Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lemaz neblázni..Neber si to tak..
Já myslím, že ani tak nejde o silvestra o to kde kdo s kým bude, ale o to, že máte nějaké problémy, z jeho strany finanční - odrážíš se mu to na náladě ( kdo by byl v radostné náladě, kdyby za něj partner něco platil
)..
Ty přece stejně musíš druhý den do práce, se psi někdo musí být a to co chci napsat nazávěr je asi úplně nejdůležitější -DĚTI BUDOU VŽDY NA PRVNÍM MÍSTĚ..
A nemyslím to zle..Mají i další členy rodiny, tak proč za nimi nejet?
Nebuď uražená..to jsou jen takové malé křivdy - kdo kdy nezavolal, kdo první pozdravil, jak se kdo podíval..Nevyřčené výčitky ..
Všechno co cítíš máš říct a nemusíš pak plakat do polštáře..nejsi malá..
Když nemluví on, neznamená to ,že se máš nafouknout taky..
Užij si to se psíky
![]()
Cherilin píše:
Taky by mě to dost mrzelo a příteli bych to dala znát.Měli jste si o tom promluvit hned narovinu.Ale když už se nedá nic dělat,co třeba si pozvat domů nějakou kamarádku a udělat si dámskou jízdu?Zkus na to nemyslet,že jsi sama a udělej si hezký večer.Pusť si film,jídlo do postele,rozmazluj se.
Jakmile se děti rozhodnou, tak přes to prostě nejede vlak, takže nějaké mluvení nemá cenu. Jen jsem doufala, že mu to dojde,obvzlášť, když je to náš první silvestr.
Kamarádkám jsem volala, ale už mají všichni svůj program. No, nic. Opiju se a budu doufat, ře ten příští rok bude lepší.
tak ono nejde jen o to, jak využít volný večer, to věřím, že lemaz na něco přijde…spíš celkově to jednání by mi vadilo.Asi by si to musel u mne dost dlouho žehlit…:(
Prijde mi to sobecke od neho,nechapu proc se ridi detmi,prece jen on je dospelej,a ma ridit rodinu.A on ti ani nerekl at jedes s nima?prece mohl pockat az prijdes z prace,a pak frcet spolu,nebo mel pozvat rodice k vam.Ach jo je mi to lito.Pokud mas nejakou kamaradku,tak ji pozvi,udelejte si hezkou party,a snaz se z te samoty alespon enco vytezit.Ja jsem taky sama,hend bych prifrcela
neee,fakt je to od neho sobecke, ![]()
No to bych obrečela taky, je to sobecké, aspoň dle mého mínění, ale to neznamená, že si to nemůžeš užít. Pokud jsi z většího města, udělej ze sebe kočku „vecpi“ se k nějaké kamarádce nebo jdi prostě sama někam za zábavou, diskotéky budou vřít a na Silvestra jsou všichni kamarádští až na půdu
Jestli jsi z vesnice, udělej to samé - k někomu se vmáčkni, případně jak tu někdo psal si kup šampus, stáhni si nějaký veselý hezký film co tě zahřeje na duši a užíj si to bez chlapa s depresema a bez dětí
Bude to fajn, sobě náladu nekaz, jemu to ale oslaď
![]()
Holky, ne že se mi tady pohádáte!!!!! ![]()
Gladys - Nový rok je až v neděli.
Lizbeth - dík. Potřebovala jsem takvýto názor.
Vím, že se chovám jak spratek, ale muselo to ze mně ven alespoň tady, protože s tím nechci nikoho otravovat po telefonu, abych nikomu nezkazila náladu.
Vím, že jsou děti na prvním místě, nic proti tomu nemám, jsou moc fajn. Jen ě to prostě všechno zamrzelo.
Takže hlavu vzhůru. Jdu uklidit pokojíček, vyprat, vyžehlit.
Lemaz, to je mi líto, a musím říci, že bych si to obrečela. Ale můj chlap by to neudělal. Řešila bych to kalbou. Nechceš být se mnou, nevadí, ale já sama nechci být. Pozvala bych kamarády, a nebo vyrazila někam s nimi. i když je to na poslední chvíli, určitě bude někdo doma a nebude jim vadit člověk navíc.....
Lizbeth - neměl depresi z toho, že mě tu nechává. Vlastně ani nevím proč ji ěl. Jakéholiv moje dotazy odpálkoval slovem - NIC MI NENÍ. Možná v tom jsou ty peníze, škola, já nevím co ještě, ale to mu ebrání v tom, aby komunikoval.
