Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@stock v islámu se rozhodně neshlédnul!
Dobre, precetla jsem si, to, co pises, znovu, ale napada me porad to same. Granatovy jablko si muze koupit v zelenine. Na sirotky/Afghanistan se poradaji sbirky, muze posílat pár korun na nějaké konto. Tvůj život se odvíjí podle jeho podmínek, podle něj. Život deti zrovna tak. Rád Tě, jak sám říká nema, a přesto má veskery service a naprostou kontrolu, všechno děláte spolu. Chápu, máš ho ráda, ale nechápu proč. Protože rve na deti, protože tráví volný čas hraním, protože celý chod domácností visí na Tobě? Tomu já neříkám mít rád, ale závislost. Dostal Tě tam, kam chtěl. Nevím jestli zamerne, podle mého ano, nebo jsi se do závislosti dostala sama. Stejně si to nakonec musíš vyřešit sama. Člověk může jenom říct, co si o tom myslí. Ja bych mu tu cestu tam opravdu umožnila.
Je to těžká situace. Vůbec nechápu spojení, že celé dny hraje hry a zároveň, že nesmíte pouštět tv, že vymývá mozek. A ty hry co? To jenom na okraj… Podle mě se už nezmění, může to být jenom horší. Tys mu teď dopřála 10 měsíců klidu, nic nemusí, v každé ptákovině, kterou si usmyslel ses podřídila, sex má dál… Co vztah s ním ale přináší TOBĚ? Kdy ty máš čas na vlastní rozvoj? Jezdíte jako rodina na výlety? Podle mě, si to musíš srovnat v hlavě hlavně ty. Asi bych mu dala ještě šanci, abych měla čisté svědomí, promluvila si, vysvětlila, že takhle ne, že buď se vzpamatuje, zapojí, případně navštíví Dr a nebo že je konec. A fakt do toho řízla. Hůř ti určitě nebude!
@bse.pedro píše:
Jsem příznivcem jemného a citlivého řešení problémů. Na tvém místě bych mu asi řekl něco ve stylu „Buď navštívíš psychiatra, nebo se okamžitě sbal a táhni do prd.ele“… A moc to neodkládej, nebo udělá magory i z tvých dětí…![]()
Nejsi kapku zženštilý? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj všem, uf, jak začít, bude to dlouhé…
Manželství 10 let, děti 3 a 1 rok. Já 31, on 43. Loni v srpnu jsem se dozvěděla že mě chlap nemiluje, není rodinný typ( první dítě vymodlené, druhé bylo v plánu). Nikoho prý nemá. Začal s osobním rozvojem (dle Hoanga, Čejkové atd..) přišel na zákon přitažlivosti, vizualizace, plejáďany, Petra Chobota. Pořád řeší sebelásku- viz dále jeho trávení volného času.
Miluje Afghánistán, poslouchá jejich hudbu, kouká na videa o tom jak afg moderátoři natáčí sirotky nebo pole s granátovýma jabkama. Chce tam žít.( má modrou knížku a vybere si tu asi nejvíc „mírumilovnou zemi“)
Chce být osvícenej, hledá i osvícenou partnerku…
Od toho srpna jsem se asi 6× pokusila navodit diskuzi… nikdy jsem se nic nedozvěděla. Jen nevím, možná, odpověz si sama, mám starosti sám se sebou…
Vyhledala jsem i psychologa kde jsem se dozvěděla že já jsem prý v pořádku, ale on je schizoid..
Mě to už úplně ničí. Od srpna dole 25 kg.
Proč teda neodejde? Kvůli pohodlí? Děti má prý rád, ale je s nima doma 2 hodiny večer a už je z nich unavenej. Žádné
povinnosti kolem nich nemá. Nemá vlastně žádné povinnosti doma.
Teď od vánoc věčně sedí u playstationu a hraje hry. Nebo koukal na youtube nebo lajkuje polonahý „hvězdy“ na instagramu( nejlépe ty o 20 let mladší). To mému sebevědomí moc nepřidává.
Milenku nemá, myslím že ani nikdy neměl.
Z práce hned domů, žádná hospoda ani nic podobného. Není ani moc na cestování( nechápu proč chce ten AFG).
