Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jinak ejmy samozřejmě můžeš říct svůj názor, ale ostatní ho můžou říct taky:D…a myslím, že tvoje reakce mluví za vše ![]()
O práci může přijít kdykoli kdokoli a i vztah se může rozpadnout komukoli to nemá s věkem co dělat… Je mi 19 (do března bude tak sem trošku patřím
) Oproti Any mám hotovou maturitu a už rok a půl pracuji (kdyby se někdo nemohl dopočítat - polednín rok školy jsem dělala dálkově - studium mě nebavilo) ale nevidím rozdíl mezi sebou ted a ,když jsem studovala. S manželem máme domeček (jasně, platíme hypo) , oba vyděláváme sice málo ale je to průměr v této oblasti a mimi prostě chceme. Nevidím v tom problém. Když se na to holky cítíme…
Mě měla mamča ,když ji bylo čerstvých 18 - plánovaně a teď je ráda. Má 2 velký děti a není ji ani 40 - můžou s tatkou cestovat a kdoví co.. ![]()
RyBANA píše:ejmy píše:
proboha..člověk už nemůže říct ani svůj názor..tak se z toho posertekdyž vám někdo furt nepíše ťuťu ňuňu, tak je hned hrozně zlý a špatný člověk..život je svině, NAZDAR!
Ty máš nějaký komplex, že?
Anýsku nenech se vytočit
Ahoj ne ne nenechám. Já to beru v pohodě. Jen je plno jiných holek co dítě nechtějí a mají ho. A to dítě je pak chudák. Ale u mě to tak nebude. Miminku dam všechno co mám a i to co nemám a nikdy jsem neměla.
debbbie píše:
No to sice život svině je ,ale jaký si to uděláš takový to mášTak už ji nechte.To že vám to třeba nevyyšlo podle vašich představ neznamená že to nevyjde Any,život se sice nedá naplánovat to je fakt,nikdy nevíme co nás potká,ale musíme koukat trošku s růžovýma brejličkama,kdyby jsme mysleli pořád na to co se může stát tak by jsme se zbláznili a co by jsme z toho života měli.Žijem jen jednou
děkuji jsi zlato. ![]()
Anýsku, podle tvých reakcí jde vidět, že to máš v hlavě srovnané, určitě je třeba si vše dopředu promyslet a pozjišťovat, jaké bys měla možnosti ohledně té školy, ale to jsi myslím psala, že jsi už udělala. Myslím, že budeš dobrá máma a přeji ti, ať se brzy dočkáš zdravého miminka, které ti bude dělat jen samou radost.
A věř, že i ta láska k miminku tě donutí tu školu dodělat, protože budeš chtít, aby jednou bylo pyšné na svou mámu, jak to všechno zvládla a že si dokázala jít v životě za svým
…moje mamka mě měla v 18ti a maturovala s bráchou v bříšku:D
Nihal píše:
Anýsku, podle tvých reakcí jde vidět, že to máš v hlavě srovnané, určitě je třeba si vše dopředu promyslet a pozjišťovat, jaké bys měla možnosti ohledně té školy, ale to jsi myslím psala, že jsi už udělala. Myslím, že budeš dobrá máma a přeji ti, ať se brzy dočkáš zdravého miminka, které ti bude dělat jen samou radost.A věř, že i ta láska k miminku tě donutí tu školu dodělat, protože budeš chtít, aby jednou bylo pyšné na svou mámu, jak to všechno zvládla a že si dokázala jít v životě za svým
…moje mamka mě měla v 18ti a maturovala s bráchou v bříšku:D
Ahoj. Děkuji. Vše mám již zjištěné a mám čas se snažit. Myslíš že budu dobrá máma? Chci miminku dopřát vše co jsem nikdy neměla. A školu chci dodělat tak či tak. Abych miminko mohla zaopatřit i po rodičovské. A chci mu dát všechno. Moc ti děkuji. Povzbudila si mě a pomohlo to.
Nemáš zač mě je 16 a mám za 2 týdny první termín,takže když ti někdo píše ať si počkáš a že to nebude lehký tak to štve i mě chápeš že ![]()
debbbie píše:
Nemáš zač mě je 16 a mám za 2 týdny první termín,takže když ti někdo píše ať si počkáš a že to nebude lehký tak to štve i mě chápeš že
Chápu moc dobře. Já se taky zastanu každého kdo to potřebuje. Prostě jsem už taková. Nejde mi ani tak o to co ejmy napsala ale že to zamrzí.
Tak jse zapojim i ja do vasi debaty
Pokud mimco fakt chces a dokazes se o neho postarat ze vsech stran tak proc ne
Kasli na nazory druhych…Ja ti to preju at jse ti co nejdriv zadari
tak hodne stesticka ![]()
Ahoj jestli můžu,přidám i já podporu
Rozhodně nevidím nic špatého na tom mít mimčo v 18..Já jsem otěhotněla v čerstvých 18 po dvou měsíčním vztahu,školu nedodělanou,přítel se postaral a dneska jsme spokojená rodinka,se školoou mi pomohla mamka,první rok jsem měla přerušeno a pak sem se vrátila na poslední dva roky,ne denni studiu ano bylo to náročný jako ,,prase,,, ale za nic na světě bych to nechtěla vrátit abych to mohla udělat jinak,za nic bych to nevyměnila,takže pokud víš že na dálkový studium budeš mít hlídání a jste s přítelem pevně rozhodnutý Tak jen do toho
Spíš naopak nechápu ženský co neustále odkládají mateřství kvuli karieře atd a pak ve 40 chtěji miminko,Možná mě ted ukamenujete ale pokud to ta ženská udělá schválně tak bych jí pleskla,pakliže je to ze zdravotních důvodu nemám proti tomu nejmenší námitku…Takže tobě přeji Hoooodně zdaru,štěstíčka a hlavně pevný nervy ![]()
debbbie píše:
Nemáš zač mě je 16 a mám za 2 týdny první termín,takže když ti někdo píše ať si počkáš a že to nebude lehký tak to štve i mě chápeš že
Budu ti držet palce, aby se maličká narodila 1.2. (ten den je narozený manžel
) a 26.1. syn máminé sestry (záměrně neříkám bratranec) jelikož mojí tetě je o 11 let víc jak mě a má 6letého syna, takže je neberu jako tetu a bratrance
. Jak se cítíš před porodem? Už máš pocit, že jestli okamžitě nepraskneš, tak zešílíš? Přála bych ti takový rychlý porod, jak jsem měla ten druhý, 15:50 jsme byli u vchodu porodnice, zvonila jsem na zvonek, malá má v papírech 15:56 narozena, stihli mě dotáhnout na první porodní pokoj, hodit podemne hadry a odrodit, pak mi nadali, že jako druhorodička bych měla poznat, že rodím, když já nebrala ty bolesti vážně
až když mě to začlo nutit tlačit doma a to byly fofry. Vezl mě otec, manžel stihl doběhnout až na vážení a měření. Ale prý tam měli už rychlejší maminy, že ty nestihly ani zazvonit a rodily u výtahu
.
No já čumím co se tu stalo když jsem byla ve škole…
Plně souhlasím s tím co napsala Nihal.. ![]()
Anýsku jsi plnoletá mladá slečna a pokud dítě chceš a cítíš se na něj tak hurá do toho
moc dobre vim jak ti je
a jak se citis..
drzim pesticky at to vyjde a at mas krasne a zdrave miminko
budes dobra mama
a to platí i pro debbbie akorat s tím rozdílem že už mimiska čeka..
Holky není to lehký obhajovat se před okolím, ale prďte na to!!! Vy žijete svůj život, vy žijete s partnery!!!
