Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Debbbie to je fajn, třeba už se hnízdí za vrátkama
Kolik teď asi váží maličká řekli ti? Mě řekli, jen ve 32 tt kolik váží a měří, pak už to jen odhadl dr. že pak už nedělal žádný UZ, ten pupek mi nechybí, protože ty poslední dva měsíce, jsem v tom vedru trpěla hrozně, ale ty pohyby mi hrozně chybí. Odkud si vlastně, kde budeš rodit, hlídají tě třeba víc, jako mladou rodičku? Mě asi pomohla k rychlému porodu zubařka v sobotu jsem byla na pohotovosti, mladá hodně mladá zubařka mě tak opichala pusu, aby mě ji umrtvila, aby mohla vyčistit kaz, ještě jsem se jí ptala můžou ty injekce nějak působit na mimi, tvrdilá né to vůbec nic neudělá
, ještě, že jsem byla v termínu a Paťka už mohla ven, rodila jsem přesně 38+1
Ahoj Holky. Moc vám děkuji za podporu a vím že to nebude lehké. Ale zvládnu to. Mám po ruce milované osůbky kteří mi pomohou pokud budu potřebovat do školy na zkoušky. Jinak budu s prďolkou sama. Teď musím akorát vydržet do 25.ledna jestli se mršina dostaví nebo ne. A abych pravdu řekla vůbec to neutíká.
![]()
Anýsku nesmíš na to myslet, soustřeď se na něco jiného, v momentě kdy na to zapomeneš, tak se kytičkový týden nedostaví, mysli pozitivně ![]()
Anýsek18 píše:
Ahoj Holky. Moc vám děkuji za podporu a vím že to nebude lehké. Ale zvládnu to. Mám po ruce milované osůbky kteří mi pomohou pokud budu potřebovat do školy na zkoušky. Jinak budu s prďolkou sama. Teď musím akorát vydržet do 25.ledna jestli se mršina dostaví nebo ne. A abych pravdu řekla vůbec to neutíká.![]()
Any jak tě čtu tak mam chut vysadit uz ted…
ale u nas to zatim nejde.. no jako ono by to slo, ale dala jsem slib..
IvkaH píše:
Anýsku nesmíš na to myslet, soustřeď se na něco jiného, v momentě kdy na to zapomeneš, tak se kytičkový týden nedostaví, mysli pozitivně
Jojo nemyslím na to. Dělám jiné věci a když budu testovat tak stím že tam bude jedna čárka abych nebyla zklamaná. A když budou dvě tak snad vyskočím z kůže. Bude ta nejšťastnější. No ale čekám čekám a snažím se nemyslet. Abych si to nevsugerovala a pak se ms nemusí dostavit i kvůli sugeraci
![]()
Nihaska píše:Anýsek18 píše:Any jak tě čtu tak mam chut vysadit uz ted…
Ahoj Holky. Moc vám děkuji za podporu a vím že to nebude lehké. Ale zvládnu to. Mám po ruce milované osůbky kteří mi pomohou pokud budu potřebovat do školy na zkoušky. Jinak budu s prďolkou sama. Teď musím akorát vydržet do 25.ledna jestli se mršina dostaví nebo ne. A abych pravdu řekla vůbec to neutíká.![]()
![]()
![]()
ale u nas to zatim nejde.. no jako ono by to slo, ale dala jsem slib..
To zvládneš.
Jsi silná. Slibi se dodržují ale počkej až vysadíš. To pak bude jiné a úžasné. Ale to čekání uf. Občas dává nejvéce zabrat
IvkaH píše:
Debbbie to je fajn, třeba už se hnízdí za vrátkama![]()
Kolik teď asi váží maličká řekli ti? Mě řekli, jen ve 32 tt kolik váží a měří, pak už to jen odhadl dr. že pak už nedělal žádný UZ, ten pupek mi nechybí, protože ty poslední dva měsíce, jsem v tom vedru trpěla hrozně, ale ty pohyby mi hrozně chybí. Odkud si vlastně, kde budeš rodit, hlídají tě třeba víc, jako mladou rodičku? Mě asi pomohla k rychlému porodu zubařka v sobotu jsem byla na pohotovosti, mladá hodně mladá zubařka mě tak opichala pusu, aby mě ji umrtvila, aby mohla vyčistit kaz, ještě jsem se jí ptala můžou ty injekce nějak působit na mimi, tvrdilá né to vůbec nic neudělá
, ještě, že jsem byla v termínu a Paťka už mohla ven, rodila jsem přesně 38+1
tyyyjo to je hodně divnéé s tou injekcí ja vím že jedna známá kvůli tomu potratila, no ale to ani nevěděla ještě že je těhotná zjistila to akorat tak že pravě potratila
tak třeba to je jen ze začátku těhotenství a na konci už nic nehrozí
no teď jsem 36 a něco a nevím kolik tak může vážit
no když mi dělal ultrazvuk v tom 32t.t tak měla 1880g což odpovídá 3200g porodní váze ale to je individualní
tak uvidíme ve středu jdu podruhé na ozvy srdíčka, jsem z jedny vesnice u Havl.Brodu a tam taky budu rodit
a žádný speccialní kontroly nemám od začátku jsem chodila 1 za měsíc a teď ozvy nooo,
minule jsem tam málem omdlela
dělají nám tam ozvy v sedě na židly a jak jsou v zádech nervová zakončení tak se mi z toho udělalo dost blbě
![]()
Debbbie já bydlím asi 30 minut od Havl. Brodu =) ale rodit budu v Jihlavě..
