Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Payus píše:
@P4ja ty jo, pujcit si od manzela…predstavuju si jak se ptam manzela jestli mi pujci na mobil nebo na cokolivten by me vysmal co blbnu a mobil by mi koupil
nic ve zlym P4jo, to nic proti Vam, nebo komentari co jste vlozila, jen uvazuju „nahlas“
Tak mně taky. Ale to z příspěvku zakladatelky nevypadá, že by jí manžel telefon koupil. ![]()
Ne, nekupovala bych si novy telefon za sest tisic, kdyz na nej nemas. Jenom proto, ze ma prasklé sklicko (proc jsi na nem nemela jeste druhe ochranné?) Nech si to vymenit, kdyz se to neda vydrzet. A radsi setri.
Je to estetický děs? a chceš telefon za 6 tis? To se za 6 tis nechá koupit nějaký estetický výkřik?
Podobný příspěvek bych pochopil u lidí co mají nějaký stylový telefon ala Vertu.
Navíc nevím jestli to víš, ale teď je strašně módní mít prasklý display. Dokonce se prodává takový přelep, který simuluje prasklý display. Takže jsi teď vlastně strašně estetická i když o tom zatím ani nevíš.
Příspěvek upraven 04.07.19 v 13:38
Ty jo a to si představ, že s prasklým displejem funguju už asi rok a půl - jo nevypadá to hezky, ale za blbost se platí, mě spadl telefon (ani ne z velké výšky) na dlažbu těsně před tím než jsem si šla nechat nalepit ochranné sklo
no stalo se. Ale fakt by mě nenapadlo si kvůli tomu kupovat nový a ještě za peníze co nemám.. Tak pokud Ti nevadí splácet každý měsíc x stovek, tak si je dávej zvlášť a pak si telefon kup..
Bud na novy telefon za 6 tis z rozmaru mam a koupim si ho, no a nebo na nej nemam, jako ty, a pak musim hledat jina reseni. A to, ze si bud koupim levnejsi, na ktery ted mam, a nebo vydrzim s prasklym displejem…ale kupovat telefon, ktery nepotrebuju, na splatky?
boze proc jsou ti lidi tak hloupi? Nemam pochopeni ani pro lidi, co berou pracky/lednicky na splatky a nemaji na to nasetreno, ale tam proste neni zbyti, protoze to pro chod domacnosti potrebuji. V tvem pripade bohuzel musim konstatovat, ze jsi financne negramotna, ale to je pulka republiky, takze klid.. ![]()
@Ernais píše:
Bud na novy telefon za 6 tis z rozmaru mam a koupim si ho, no a nebo na nej nemam, jako ty, a pak musim hledat jina reseni. A to, ze si bud koupim levnejsi, na ktery ted mam, a nebo vydrzim s prasklym displejem…ale kupovat telefon, ktery nepotrebuju, na splatky?boze proc jsou ti lidi tak hloupi? Nemam pochopeni ani pro lidi, co berou pracky/lednicky na splatky a nemaji na to nasetreno, ale tam proste neni zbyti, protoze to pro chod domacnosti potrebuji. V tvem pripade bohuzel musim konstatovat, ze jsi financne negramotna, ale to je pulka republiky, takze klid..
A víš, kdy je půjčka výhodná? Když ti ta věc vydrží delší dobu než ji splatis. A pokud je to tak, že víš že za každý měsíc těch pár stovek dokážeš ušetřit, tak proč ne. Obzvlášť když vezmeš v potaz inflaci. Já si klidně na pračku půjčím, i když mám našetřeno na celou Ale není to přece nutné zaplatit hned, když je nulové navýšení.
Jinak rozhodně jsem proti půjčování na dovolené, Vánoce atd. Ale pokud je to s rozumem, proč ne. Ale souhlasím, že většina lidí to vůbec neřeší a půjčují si a půjčují si..
@P4ja píše:
A víš, kdy je půjčka výhodná? Když ti ta věc vydrží delší dobu než ji splatis. A pokud je to tak, že víš že za každý měsíc těch pár stovek dokážeš ušetřit, tak proč ne. Obzvlášť když vezmeš v potaz inflaci. Já si klidně na pračku půjčím, i když mám našetřeno na celou Ale není to přece nutné zaplatit hned, když je nulové navýšení.Jinak rozhodně jsem proti půjčování na dovolené, Vánoce atd. Ale pokud je to s rozumem, proč ne. Ale souhlasím, že většina lidí to vůbec neřeší a půjčují si a půjčují si..
Ano, samozrejme, ze vim, ze cizi penize jsou za urcitych predpokladu levnejsi nez penize vlastni a tudiz se vyplati si na vec pujcit, ale pujcovat si na elektro, kde musim pocitat se zivotnosti 2 roky, mi prijde padle na hlavu. A pokud nejaka domacnost nema na to, zaplatit v pripade vypadku novy spotrebic, pak by se meli velice rychle probrat a zacit se svou financni situaci neco delat..
Odkládej si ty stovky bokem, pak si pořid telefon.
nebo se poptej operátora, zda pro tebe nemá nějakou nabídku - já mám takhle huawei nova 3 za 7000 míésto tehdejších 11 000, něco hotově a něco dávám v paušálu.
Prasklý displej není žádná tragédie.
Proc si nenechas vyměnit displej? Stojí to pár stovek, sikovnej chlap to zvládne podle návodu na YouTube.. U mnoha typu je to jednoduché a fakt za pár supu.
@Ernais píše:
Ano, samozrejme, ze vim, ze cizi penize jsou za urcitych predpokladu levnejsi nez penize vlastni a tudiz se vyplati si na vec pujcit, ale pujcovat si na elektro, kde musim pocitat se zivotnosti 2 roky, mi prijde padle na hlavu. A pokud nejaka domacnost nema na to, zaplatit v pripade vypadku novy spotrebic, pak by se meli velice rychle probrat a zacit se svou financni situaci neco delat..
No zrovna dva roky na pračku jsou dost málo. No a na telefon nevím, já kupovala nový po pěti letech. Hlavně kvůli tomu, že by baterie už byla dražší než samotný telefon
@P4ja píše:
No zrovna dva roky na pračku jsou dost málo. No a na telefon nevím, já kupovala nový po pěti letech. Hlavně kvůli tomu, že by baterie už byla dražší než samotný telefon
Nerikam, ze kazda pracka po 2 letech odejde, ale vzdy je treba pocitat s tou horsi variantou. Mam na pracku 2 roky zaruku, tudiz ma pro me zivotnost 2 let, roky co vydrzi navic jsou jen roky k dobru za ktere muzu byt rada. O telefonech a jejich zivotnosti ani nemluve, do tech investuju pouze minimalni penize s ohledem na jakous takous kvalitu, dle zkusennosti tak po 3 letech zasluhuje obmenu.
A není to zakladatelko tak, že tu manžel koupil nový mobil a ty teď máš strach mu říct, že jsi ho už rozbila a proto si chceš na půjčku raději vzít nový, aby nic nepoznal?
Tak obyčejný dotykáč koupíte ve slevě za 2 - 3 tisíce. Radši bych je dala v jeden den na místě, než to pak splácet s úrokama každý měsíc. Ale pokud mobil funguje a je to jen estetická věc, tak bych si ve vaší situaci naučila na takovou hloupost zvyknout… Tohle je opravdu jen rozmar. A brát si něco na splátky/půjčku z rozmaru je vždycky nerozum.
@Kristyna.Vechtova jsme na ro stejně. Já šla pro sklo a pouzdro, dva dny starý telefon mi spadnul na dlažbu. No funguje, žiju s popraskanym displejem