Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
no porodné se nerušilo akorát nevím kdo na něj má nárok vím že je to jen na první dítě a když výdělek nepřesahuje ten 2,4 násobek životního minima myslím
ale holky do toho se počítá matka otec a dítě, nebo všichni co bydlí v domě???vím že u jiných příspěvků se počítají příjmy všech pod jednou střechou u porodného právě nevím
poradte ![]()
Tamtama píše:
Debbbie tak mě je 19, 3.3. mám narozeniny a 8.3. termín =) bude to s největší pravděpodobností Tobiášek a jsem na to sama s mamkou..
jeee to třeba budeš přenášet a narodí se ti Tobiášek na narozeniny ![]()
debbbie píše:Počítají se příjmy jenom tebe a tatínka.
no porodné se nerušilo akorát nevím kdo na něj má nárok vím že je to jen na první dítě a když výdělek nepřesahuje ten 2,4 násobek životního minima myslímale holky do toho se počítá matka otec a dítě, nebo všichni co bydlí v domě???vím že u jiných příspěvků se počítají příjmy všech pod jednou střechou u porodného právě nevím
![]()
poradte
Anýsek18 píše:ejmy píše:Firma je rodinná takže o práci přijít nemůže a vykašlat se na nás v plánu také nemá. Jinak by semnou do mimča nešel. A hlavně je to chlap kterej by to neudělal
Jako já ti neradím..jen vyjadřuju nepochopení..abzs pak nelitovala a prďola neputoval po babičkách a tetáchale tak tvoje věc…přemýšlelas nad tím, že přítel může o dobrý job přijít? Nebo se na vás může vykašlat?
To jsem si taky myslela
po narození mimča se všechno změní…nemůže přijít o práci? a co takhle bankrot?
debbbie píše:Tamtama píše:jeee to třeba budeš přenášet a narodí se ti Tobiášek na narozeniny
Debbbie tak mě je 19, 3.3. mám narozeniny a 8.3. termín =) bude to s největší pravděpodobností Tobiášek a jsem na to sama s mamkou..
to spíš nesmím přenášet, mám narozky o 5 dní dřív
ale náš hafan Tadeáš slaví 10. března deváté narozeniny, tak uvidíme ![]()
Tamtama píše:debbbie píše:Tamtama píše:jeee to třeba budeš přenášet a narodí se ti Tobiášek na narozeniny
Debbbie tak mě je 19, 3.3. mám narozeniny a 8.3. termín =) bude to s největší pravděpodobností Tobiášek a jsem na to sama s mamkou..to spíš nesmím přenášet, mám narozky o 5 dní dřív
jeeeeee ja jsem blbáale náš hafan Tadeáš slaví 10. března deváté narozeniny, tak uvidíme
![]()
ajooo no tak to máš eště větší možnost že se ti narodí na narozky
Porodné je na první dítě, nesmí přesáhnout nově těch 18tisíc a něco, počítají se toho pouze příjmy rodičů dítěte (toho kdo je v RL), a dokládá se to zpětně za poslední kalendářní čtvrtletí ![]()
ejmy píše:Anýsek18 píše:To jsem si taky myslelaejmy píše:Firma je rodinná takže o práci přijít nemůže a vykašlat se na nás v plánu také nemá. Jinak by semnou do mimča nešel. A hlavně je to chlap kterej by to neudělal
Jako já ti neradím..jen vyjadřuju nepochopení..abzs pak nelitovala a prďola neputoval po babičkách a tetáchale tak tvoje věc…přemýšlelas nad tím, že přítel může o dobrý job přijít? Nebo se na vás může vykašlat?
Bankrot nezaručí nikdo nikde. O práci přijít nemůže a bankrot také nehrozí.
Monny píše:
Porodné je na první dítě, nesmí přesáhnout nově těch 18tisíc a něco, počítají se toho pouze příjmy rodičů dítěte (toho kdo je v RL), a dokládá se to zpětně za poslední kalendářní čtvrtletí
Děkuju. To jsem potřebovala vědět.
Anýsek18 píše:Monny píše:Děkuju. To jsem potřebovala vědět.
Porodné je na první dítě, nesmí přesáhnout nově těch 18tisíc a něco, počítají se toho pouze příjmy rodičů dítěte (toho kdo je v RL), a dokládá se to zpětně za poslední kalendářní čtvrtletí
nemáš zač ![]()
Anýsek18 píše:ejmy píše:Bankrot nezaručí nikdo nikde. O práci přijít nemůže a bankrot také nehrozí.Anýsek18 píše:To jsem si taky myslelaejmy píše:Firma je rodinná takže o práci přijít nemůže a vykašlat se na nás v plánu také nemá. Jinak by semnou do mimča nešel. A hlavně je to chlap kterej by to neudělal
Nevím no…začíná se mi zdát, že to vidíš jak hurvínek válku
nemůže, nemůže…všecko se může stát…
a mimochodem monny, četla jsem ten tvůj deníček..a vůbec bych to do tebe neřekla..působíš na mě jako hodně silná ženská..možná tě i tohle posílilo…silná, rozumná a cílevědomá ![]()
Jestli ty Anýsku nemáš mylnou informaci, že rodičovská dovolená je jako dovolená
protože do dovolené to má daleko
. Zkoušela sis od někoho z rodiny vzít na pár hodin dítě a zkusit se o něj bez pomoci starat?
Holky mají pravdu stát se může vše bohužel.
ejmy píše:Anýsek18 píše:Nevím no…začíná se mi zdát, že to vidíš jak hurvínek válkuejmy píše:Bankrot nezaručí nikdo nikde. O práci přijít nemůže a bankrot také nehrozí.Anýsek18 píše:To jsem si taky myslelaejmy píše:Firma je rodinná takže o práci přijít nemůže a vykašlat se na nás v plánu také nemá. Jinak by semnou do mimča nešel. A hlavně je to chlap kterej by to neudělal
nemůže, nemůže…všecko se může stát…
Pokud vím tak jsem psala že nikdo nemůže vědět jestli se zbankrotuje nebo ne. To se může stát všude. Ale firma funguje velmi dobře. Máme zahraniční odběratele kteří od nás odbírají takových deset let a nepřestanou. Je jednoduché si tu vyskakovat s něčím o čem nevíš nic. To mi příjde jako nesmysl. ![]()