Náctileté maminky a snažení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
192
12.1.12 19:28

no porodné se nerušilo akorát nevím kdo na něj má nárok vím že je to jen na první dítě a když výdělek nepřesahuje ten 2,4 násobek životního minima myslím :nevim: ale holky do toho se počítá matka otec a dítě, nebo všichni co bydlí v domě???vím že u jiných příspěvků se počítají příjmy všech pod jednou střechou u porodného právě nevím :nevim: :nevim: poradte :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
12.1.12 19:30
Tamtama píše:
Debbbie tak mě je 19, 3.3. mám narozeniny a 8.3. termín =) bude to s největší pravděpodobností Tobiášek a jsem na to sama s mamkou..

jeee to třeba budeš přenášet a narodí se ti Tobiášek na narozeniny :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
12.1.12 19:46
debbbie píše:
no porodné se nerušilo akorát nevím kdo na něj má nárok vím že je to jen na první dítě a když výdělek nepřesahuje ten 2,4 násobek životního minima myslím :nevim: ale holky do toho se počítá matka otec a dítě, nebo všichni co bydlí v domě???vím že u jiných příspěvků se počítají příjmy všech pod jednou střechou u porodného právě nevím :nevim: :nevim: poradte :(
Počítají se příjmy jenom tebe a tatínka. ;)
  • Citovat
  • Upravit
938
12.1.12 19:47
Anýsek18 píše:
ejmy píše:
Jako já ti neradím..jen vyjadřuju nepochopení..abzs pak nelitovala a prďola neputoval po babičkách a tetách :nevim: ale tak tvoje věc…přemýšlelas nad tím, že přítel může o dobrý job přijít? Nebo se na vás může vykašlat?
Firma je rodinná takže o práci přijít nemůže a vykašlat se na nás v plánu také nemá. Jinak by semnou do mimča nešel. A hlavně je to chlap kterej by to neudělal

To jsem si taky myslela :lol: po narození mimča se všechno změní…nemůže přijít o práci? a co takhle bankrot?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
12.1.12 19:47
debbbie píše:
Tamtama píše:
Debbbie tak mě je 19, 3.3. mám narozeniny a 8.3. termín =) bude to s největší pravděpodobností Tobiášek a jsem na to sama s mamkou..
jeee to třeba budeš přenášet a narodí se ti Tobiášek na narozeniny :potlesk:

to spíš nesmím přenášet, mám narozky o 5 dní dřív :mrgreen: ale náš hafan Tadeáš slaví 10. března deváté narozeniny, tak uvidíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
12.1.12 19:52
Tamtama píše:
debbbie píše:
Tamtama píše:
jeee to třeba budeš přenášet a narodí se ti Tobiášek na narozeniny :potlesk:

to spíš nesmím přenášet, mám narozky o 5 dní dřív :mrgreen: ale náš hafan Tadeáš slaví 10. března deváté narozeniny, tak uvidíme :mrgreen:

jeeeeee ja jsem blbá :lol: :lol: ajooo no tak to máš eště větší možnost že se ti narodí na narozky :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
12.1.12 19:53

jo a weruunko děkuji za info :palec: :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
12.1.12 19:59

Porodné je na první dítě, nesmí přesáhnout nově těch 18tisíc a něco, počítají se toho pouze příjmy rodičů dítěte (toho kdo je v RL), a dokládá se to zpětně za poslední kalendářní čtvrtletí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7476
12.1.12 20:05
ejmy píše:
Anýsek18 píše:
ejmy píše:
Jako já ti neradím..jen vyjadřuju nepochopení..abzs pak nelitovala a prďola neputoval po babičkách a tetách :nevim: ale tak tvoje věc…přemýšlelas nad tím, že přítel může o dobrý job přijít? Nebo se na vás může vykašlat?
Firma je rodinná takže o práci přijít nemůže a vykašlat se na nás v plánu také nemá. Jinak by semnou do mimča nešel. A hlavně je to chlap kterej by to neudělal
To jsem si taky myslela :lol: po narození mimča se všechno změní…nemůže přijít o práci? a co takhle bankrot?

Bankrot nezaručí nikdo nikde. O práci přijít nemůže a bankrot také nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7476
12.1.12 20:06
Monny píše:
Porodné je na první dítě, nesmí přesáhnout nově těch 18tisíc a něco, počítají se toho pouze příjmy rodičů dítěte (toho kdo je v RL), a dokládá se to zpětně za poslední kalendářní čtvrtletí ;)

Děkuju. To jsem potřebovala vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
12.1.12 20:20
Anýsek18 píše:
Monny píše:
Porodné je na první dítě, nesmí přesáhnout nově těch 18tisíc a něco, počítají se toho pouze příjmy rodičů dítěte (toho kdo je v RL), a dokládá se to zpětně za poslední kalendářní čtvrtletí ;)
Děkuju. To jsem potřebovala vědět.

nemáš zač :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
12.1.12 20:32
Anýsek18 píše:
ejmy píše:
Anýsek18 píše:
ejmy píše:

Nevím no…začíná se mi zdát, že to vidíš jak hurvínek válku :nevim: nemůže, nemůže…všecko se může stát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
12.1.12 20:33

a mimochodem monny, četla jsem ten tvůj deníček..a vůbec bych to do tebe neřekla..působíš na mě jako hodně silná ženská..možná tě i tohle posílilo…silná, rozumná a cílevědomá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.1.12 20:39

Jestli ty Anýsku nemáš mylnou informaci, že rodičovská dovolená je jako dovolená :think: protože do dovolené to má daleko :mrgreen: . Zkoušela sis od někoho z rodiny vzít na pár hodin dítě a zkusit se o něj bez pomoci starat?
Holky mají pravdu stát se může vše bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7476
12.1.12 20:45
ejmy píše:
Anýsek18 píše:
ejmy píše:
Anýsek18 píše:
ejmy píše:
Nevím no…začíná se mi zdát, že to vidíš jak hurvínek válku :nevim: nemůže, nemůže…všecko se může stát…

Pokud vím tak jsem psala že nikdo nemůže vědět jestli se zbankrotuje nebo ne. To se může stát všude. Ale firma funguje velmi dobře. Máme zahraniční odběratele kteří od nás odbírají takových deset let a nepřestanou. Je jednoduché si tu vyskakovat s něčím o čem nevíš nic. To mi příjde jako nesmysl. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí