Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jojo to já taky mám ráda neobvyklé jména.Někdde jsem četla že rodiče se snaží vybýrat jména tak aby nikoho s tím jmenem neznali a něco na tom bude my když jsme vybýrali jména tak vždycky když se řeklo nějaky jméno tak jsem si k tomu hned představila člověka s tím jmenem.
a to mě odrazovalo
Nihaska píše:
Anýsku oba dva jména jsou z Finskanám se česká jména nelíbí a hlavně přitel ma tak krásné příjmení že mi vše znělo blbě..
Mě se taky nelíbí česká jména ty zahraniční mají něco do sebe a je to originální
Nihaska píše:
anýsku a debbbie to nebyl útok.. ani nic podobného… verim ze mate zazemi i penizeja vam drzim pesti.. vim o cem mluvim.. a nechci se hadat, je to vas zivot a ja vam preji zdrave miminka..
Benjamin je krasne jmeno
my mame vybrane Tara a Mikael
![]()
Mikael je moc pěknééé
ja vím že to není žádný utok ![]()
jj a hlavně to tu nikdo nemá a jak píše debbbie všechna jména mám s někým a něčím spojené..
Anýsku můžeš mi prosím tě vysvětlit tu mateřskou? čtu to na mpsv ..
ale nejsem z toho moudra
Nihaska píše:
jj a hlavně to tu nikdo nemá a jak píše debbbie všechna jména mám s někým a něčím spojené..Anýsku můžeš mi prosím tě vysvětlit tu mateřskou? čtu to na mpsv ..ale nejsem z toho moudra
Písnu ti to co mám doma napsáno na papíře ze sociálky ju. Tak momentíček
Nově si výšši příspěvku můžou vybrat i rodiče, kteří neměli nárok na peněžitou pomoc v mateřství (neplatili si nemocenské pojištění, protože byli např. nezaměstnaní, nebo studovaly). Podmínkou ale je, že druhý rodič nemocenské a sociální pojištění z platu odvádí.
Tohle mám na tom papíře
Any a není to rodičovský? tohle vím že u rodičáku si to můžu zvolit.. ale je to možné že je to nově i u mateřské
Na sociálce ví úplné hovno
nemám s něma vůbec dobré zkušenosti
Po novém roce si můžeš zvolit délku rodičáku, když je otec zaměstnaný, o mateřské teda nic nevím
A ještě ani to není jisté, protože mi všude říkají něco jiného
Já být tebou Anýsku, na všecko si počkám…to ti fakt neuteče…nechápu prostě, proč si chceš ztížit život…to je míněno v tom smyslu, že budeš mít v jedné ruce mimčo a v druhé chceš mít otázky k matuře?
no nevim, nevim…radši si dodělej školu, ať pak nemusíš dávat malého věčně na hlídání a můžeš se mu plně věnovat
ale je to tvůj život no…
ejmy píše:
Na sociálce ví úplné hovnonemám s něma vůbec dobré zkušenosti
Po novém roce si můžeš zvolit délku rodičáku, když je otec zaměstnaný, o mateřské teda nic nevím
A ještě ani to není jisté, protože mi všude říkají něco jiného
Já být tebou Anýsku, na všecko si počkám…to ti fakt neuteče…nechápu prostě, proč si chceš ztížit život…to je míněno v tom smyslu, že budeš mít v jedné ruce mimčo a v druhé chceš mít otázky k matuře?
no nevim, nevim…radši si dodělej školu, ať pak nemusíš dávat malého věčně na hlídání a můžeš se mu plně věnovat
ale je to tvůj život no…
Já jdu na učňák abych dodělala aspoň výučák a maturu si dodělám návstavbově. Až bude mimískovi tak rok. To už mám všechno zařízené a zjištěné. Rada sice dobrá ale jak říkám můžu otěhotnět hned a také nemusím a podle toho se pak zařídím. Ale děkuji za radu a chápu jak to myslíš
![]()
Nihaska píše:
Any a není to rodičovský? tohle vím že u rodičáku si to můžu zvolit.. ale je to možné že je to nově i u mateřské
Mě na sociálce řekla tohle a že se to týká mateřské. Al čert ví jestli to nezblbla a neřekla místo rodičovského mateřská. Myslím si že oni jsou z toho taky vedle. Dneska aby se čert vyznal v zákonech
Jako já ti neradím..jen vyjadřuju nepochopení..abzs pak nelitovala a prďola neputoval po babičkách a tetách
ale tak tvoje věc…přemýšlelas nad tím, že přítel může o dobrý job přijít? Nebo se na vás může vykašlat?
Anýsek18 píše:Nihaska píše:Mě na sociálce řekla tohle a že se to týká mateřské. Al čert ví jestli to nezblbla a neřekla místo rodičovského mateřská. Myslím si že oni jsou z toho taky vedle. Dneska aby se čert vyznal v zákonech
taky si myslim, ale brzo řešit.. zatím to není aktuální..
Já taky studovala 4tak s miminem.. mela jsem indi. plán a pak rok pauzu a ted jsem na VS… je fakt ze tretak jsem prolezla tak tak, ale prolezla.. akorat dcerka se maturity nedozila, takze jsem se musela ucit po jeji smrti.. malou jsem davala do jesli a pomáhala mi mamka.. Vše se dá zvládnout..
Ano to je pro variantu RD, ale ne na MD! To je rozdíl PPM smí čerpat pouze matka, nikoliv otec..
ejmy píše:
Jako já ti neradím..jen vyjadřuju nepochopení..abzs pak nelitovala a prďola neputoval po babičkách a tetáchale tak tvoje věc…přemýšlelas nad tím, že přítel může o dobrý job přijít? Nebo se na vás může vykašlat?
Firma je rodinná takže o práci přijít nemůže a vykašlat se na nás v plánu také nemá. Jinak by semnou do mimča nešel. A hlavně je to chlap kterej by to neudělal