Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
debbbie píše:
počkat počkat mě je 16 a nemyslím si že je rozdíl mezi 16 a 18jaký si myslíš že je to rozdíl??pokud nechodíš do práce a jsi studentka tak si myslím že tam žádný rozdíl není
![]()
a ivko my jsme miminko sice neplánovali, ale vím že to zvládnem stejně tak vím že to nebude lehké a ani za 10 let by to nebylo lehké,ja říkám prostě když se chce tak to jde
stačí se jen snažit !!!budem našemu srdíčku dávat tolik lásky kolik jen bude možné a na tom záleží
ano to je pravda, že lehké to není ani v 18 ani ve 30
ty si třeba neměla na výběr, když se stala nehoda, to chápu, ale trošku mě překvapila Anýsek dobrovolně aniž by měla dodělanou střední, kdyby otěhotněla v posl. ročníku no tak ještě se to dá nějak dokončit, ale ve třeťáku nevím no. myslím,že mezi 16-18 prvorodička moc rozdíl není
ale já Vám holky fandím, aby Vám to vyšlo, jen ať pak později nelitujete. Díky téhle diskusi, jsem začla přemýšlet, jak důležité je se s mýma dcerama mluvit o budoucnosti a brzo asi i o problematice kolem sexu
aby se brzo nedostaly do maléru, raději je budu motivovat ať udělají školu a jdou ven do světa ![]()
debbbie píše:
počkat počkat mě je 16 a nemyslím si že je rozdíl mezi 16 a 18jaký si myslíš že je to rozdíl??pokud nechodíš do práce a jsi studentka tak si myslím že tam žádný rozdíl není
![]()
a ivko my jsme miminko sice neplánovali, ale vím že to zvládnem stejně tak vím že to nebude lehké a ani za 10 let by to nebylo lehké,ja říkám prostě když se chce tak to jde
stačí se jen snažit !!!budem našemu srdíčku dávat tolik lásky kolik jen bude možné a na tom záleží
Ale né. Já to takhle nemyslela asi si mě špatně pochopila. Tím jsem chtěla říci že v 18ti už je člověk plnoletý a rodiče už nemůžou nic říct. Nijak špatně to myšlené nebylo.
Já byla v 16taky málem těhotná a byla jsem rozhodnutá že si to nechám ale máma dělala bordel. Teďka už mi řekla že jsem plnoletá a je to moje věc a že bude držet při mě ať se rozhodnu jakkoli. Máme to to samé pokud obě studujeme tak jsme na tom stejně. Taky mě čeká ještě rok a půl ve škole. Zatím se snažíme a snažit se můžeme ještě dlouho ale to nikdo neví. Jinak k mimču gratuluju. Já mám o rok mladšího přítele než ty a také se na mimíska moc těšíme. A už máš pro prcka jméno?
Příspěvek upraven 12.01.12 v 16:30
IvkaH píše:debbbie píše:ano to je pravda, že lehké to není ani v 18 ani ve 30
![]()
ty si třeba neměla na výběr, když se stala nehoda, to chápu, ale trošku mě překvapila Anýsek dobrovolně aniž by měla dodělanou střední, kdyby otěhotněla v posl. ročníku no tak ještě se to dá nějak dokončit, ale ve třeťáku nevím no. myslím,že mezi 16-18 prvorodička moc rozdíl není
ale já Vám holky fandím, aby Vám to vyšlo, jen ať pak později nelitujete. Díky téhle diskusi, jsem začla přemýšlet, jak důležité je se s mýma dcerama mluvit o budoucnosti a brzo asi i o problematice kolem sexu
aby se brzo nedostaly do maléru, raději je budu motivovat ať udělají školu a jdou ven do světa
Tak se školou už to mám prakticky zařízené. Jdu na jinou školu kde mi nabízejí buďto odložit o rok nebo dálkové studium. Tak jsem řekla že bych to pak vzala dálkově aby si přes mateřskou dodělala školu a po mateřské nastoupit do práce. A moc děkuju za podporu. Ono je parádní když v našem věku 16-18let drží rodina s dcerou. A je to nejlepší. Člověk na to není sám a při zkouškách se o mimíska postará babička nebo prababička. ![]()
jojo ja vím žes to nemyslela zle
Stellinka to bude
a ivko to můžeš si s nima promluvit o sexu a tak,se mnou taky mamka mluvila a poučovala mě
![]()
debbbie píše:
jojo ja vím žes to nemyslela zleStellinka to bude
a ivko to můžeš si s nima promluvit o sexu a tak,se mnou taky mamka mluvila a poučovala mě
![]()
![]()
To je krásný jméno. My si s přítelem vybraly pro holčičku jméno Krystýnka a pro chlapečka Benjamín. ![]()
Weru, já ti nevím, já jsem si myslela že jsi starší, nevím proč, takže to ber jako lichotku ![]()
Jinak ahojky ![]()
každý člověk má svůj rozum.. žije svůj život..
