Náctileté maminky a snažení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7476
12.1.12 19:03
Nihaska píše:
Anýsek18 píše:
Nihaska píše:
Any a není to rodičovský? tohle vím že u rodičáku si to můžu zvolit.. ale je to možné že je to nově i u mateřské
Mě na sociálce řekla tohle a že se to týká mateřské. Al čert ví jestli to nezblbla a neřekla místo rodičovského mateřská. Myslím si že oni jsou z toho taky vedle. Dneska aby se čert vyznal v zákonech

taky si myslim, ale brzo řešit.. zatím to není aktuální..

Já taky studovala 4tak s miminem.. mela jsem indi. plán a pak rok pauzu a ted jsem na VS… je fakt ze tretak jsem prolezla tak tak, ale prolezla.. akorat dcerka se maturity nedozila, takze jsem se musela ucit po jeji smrti.. malou jsem davala do jesli a pomáhala mi mamka.. Vše se dá zvládnout..

Vždyť já vím. Právě proto jsem se nejdříve optala ve škole jak by to bylo a teprve pak se rozhodla že do mimíska půjdu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
12.1.12 19:04

Debbbie tak mě je 19, 3.3. mám narozeniny a 8.3. termín =) bude to s největší pravděpodobností Tobiášek a jsem na to sama s mamkou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AmyLee
12.1.12 19:05
Tamtama píše:
Debbbie tak mě je 19, 3.3. mám narozeniny a 8.3. termín =) bude to s největší pravděpodobností Tobiášek a jsem na to sama s mamkou..

jůůů na moje jmeniny :lol: :lol: :lol:
anysku jj je dobře že máš vše pozjištovano.. :) :hug:

• Citovat
  • Upravit
7476
12.1.12 19:07
Nihaska píše:
Tamtama píše:
jůůů na moje jmeniny :lol: :lol: :lol:
anysku jj je dobře že máš vše pozjištovano.. :) :hug:

Ano ano. Kdybych si to nezjistila tak bych do mimča nešla ale tím že mi to hezky vyšlo a zařídila jsem si to tak mám klid. :hug: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
12.1.12 19:08

jojo to jsem taky něco četla že teď stačí když jeden z rodičů platí zdravotní a socialní a můžeš si pak zvolit jinou než 4letou variantu příspěvku, která je automatická, ale i kdyby tenhle zákon neudělali šlo to udělat že si převedla příspěvek na přítele on si zvolil jinou variantu třeba jen na 3 dny a pak ji převede zpět na tebe se zvolenou variantou :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AmyLee
12.1.12 19:10

debbbie vlastne uzakonilo to co lidi delali uz predtim.. akorat s tim porodnym to mohli pomenit.. ale tak s tim nic nenadelame no

• Citovat
  • Upravit
36544
12.1.12 19:12
debbbie píše:
jojo to jsem taky něco četla že teď stačí když jeden z rodičů platí zdravotní a socialní a můžeš si pak zvolit jinou než 4letou variantu příspěvku, která je automatická, ale i kdyby tenhle zákon neudělali šlo to udělat že si převedla příspěvek na přítele on si zvolil jinou variantu třeba jen na 3 dny a pak ji převede zpět na tebe se zvolenou variantou :palec: :palec: :palec:

Už se to nepřevádí, stačí jen když splní nárok ;) Ale jak jsem psala, týká se to pouze RD, nikoliv MD.. aby nedošlo k nedorozumění ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
12.1.12 19:12

Limit na porodné se zvýšil na nějakých 18.100,– nebo tak nějak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AmyLee
12.1.12 19:13
Monny píše:
Limit na porodné se zvýšil na nějakých 18.100,– nebo tak nějak

a jo ono se vlastne zvedlo ZM.. ale i tak na nej nedosahnu.. !!!!

• Citovat
  • Upravit
3270
12.1.12 19:17
Monny píše:
debbbie píše:
jojo to jsem taky něco četla že teď stačí když jeden z rodičů platí zdravotní a socialnía můžeš si pak zvolit jinou než 4letou variantu příspěvku, která je automatická, ale i kdyby tenhle zákon neudělali šlo to udělat že si převedla příspěvek na přítele on si zvolil jinou variantu třeba jen na 3 dny a pak ji převede zpět na tebe se zvolenou variantou :palec: :palec: :palec:
Už se to nepřevádí, stačí jen když splní nárok ;) Ale jak jsem psala, týká se to pouze RD, nikoliv MD.. aby nedošlo k nedorozumění ;)

Holky já vám do toho nechci kecat :think: :think: …ale není to náhodou nemocenské pojištění?zdravotní a sociální je ze zákona povinné,ale nemocenské je dobrovolné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
12.1.12 19:17
Nihaska píše:
Monny píše:
Limit na porodné se zvýšil na nějakých 18.100,– nebo tak nějak
a jo ono se vlastne zvedlo ZM.. ale i tak na nej nedosahnu.. !!!!

Kolik máte příjem..? To je škoda :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AmyLee
12.1.12 19:18

Prd přijem.. ale je to jen na PRVNI dite.. coz by M. splnoval, ale ja ne :cert: :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
36544
12.1.12 19:20

nihas a no jo.. já zapomněla :oops: :oops: ježiš to je trapas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AmyLee
12.1.12 19:21
Monny píše:
nihas a no jo.. já zapomněla :oops: :oops: ježiš to je trapas

prd trapas.. stává se no.. :hug: :hug: :*

• Citovat
  • Upravit
7476
12.1.12 19:21

Jak je to teda teďka s porodným? Někde se říká že by ho měly zrušit a někde že zase ne. :?: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí