy, pak se hrbim, potřetí dobrý, po čtvrtý zase málo vytahuju ruce, a tak dále…
A to si nemyslím, že jsem nějaký střevo nešikovný co neví kdy má jak dýchat a jaký jsou základy u čeho. Ale je tolik věcí co si musím hlídat, že si ráda zaplatím minimálně ještě 20 lekcí, než si řeknu, že asi už vím co a jak se na čem cvičí, ale to jsem já, někdo je třeba talent od přirození a dá to rychleji, ale já vidím, že to fakt není taková prča jako když si pustíš instáč a tam to těm holkám jde nějak samo.
Já měla takovou myšlenku, že si ho zapatím na 10 lekcí, z 10 lekcí byl půl rok
ale spíš protože jsem sama lenivá a on byl moje motivace. Pak mi sestavil cvičební plán a +x za měsíc jsme se viděli, zčekli plán a odcvičili jednu lekci. Bylo to super. Pak mě bohužel dohnal lockdown a můj vlastní covid a strašně těžce se mi teď vrací zpět, odvykla jsem si na pravidelnost