Debi v sedě? U mého gyn. jsem vždycky ležela, jsem vdaná v Hodoníně, ale rodila jsem a gyn. mám ve Zlíně, protože od sud pocházím, věděla jsem, že je tu akutní péče o matku a dítě po porodu a během, což na Hodonínsku není a nevěřím tady těm doktorům
, měla jsem strach kdyby něco, že nás s porodnice s Kyjova povezou na vyšší pracoviště do Brna
takže jsem volila variantu, že jsem od 37tt byla u rodičů ve Zlíně, kde je to vše v porodnici v jedné budově a čekala jsem na porod, alespoň mi pohlídali Melisku, když jsem byla v porodnici a taťka si nemusel brát zbytečně volno, pak si ho vzal, až jsme byly doma. Hezky si ty ozvy užívej, zavři oči a jen poslouchej jak tam píďa maličká vyvádí
. Na ty ozvy jsem se těšila celé těhotenství
.
To je krásné to tu číst. Už se na to malé také těším. Debi přeji ti hodně štěstí. Budeš skvělá máma. A dcera na tebe bude jen a jen pyšná. ![]()
Hele s tím zubařem, já jsem byla ve 27tt na pohotovosti, trhal mi zub a dostala jsem tu lokální, a druhý den mi dr. na Ko řekla že mi hrozí předčasný porod, měla jsem CS3 nebo kolik.. Ale stejně jsem pak nakonec přenášela ![]()
Jinak malej měl ve 31tt 1640g a porodní měl 3860g, takže mi ten tvůj výpočet Debbie přijde nějak divný, je to málo ![]()
A jsem z HK, ale kvůli stopstavu jsem rodila v Pardubicích… a dle toho můj porod i vypadal
![]()
Tamtama píše:
Debbbie já bydlím asi 30 minut od Havl. Brodu =) ale rodit budu v Jihlavě..
Jooo??to se divím na Jihlavskkou nemocnici se dost nadává
no ja to mám tak nastejno do Jihlavy i do Brodu a volím teda rozhodně Brod
![]()
IvkaH píše:
Debi v sedě? U mého gyn. jsem vždycky ležela, jsem vdaná v Hodoníně, ale rodila jsem a gyn. mám ve Zlíně, protože od sud pocházím, věděla jsem, že je tu akutní péče o matku a dítě po porodu a během, což na Hodonínsku není a nevěřím tady těm doktorům, měla jsem strach kdyby něco, že nás s porodnice s Kyjova povezou na vyšší pracoviště do Brna
takže jsem volila variantu, že jsem od 37tt byla u rodičů ve Zlíně, kde je to vše v porodnici v jedné budově a čekala jsem na porod, alespoň mi pohlídali Melisku, když jsem byla v porodnici a taťka si nemusel brát zbytečně volno, pak si ho vzal, až jsme byly doma. Hezky si ty ozvy užívej, zavři oči a jen poslouchej jak tam píďa maličká vyvádí
. Na ty ozvy jsem se těšila celé těhotenství
.
Jojo oni se dělají v sedě i v leže,ale kdyby mi je dělali v leže rozhodně bych si je užila víííc taky jsem se na ně moc těšila je to paráda slyšet
jak bouchá přes celou ordinaci ![]()
Aný**** děkuju moc, budu se snažit no být co nejlepší máma ![]()
Monny není to divně byla jsem 32t.t podle váhy 1800g a jemu se na monitoru ukazala křivka kolik asi by mělo mít a bylo tam cca 3200g a ono by to i vycházelo když vezmeš že přibýrají 200g týdně 7 týdnů do porodu to je 1400g plus 1800 je 3200 gramů
,ale je to individualní každě miminko přibýrá trochu jinak no ![]()
Debbie, no já mám celkově obříka.. co měsíc to kilo
9kg měl už v 5 měsících ![]()
Monny píše:Monny to Honzík nemá ani teď v 9ti.
Debbie, no já mám celkově obříka.. co měsíc to kilo9kg měl už v 5 měsících