Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Můžeš paralen, množství nevím, to ti poradí v lékárně. Na cucání se může septilen i v těhotenství. To ti taky vadí?
Oscilococinum je taky super, mně pomáhá. Do nosu mořskou vodu. A jinak ležet, čaje, ovoce.
@Anonymní píše:
No bolí mě celé tělo, v krku ani tolik ne ale nemůžu se pořádně nadechnout. Teplotu mám lehce zvýšenou. A od včera už mám 6 paralen. Takže mám strach o mimčo
Nic víc dělat už se nedá než ti tu holky poradily. Buď ráda že se u toho nemusíš starat o starší dítě, to je teprv něco ![]()
Na chripku se stejne nic nedava…tekutiny, vitaminy a lezet. Vyvar je urcite dobry napad. A s paralenem opatrne, muze se, ale neprehanela bych to.
@rena621 píše:
Paralen a pit caje hodne vitaminu. Odpocivat. Kiwi doporucuji ma 24× vic vitaminu nez citrusove plody a jestli mas rada zazvor a med tak pit to po litrech.
Na zazvor taky bacha, taky se nema velkych mnozstvich, hlavne v prvnim trimestru, coz 12tt jeste je.
@sladke-mameni píše:
Nic víc dělat už se nedá než ti tu holky poradily. Buď ráda že se u toho nemusíš starat o starší dítě, to je teprv něco
Právě že musím mám ještě 2 leťáka.
@Anonymní píše:
Právě že musím mám ještě 2 leťáka.
Tak to tě fakt lituju, já mám v tomhle těhotenství úplně hroznou imunitu a teď 25tt už to mám za sebou třikrát plus menší nachlazení a zánět močáku. Je to děs ![]()
Ahojky.. ( prosím anonym - ještě ne všichni vědí že čekáme, a mám tu pár známých
).
Jsem v 19 tt. A cítím, že na mě něco leze
.. bolí mě klouby, teče mi z nosu.. a celkově jsem hotová. Mám to tak od rána, vzala jsem si pár věcí na chřipku ale nemám pocit že by se to zlepšilo..
a na víkend máme jet pryč
prosím poraďte mi cokoliv co mi pomůže ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky.. ( prosím anonym - ještě ne všichni vědí že čekáme, a mám tu pár známých).
Jsem v 19 tt. A cítím, že na mě něco leze.. bolí mě klouby, teče mi z nosu.. a celkově jsem hotová. Mám to tak od rána, vzala jsem si pár věcí na chřipku ale nemám pocit že by se to zlepšilo..
a na víkend máme jet pryč
prosím poraďte mi cokoliv co mi pomůže
Doporučím lékaře, nechat píchnout CRP, zda je vše ok. Popíjet a kloktat vincentku. V případě kašle se dá cibulový sirup, sirup Stopkašel z lékárny. Při teplotách nad 38 paralen. Zalehnout do postele a pít pít pít.. odpočívat, nikde nelítat
Normalne bych poradila slivku do caje..no spokoj se s cibulovym sirupem na Kasel a nic si sama neber. Sahni spis po bylinkach, poptej se v lekarne co pro tehule. a jestli se to zhorsi nikde nelitej a zajdi za dr.
Já jsem 37 tt. Z bylinek můžeš heřmánek, lípu, šípek. Taky med, cibulový siroupek ( nakrájet cibuli, přidat med, zaklopit hrníček s obsahem talířkem a nechat pustit šťávu, tu pak po lžících polykat). Dá se inhalovat. Nejvíc ale pomůže klid v posteli.
@P4ja píše:
Taky to nemusí být nachlazení, ale pylová alergie.
Já jsem alergická.. to vím že jsou i pylové alergie..
ale teď fakt cítím spíš nemoc.
@Anonymní píše:
Já jsem alergická.. to vím že jsou i pylové alergie..ale teď fakt cítím spíš nemoc.
Tak to jo, já jen když jsi psala, že léky na chřipku nepomohly.
Co vím, tak na bolavý krk můžeš jen Septilen, do nosu jen vincentku, na teplotu Paralen.
Zbytek jen přírodně - čaje, opatrně zázvor, zalehnout. Ještě na bolest v krku Priesnitz obklad. Jestli se ti to zítra rozjede, odložte odjezd - nebo budeš stonat a cestovat - což bych kvůli mimču nedoporučila a ani to nebude příjemné.