Hele, vy jste spolu strašně krátce, navíc rovnou „dětná“ konstelace rodiny, to je prostě mazec. Vy si teprve „kolíkujete“ životní prostor a mantinely ve vašem vztahu: co kdo jak kdy proč. A tím, že nejste jen 2, ale je vás rovnou víc, tak nejste tak naladění na potřeby toho druhého, protože těch potřeb je tam prostě od víc lidí víc… Takže, co tím chci říct. Není čas ani místo na nějaké vrtochy, urážení, doufání, že tomu druhému něco dojde (zvlášť chlapovi, na to jsi už dost stará, abys věděla, že takto to fakt nefunguje
). Je potřeba mluvit otevřeně, na rovinu a prostě natvrdo. Něco jako: „Je mi jasné, že děti raději dají přednost Silvestru u prarodičů, je mi jasné, že uděláš vše pro to, aby ony byly spokojené a já to respektuji. Ale ocenila bych, kdybys projevil aspoň trošku lítosti, že mě tu takto necháváš samotnou! Abych věděla, že ti to není jedno, že mě máš rád, že ti budu chybět! A ještě víc bych ocenila, kdyby ses příště snažil najít takové řešení, abychom mohli spolu být jako rodina pohromadě… Pokud tedy jsme rodina, jsme rovnocenní členové, kde se bere ohledy na city a potřeby všech, pokud to tedy není tak, že vy jste rodina a já slečna pro všechno…“
…souhlasím s vanou, šampikem, svíčkama…naber sil…jen mě překvapuje postoj dospělého, že to, co řeknou děti, přes to nejede vlak…tohle můj ex pro děti rozhodně nikdy neudělá…a to je má 2 víkendy do měsíce, teď jsou s ním od 28. 12. do 2.1. …rozhodně v našem případě nejsou děti těmi, kteří jsou pro něj na prvním místě…bez to z té pozitivní stránky, že si odpočineš
…já budu taky sama s mrňavcem, manža je v práci
Wiolla píše:
Hele, vy jste spolu strašně krátce, navíc rovnou „dětná“ konstelace rodiny, to je prostě mazec. Vy si teprve „kolíkujete“ životní prostor a mantinely ve vašem vztahu: co kdo jak kdy proč. A tím, že nejste jen 2, ale je vás rovnou víc, tak nejste tak naladění na potřeby toho druhého, protože těch potřeb je tam prostě od víc lidí víc… Takže, co tím chci říct. Není čas ani místo na nějaké vrtochy, urážení, doufání, že tomu druhému něco dojde (zvlášť chlapovi, na to jsi už dost stará, abys věděla, že takto to fakt nefunguje). Je potřeba mluvit otevřeně, na rovinu a prostě natvrdo. Něco jako: „Je mi jasné, že děti raději dají přednost Silvestru u prarodičů, je mi jasné, že uděláš vše pro to, aby ony byly spokojené a já to respektuji. Ale ocenila bych, kdybys projevil aspoň trošku lítosti, že mě tu takto necháváš samotnou! Abych věděla, že ti to není jedno, že mě máš rád, že ti budu chybět! A ještě víc bych ocenila, kdyby ses příště snažil najít takové řešení, abychom mohli spolu být jako rodina pohromadě… Pokud tedy jsme rodina, jsme rovnocenní členové, kde se bere ohledy na city a potřeby všech, pokud to tedy není tak, že vy jste rodina a já slečna pro všechno…“
Wiollo - tak ten tvůj text jsem si vytiskla a jakmile se mi to bude hodit, tak mu to řeknu.
Holky díky. Přestávám být smutná.
Ono tě to přejde,uvidíš jak pak vyměkneš a nebudeš se ho moct dočkat.Ale chápu tě,já bych taky byla uražená.Ale jsem taková povaha,že na just bych si to užila
Já bydlím ve městě,tady můžu kamkoli a sama nebudu.Ty jsi z vesnice?Začni něco dělat,třeba uklízet,pusť si k tomu muziku nahlas a pak jdi třeba se psama na procházku.Jinak se v tom budeš pořád rejpat a nevyhrabeš se z toho.Neboj,bude to dobrý ![]()
Hmm, mně by spíš vadilo to , jak se mnou jedná, respektive vůbec nejedná, než že budu bez něj na Silvestra. Určitě nemá právo odjet beze slova, to by mi bylo dost líto. ale jak psala Wiolla, tohle, a jiné situace - bude jich asi dost, musíte ještě vychytat, je to o dost těžší, když jsou tam děti (ne společný) ![]()
Ale aby ti to nebylo líto, já taky budu trčet doma sama, můj je v práci, takže si s tím naším zlobivcem - rok a půl - asi půjdu brzo lehnout
Mám v plánu žehlení a ještě něco, co jsem nestihla, prostě takovej normální večer. Však ono těch Silvestrů ještě bude ![]()