Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ginkoprim max 😁 ale zázraky nečekej a prostě si piš blbenku na papír nebo do mobilu. Ja zapomínám taky všechno… Blbenka musí být.
Zkus ginkgo biloba, lecitin, omega 3, hořčík a b-komplex. A pestré, čerstvé a opravdové jídlo.
@Asta135 píše: Více
Blbenku mám, ale tentokrát jsem to prostě zazdila, protože mi nedošlo, kolikátého je a že bych to měla nakoupit.
Svou paměť jsem vyléčil s Google Kalendářem. Od té doby zapomínám mnohem méně. ![]()
@Aleš4561 ten mám, ale samo se mi to tam nenapíše a tentokrát mi nedošlo, co vše je potřeba.
@Anonymní píše: Více
V 18h přeci nejsou obchody zavřené, to má i večerka na vesnici ještě otevřeno ![]()
Tak když budeš mimo město, tak to kup prostě jinde. Neříkej mi, že nedáš dětem vůbec nic na Mikuláše…nějaký obchod určitě někde potkáš…
@Monchichik píše: Více
Budu tam vlakem a nestíhám nakoupit nic, protože po konci školení mám hodně málo času na přesun na nádraží, nestíhám tam nic. Jezdím tak pravidelně. Pak mám přestup a opět jde o minuty. Jak mi vlak ujede, nedostanu se domů před půlnocí, ale zase stihnu nakoupit.
Tak si objednej Rohlík nebo Košík s dodáním zítra v 19:00 a jen to dětem hezky zabalis. A možná zkus v práci zvolnit. Zní to možná jako klišé, ale ty děti tě potřebují teď. Až budou velké, tak už žádný Mikuláš nebude.
A co v polední pauze školeni, nestihneš někam vyběhnout a nebo si ten nákup poslat tam?
Tady to máš na první dobrou, jak na stříbrném podnose i s taškou. Jen předás. Vygoogleno za 10 vteřin. A ještě ve sleve.
https://www.rohlik.cz/…alicek-taska?…
S tím zapomínáním to mám stejně a paměť už mě taky kolikrát zradila - prostě je toho hodně, různých informací a událostí, co musím držet v hlavě. Řeším to, že si úplně všechno zapíšu. Mám imrvére otevřený pracovní notebook a na ploše post-it - žlutý poznámkový „papírek“, kde mám vše, co musím kdy udělat, co nesmím zapomenout atd. Na ten absolutně spoléhám, mám ho pořád na očích. Na svou paměť nespoléhám ani na doplňky.
Dle popisu ty děti nejsou úplně malé předpokládám.
Takže bych jim normálně řekla, že Mikuláše si uděláte na Mikuláše v pátek. Jestli to nepochopí - smůla.
Co se týká převleku, tak červené nebo bílé či zelené tričko to jistí, ty čepice s rolničkou má snad doma každý, jestli ne, tak se taky nic nestane.
Problém vyřešen.
Taky bych více delegovala na otce děti, pokud ví, že bude pryč, tak ať se postará o nákup pro Mikuláše, když bere auto pryč a ví, že máš školení.
Nezapominas, jen sis to blbě zařídila a vše se snažíš zvládat sama.
No a po čase to dopadá přesně takto…
Zítra je Mikuláš a já to naprosto zazdila. Nemám koupené nic a zítra nic nekoupím, protože mám od 8 do 18 školení mimo město a domů přijedu pozdě. Odjíždím v šest, vracím se v osm. Takže děti budou samy doma a ještě nedostanou nic k Mikuláši. U nás už nic nekoupím a auto nemám, manžel je s ním pryč a vrátí se o víkendu.
Do toho má mít nejmladší na zítra převlek, což jsem zjistila teď, protože jsem vynechala Bakaláře, nebude mít nic.
Jako bonus jsem dnes měla vyzvednout 3 balíky. Vyzvedla jsem jeden.
To, že zapomínám, je normální, ale je toho víc a víc. Mám pocit, že jsem jak po lobotomii.
Jake doplňky stravy používáte? Nečekám zázraky, ale nějaké malé zlepšení by se hodilo.