Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Patřím k těm, které tím moc neuctíš a 200 bych nedala ani omylem.
Asi se to nevyplati na prodej, abyste z toho neco slusneho mela, tak by to melo stat kolem tech 200, coz za 1ks da malokdo, kdyz je to pod hrnek. Ale spis to delate pro radost nez pro vydelek, tak jen od oka na prvni pohled, bez ohledu na material a cas bych tipla 80-120kc/ks
Já bych to viděla za minimálně 150 Kč, aby se to vyplatilo, jako přivýdělek. Je to hezké a jak vidíš, hned bys měla pár zajemcu, tak směle do toho.
Do ceny si zapoctete sazbu za hodinu prace, za kterou si svou praci cenite. To je totiz vas naklad. Pak pripoctete rezijni naklady: zasobovaci (to je treba naklad na porizeni vyrobku - postovne, cas straveny objednavanim, benzin projety do obchodu nebo na postu pro material atd), vyrobni (to jsou naklady spojene s vyrobou - svitila jste, topila jste si, vyrabite ve svem nebo v najmu, cas hledanim nebo tvorbou dezenu nebo naklady na jeho koupi atd), správní (cas straveny kalkulacemi, ucetnictvim, crna ze provoz webu, cena za domenu, hosting, inzerce, letaky, vizitky atd.) A odbytove (naklady na baleni: krabice, lepici paska, adresni stitky, barva a papir v tiskarne na tisk faktury napriklad; naklady na cestu na postu: cas a benzin nebo cena MHD)… Dalsi naklady jsou socialni a zdravotni pojisteni a vetsinou 15% dan z prijmu. Pokud jste platce DPH, pak je vasim dalsim nakladem prave tato dan. A nakonec pripoctete vas zisk (to je castka, kterou chcete na vyrobku vydelat pro sebe. A ne, vase mzda neni vase odmena. Mzda je naklad. Cim presneji vsechny naklady vyjadrite, tim presneji muzete vyjadrit cenu za jednotku. Cenu tady muzeme nadhazovat do aleluja, ale vase naklady nezname. Je treba take vzit v uvahu, zda si potencionalni zakaznici mohou koupit uvedene zbozu jinde a kolik toho maji na vyber. Cim unikatnejsi a zadanejsi zbozi, tim vyssi muze byt vas zisk. Pokud si to lide mohou koupit na kazdem rohu asi se vam to ani nevyplati vyrabet.
Drzim palce. ![]()
@a12 tak je to o názoru. Já i šiju pro své děti, prostě se mi líbí originály. Nesnáším, když si někde koupím bundu a potkám v ní další tři ženské z města. V těhotenství jsme potřebovala zimní, koupila si jednu v Kiku a o pár dní později v té samé vyšla naše skoro devadesátiletá sousedka
. Až jsem se musela ptát pár lidí, jestli ona je tak moderní, nebo já tak staromódní
Ale je pravda, že nešiju ani neháčkuju na zakázku, jen pro radost, takže většinou dárky.
A je jasný, že každýmu se líbí něco jiného. A klidně to prostírání u babičky nebo na chalupě může být ![]()
@warita píše:
Podle mne to je fakt krasne. Okamzite to hod na fler, pridam to do dalsi nominace.Jinak, ja pokud mohu, tak si pocitam 100kc/h vlastni prace. Plus naklady samozrejme.
Děkuju Wari, hodím to tam zítra, chci to nafotit za pořádnýho světla ![]()
Z pohledu „tvůrce“ tak 150-200 Kč. Z pohledu zákazníka tak do 50 kč za kus. I kdyby to bylo z kdovíjakého materiálu, tak to dlouho nevydrží (poleje se, vytahá se), takže pro mě by se ta investice nevyplatila. Zvlášť když by jich člověk potřeboval víc.
@a12 píše:
fakt jo? Jako za jeden kus?
ja tak dvacku
a i tak bych si to nekoupila
Taky jsem chtela napsat 20,–
. Tak max. 70,– bych dala za ks.
Ale mi se podobne vyrobky vubec do interieru nehodi. Takze bych nekoupila ani, kdyby to bylo ve vyprodeji.
Mozna by mela cenu fotka. Jako fotka je to celkem uchazejici.
Mě se to docela líbí, ale koupila bych si to max za 70kc. pokud na tom chceš vydělat měla bys prodat aspon za těch 200 kus no… a taky by se mi líbilo víc kusu jako prostírání třeba 4, ale za to bych dala tak 300 kč max ![]()
Provedení se mi líbí, bohužel se takový výrobek nezaplatí. Jako podtácek si myslím že jedem kus bude při ceně nad 100kč neprodejný, reálná cena (náklady + čas) bude kolem 250.