Kašlete na to… Škola je důležitá, ale v dnešní době není vše..
ježiš co to tady ze mě děláte? tím vším co jsem psala (a vy zřejmě nepochopily) jsem v žádném případě neříkala nic ve smyslu, že nebude dobrá máma, že to nebude zvládat, že se na ně otec vykašle..jen jsem chtěla říct, že mi přijde lepší si pořešit školu a spol. a pak se už věnovat plně miminku..a ohledně hlídání babiček..samozřejmě, že je v pořádku, když babičky občas pohlídají (my si mužem zařídit potřebné věci, nebo prostě jen odpočinout ), ale nelíbí se mi, když dítě cestuje po hlídáních pořád..celé tohle berete jako útok, ale vůbec to tak není..reagovala jsem takto, protože znám holku, která měla zaopatřeného přítele, vykašlala se na svoji rodinu a školu..a chtěla dítě..měli ho..a teď ten prcek cestuje po její i přítelově rodině, on musí pracovat, ona se chce bavit..je mi potom líto takovych rozhodnutí..malý mámu skoro nevidí..možná díky tomu nejsem objektivní..
ejmy píše:
ježiš co to tady ze mě děláte? tím vším co jsem psala (a vy zřejmě nepochopily) jsem v žádném případě neříkala nic ve smyslu, že nebude dobrá máma, že to nebude zvládat, že se na ně otec vykašle..jen jsem chtěla říct, že mi přijde lepší si pořešit školu a spol. a pak se už věnovat plně miminku..a ohledně hlídání babiček..samozřejmě, že je v pořádku, když babičky občas pohlídají (my si mužem zařídit potřebné věci, nebo prostě jen odpočinout ), ale nelíbí se mi, když dítě cestuje po hlídáních pořád..celé tohle berete jako útok, ale vůbec to tak není..reagovala jsem takto, protože znám holku, která měla zaopatřeného přítele, vykašlala se na svoji rodinu a školu..a chtěla dítě..měli ho..a teď ten prcek cestuje po její i přítelově rodině, on musí pracovat, ona se chce bavit..je mi potom líto takovych rozhodnutí..malý mámu skoro nevidí..možná díky tomu nejsem objektivní..
Ejmy tak tim padem je to nezodpovedny fracek, ktery si mysli ze je to modni doplnek
ji bych asi neco rekla… Anysek mi pripada jako rozumna zena.. i kdyz ji je 18nact a nema skolu.. Jenze to je jeji vec a to bychom mely respektovat.. Sama nvm jak bych se zachovala kdyby mi prisla dcera v 18ti tehotna, ale pokud by mi slibila ze dodela skolu tak bych ji dite pohlidala.. a v nejhorsim pripade muze na tech par hodin dat i dite do jesli.. Ja to tak delala…
IvkaH píše:debbbie píše:Budu ti držet palce, aby se maličká narodila 1.2. (ten den je narozený manžel
Nemáš zač mě je 16 a mám za 2 týdny první termín,takže když ti někdo píše ať si počkáš a že to nebude lehký tak to štve i mě chápeš že) a 26.1. syn máminé sestry (záměrně neříkám bratranec) jelikož mojí tetě je o 11 let víc jak mě a má 6letého syna, takže je neberu jako tetu a bratrance
. Jak se cítíš před porodem? Už máš pocit, že jestli okamžitě nepraskneš, tak zešílíš? Přála bych ti takový rychlý porod, jak jsem měla ten druhý, 15:50 jsme byli u vchodu porodnice, zvonila jsem na zvonek, malá má v papírech 15:56 narozena, stihli mě dotáhnout na první porodní pokoj, hodit podemne hadry a odrodit, pak mi nadali, že jako druhorodička bych měla poznat, že rodím, když já nebrala ty bolesti vážně
až když mě to začlo nutit tlačit doma a to byly fofry. Vezl mě otec, manžel stihl doběhnout až na vážení a měření. Ale prý tam měli už rychlejší maminy, že ty nestihly ani zazvonit a rodily u výtahu
.
Děkuju, no šíleně se bojím,ale už bych ji chtěla mít u sebe kleslo mi bříško mám pocit jako bych mela hlavičku mezi nohama
a šíleně mě bolí frndovní kosti
,prostě na rozpadnutí
![]()