Já jsem se od toho stpna na jeho popud dost změnila. Snáším ty jeho vrtochy, řvaní po dětech. Toleruju hodiny prosezený u youtube- telku nepouštíme protože prý lidem vymývá mozky(jeho slova). To vše jen proto že ho mám stále ráda. I přes to všechno. Vždy to byl moc hodnej chlap, čestnej. Jinak komunikace je u nás bez problému, nehádáme se, neděláme si naschvály. Sex taky máme. Spíme v jedné posteli. Vše děláme spolu. Nějak to na mě dolehlo. Příští týden máme výročí 10 let od svatby, tak balancuju. Přemýšlím že započnu asi poslední hovor kde řeknu že buď budeme tento stav řešit nebo prostě konec, že na to už nemám.
Omlouvám se za nesrozumitelnosti, ale nějak jsem už na pokraji..
Moje jediná touha je najít k sobě opět cestu. Zachovat funkční rodinu. Ale nechci dělat dalších x let blbku a starat se o něj aby mi pak řekl že našel nějakou osvícenou erosenku a pojedou spolu do AFG…Co by jste dělali ma mém místě? Jak by jste začali rozhovor? Jak zformulovat mé myšlenky?
Delkuji za přečtení❤️️
No tohle by ti měl pomoci rozklíčovat ten psycholog. Docházíš tam? Pokud ne, tak se objednej.
Ma nejake drivejsi traumata, treba z detstvi nebo cim to je, ze zacal takhle hledat sam sebe? Byl drive vyrovnany? Nekteri lidi maji tendenci k takovym divnym vecem, ale je divne ze „hleda osvicenou partnerku“ - to ti rekl? Nebo myslis ze ji hleda mezi kockama z instagramu? Asi bych ho zaprahla doma, at ma povinnosti a nevymysli blbosti, plus at je vic s detmi. Jinak ti vztah s nim dava neco pozitivniho?
@Anonymní píše:
@akavi a co mu mám/jak říct?
Mě příjde že to je jak házet hrách na stěnu. Nechci dávat ultimáta…
Obecne nekdy v zivote to co nejvic nechces, te posune uplne nejdal…osobni zkusenost ![]()
Jinak s tim kdo te vubec neposloucha je to jako s nekym kdo mluvi cinsky, takze jinak nez ultimaty mluvit nelze.
Souhlas vlastne skoro se vsim co tu zaznelo, jen me prekvapil ten nadpis - proc zrovna k vyroci? Jako jen aby to vic zapusobilo? Tohle mi prijde skoro az zbytecne…
@eva.pass pomůže mi s koupáním dětí, vozí nás na výlety. Já jsem na rd, takže i finančně to je zatím výhodné. A mám ho ráda. Pořád.
@Anonymní píše:
Ahoj všem, uf, jak začít, bude to dlouhé…
Manželství 10 let, děti 3 a 1 rok. Já 31, on 43. Loni v srpnu jsem se dozvěděla že mě chlap nemiluje, není rodinný typ( první dítě vymodlené, druhé bylo v plánu). Nikoho prý nemá. Začal s osobním rozvojem (dle Hoanga, Čejkové atd..) přišel na zákon přitažlivosti, vizualizace, plejáďany, Petra Chobota. Pořád řeší sebelásku- viz dále jeho trávení volného času.
Miluje Afghánistán, poslouchá jejich hudbu, kouká na videa o tom jak afg moderátoři natáčí sirotky nebo pole s granátovýma jabkama. Chce tam žít.( má modrou knížku a vybere si tu asi nejvíc „mírumilovnou zemi“)
Chce být osvícenej, hledá i osvícenou partnerku…
Od toho srpna jsem se asi 6× pokusila navodit diskuzi… nikdy jsem se nic nedozvěděla. Jen nevím, možná, odpověz si sama, mám starosti sám se sebou…
Vyhledala jsem i psychologa kde jsem se dozvěděla že já jsem prý v pořádku, ale on je schizoid..
Mě to už úplně ničí. Od srpna dole 25 kg.