když holky cítí že to tak má být tak to tak má být.
hlavní je mít zázemí a dostatek financí.. láska bohužel neumí nakrmit dítě…
Nihaska píše:
každý člověk má svůj rozum.. žije svůj život..když holky cítí že to tak má být tak to tak má být.
Máme barák, přítel bere v práci dost. Je šéfíkem ve firmě takže malý prachy nemá a já budu mít pak normální mateřskou. A rodina stojí při nás a řekla že kdykoliv pomůže. ![]()
ja vím že láska dítě nenakrmí,a s financema jsem na tom podobně jak anýsek.
takže myslím že prcek bude mít všechno na co si vzpomene toho bych se nebála ![]()
jeeee malej Benjamínek
božíííí
debbbie píše:
jojo ja vím žes to nemyslela zleStellinka to bude
![]()
![]()
né poučovat, spíš jim jen nabídnout pomoc, když budou potřebovat, furt lepší, když se nebudou bát dojít, že potřebují antikoncepci, jak když se stane průšvih, tak jak jsem slyšela od švagrové, má 13 dceru a prý není třeba s dcerou se bavit v kamarádském stylu o klucích všeobecně
Pavlína je prý jiná a dřív jak ve 20 s klukem spát nebude
, tak tomu jsem se upřímně zasmála, protože dnešní doba je jiná, jak před x lety, navíc její matka sice otěhotněla až v 19 letech, ale po prvním sexu, protože chlap jí nakecal, že je neplodný
nechci holky poučovat co sní nebo nesmí, stejně si budou dělat jak si zamanou samy, že spíš bych baly ráda, aby přišly, že potřebují třeba zrovna ty prášky nebo něco.
Anýsek18 píše:Nihaska píše:Máme barák, přítel bere v práci dost. Je šéfíkem ve firmě takže malý prachy nemá a já budu mít pak normální mateřskou. A rodina stojí při nás a řekla že kdykoliv pomůže.
každý člověk má svůj rozum.. žije svůj život..když holky cítí že to tak má být tak to tak má být.
Je tvůj chlap zaměstnaný? Budeš mít jen rodičovsnou né mateřskou, jelikož nemáš rok odpracovaný nemáš nárok na mateřskou
My měli vybrané Patrik, ale jelikož neumíme kluky, tak máme Patricii a starší je Melisa
. Jsme milovníci míň obvyklých jmen, chtěla jsem Miu,ale neprošla doma.
anýsku a debbbie to nebyl útok.. ani nic podobného… verim ze mate zazemi i penize
ja vam drzim pesti.. vim o cem mluvim.. a nechci se hadat, je to vas zivot a ja vam preji zdrave miminka.. ![]()
Benjamin je krasne jmeno
my mame vybrane Tara a Mikael
![]()
Přítel je zaměstnaný. Vede firmu tak má dost peněz. A Od ledna platí nový nárok že mateřskou dostane i student pod podmínkou že otec dítěte platí pojištění které má. Byla jsem se na to ptát na sociálce. Mikael je krásný jméno. To jsem snad nikde ani nenašla. Zní to úžasně.
Anýsku oba dva jména jsou z Finska
nám se česká jména nelíbí a hlavně přitel ma tak krásné příjmení že mi vše znělo blbě..