Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@anomisisi teplotu bys mela určitě srazit, je pro miminko nebezpečná, takže si určitě vezmi ještě i paralen…
Jo, to jsem zapomnela, paralen se v primerenem mnozstvi muze. ![]()
Ještě jenom dodám, nechci rejpat ale psa za 15000 bych si teda nikdy nekoupila. My máme pouliční směs z ulice a alespoň je 100 procent zdravý, žádné genetické problémy asi jen tak nehrozí. Ale to je o způsobu života, nebudu někomu vnucovat svůj pohled na svět.
@dethak69 píše:
Ještě jenom dodám, nechci rejpat ale psa za 15000 bych si teda nikdy nekoupila. My máme pouliční směs z ulice a alespoň je 100 procent zdravý, žádné genetické problémy asi jen tak nehrozí. Ale to je o způsobu života, nebudu někomu vnucovat svůj pohled na svět.
Vazne? Tohle je treba dodavat v diskuzi o nachlazeni v tehotenstvi?
Já jsem v I. trimestru byla taky dost nachlazena. Teploty ale nikdy nebyly vic jak 38st. takze jsem si radsi nikdy nic nevzala, pouze jsem nakoupila spoustu ovoce, cesnek a potila se v postely. Dr. me rikal, ze ani bylinky by se v tehotenstvi radsi moc nemely, protoze nikdo poradne nevi, jak pusobi na mimi ![]()
Silně nachlazená jsem byla v 6tt, dr. mi doporučil vyležet, max si vařit cibulový čaj a zabralo to, sice jsem se z kašle dostávala 2 týdny, ale zvládla jsem to bez chemie i bylinek.
Já taky byla nachlazená, když jsem byla těhotná a dala jsem si Paralen 3×denně, nebála jsem se vypít i zázvorový čaj..pomohlo a neuškodilo ![]()
Ahoj, prosím anonym ne všichni vědí že jsem těhotná a mám tu pár kamarádek.
Jsem ve 12 TT. A skolila mě chřipka. Byla jsem u doktora, koukal mi do krku, v zadu mám jeden takový bílý váček ale říkal že to nejsou čepy. Nic mi nenapsal, jen že mám odpočívat a hodně pít a jíst ovoce.. jenže je mi čím dál tím hůř. Už jsem dokonce vypila i cibulový čaj.. ale prostě je to horší a horší.. prosím poraďte mi něco nebo se jdu zastřelit..
@Anonymní píše:
Jsem ve 12 TT. A skolila mě chřipka. Byla jsem u doktora, koukal mi do krku, v zadu mám jeden takový bílý váček ale říkal že to nejsou čepy. Nic mi nenapsal, jen že mám odpočívat a hodně pít a jíst ovoce.. jenže je mi čím dál tím hůř. Už jsem dokonce vypila i cibulový čaj.. ale prostě je to horší a horší.. prosím poraďte mi něco nebo se jdu zastřelit..
Pokud mas teplotu vyssi jak 38,tak si dej paralen.Taky jsem byla nemocna kolem 13tt. Jinak ja jsem cucala preventan akut, a jinak cas s medem s citronem a uvarila jsem si velikej hrnec vyvaru, hoveziho, potom i kureciho nebyla jsem schopna nic jinyho nez polevku snist. Trvalo to asi deset dni nez jsem byla fit. Prvni 4dny jsem mela pocit ze umru. Odpocivej a nech se obskakovat, za par dni bude lepe. ![]()
@lusy.lus píše:
A co ti je? Máš teplotu, bolest v krku?
No bolí mě celé tělo, v krku ani tolik ne ale nemůžu se pořádně nadechnout. Teplotu mám lehce zvýšenou. A od včera už mám 6 paralen. Takže mám strach o mimčo
Jestli máš chřipajznu, tak vážně doporučuji oscillococcinum. V těhotenství se může a už dvakrát mě vytáhlo z chřipky do pár dnů ![]()
@Denina01 píše:
Jestli máš chřipajznu, tak vážně doporučuji oscillococcinum. V těhotenství se může a už dvakrát mě vytáhlo z chřipky do pár dnů
Blbý je, že já mám na všechno možné alergie. Nemůžu žádný strepsils.. cucací tablety.. prostě je minimum toho co můžu a to teď nemůžu protože jsem v tom.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Bohužel na to asi fakt jen citrusy, horké čaje a vyležet to. Kdyžtak zkus cucat hřebíček.
@Anonymní píše:
Paralen a pit caje hodne vitaminu. Odpocivat. Kiwi doporucuji ma 24× vic vitaminu nez citrusove plody a jestli mas rada zazvor a med tak pit to po litrech.