Proč teda neodejde? Kvůli pohodlí? Děti má prý rád, ale je s nima doma 2 hodiny večer a už je z nich unavenej. Žádné
povinnosti kolem nich nemá. Nemá vlastně žádné povinnosti doma.
Teď od vánoc věčně sedí u playstationu a hraje hry. Nebo koukal na youtube nebo lajkuje polonahý „hvězdy“ na instagramu( nejlépe ty o 20 let mladší). To mému sebevědomí moc nepřidává.
Milenku nemá, myslím že ani nikdy neměl.
Z práce hned domů, žádná hospoda ani nic podobného. Není ani moc na cestování( nechápu proč chce ten AFG).
Já jsem se od toho stpna na jeho popud dost změnila. Snáším ty jeho vrtochy, řvaní po dětech. Toleruju hodiny prosezený u youtube- telku nepouštíme protože prý lidem vymývá mozky(jeho slova). To vše jen proto že ho mám stále ráda. I přes to všechno. Vždy to byl moc hodnej chlap, čestnej. Jinak komunikace je u nás bez problému, nehádáme se, neděláme si naschvály. Sex taky máme. Spíme v jedné posteli. Vše děláme spolu. Nějak to na mě dolehlo. Příští týden máme výročí 10 let od svatby, tak balancuju. Přemýšlím že započnu asi poslední hovor kde řeknu že buď budeme tento stav řešit nebo prostě konec, že na to už nemám.
Omlouvám se za nesrozumitelnosti, ale nějak jsem už na pokraji..
Moje jediná touha je najít k sobě opět cestu. Zachovat funkční rodinu. Ale nechci dělat dalších x let blbku a starat se o něj aby mi pak řekl že našel nějakou osvícenou erosenku a pojedou spolu do AFG…Co by jste dělali ma mém místě? Jak by jste začali rozhovor? Jak zformulovat mé myšlenky?
Delkuji za přečtení❤️️
Rozjela se mu nějaká psych. porucha, nabídla bych mu návštěvu psychiatra, pokud nebude mít zájem, rozvod.
Nestála bych mu v cestě k jeho „osvícení“…
Ted bych už předběžně zašla za právníkem, dávala peníze bokem, ze zkušenosti z okolí, kdo začal se „seberozvojem“, to bude jen horší, může se i stát že do někoho podobnému Chobotovi a spol. začne strkat rodinné peníze atd.
@free333 píše:
Rozjela se mu nějaká psych. porucha, nabídla bych mu návštěvu psychiatra, pokud nebude mít zájem, rozvod.Nestála bych mu v cestě k jeho „osvícení“…
Ted bych už předběžně zašla za právníkem, dávala peníze bokem, ze zkušenosti z okolí, kdo začal se „seberozvojem“, to bude jen horší, může se i stát že do někoho podobnému Chobotovi a spol. začne strkat rodinné peníze atd.
Zaujala mě zmínka o Chobotovi, tak jsem si to našel, zběžně prošel a je to fakt síla…
![]()
Třeba toto… https://www.petrchobot.com/…ace-hojnosti
Ale věřím, že se najde dost vylízanců, kteří za ním potáhnou a ten chlap zakladatelky k tomu má zřejmě slušně nakročeno…
![]()
@bse.pedro píše:
Zaujala mě zmínka o Chobotovi, tak jsem si to našel, zběžně prošel a je to fakt síla…![]()
![]()
![]()
Třeba toto… https://www.petrchobot.com/…ace-hojnostiAle věřím, že se najde dost vylízanců, kteří za ním potáhnou a ten chlap zakladatelky k tomu má zřejmě slušně nakročeno…![]()
Já se spíš divím, že mu někdo skáče na lep… ![]()
Oni jsou lidi, kteří potřebují být „vedeni“ od svých „guru“, mají to asi jako únik ze stereotypu, je za tím neschopnost něco udělat se svým životem plus ty různé psych. poruchy…
@Anonymní píše:
@akavi a co mu mám/jak říct?
Mě příjde že to je jak házet hrách na stěnu. Nechci dávat ultimáta…
Ale ty mu ultimátum dát musíš. A nebo dělej jako že nic, a dalších x let budeš trpět?
@ropucha 02 jinak on žádný problém nemá, nechce se obětovat pro nikoho… pro děti