Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
MonnyDee píše:Kde jsi na to přišla
Ty Weru, já myslela že jsi starší![]()
Ahoj holky
Sice nejsem náctiletá rodička
, první dítě porod ve 22 a druhé neplánové v 25. Od narození první dcery jsem nejedla žádnou antikoncepci, nijak jsme se nechránili. Jelikož, abych otěhotněla poprvé, tak jsme museli oba na vyšetření mě zjistili, že nějak nefungují vaječníky (nasadili hormony) manželovi, že má pomalé ty mršky musel jíst železo vitamín
. Snědla jsem 2 plata hormonů a otěhotněla jsem
, dohoda byly s gyn. zkusíme 3 plata hormonů po několika měs. snažení a když nezaberou hormony, tak v únoru začneme řešit umělé oplodnění
. Otěhotněla jsem přesně vím kdy a kde 21.ledna (na pračce) do dneška známí dceři říkají Arielka
. Druhé dítě nebylo v plánu, říkali jsme si, že jedno stačí, celou dobu se nic nedělo. Loni v prosinci mě chytla zumba, začla jsem ji cvičit. 1.1.2010 jsem otěhotněla buď máme plodné ledny
ale spíš to přikláním té zumbě jelikož se tím procvičuje dost pánevní dno, tak to tomu asi pomohlo. Protože jinak si nedovedu vysvětlit proč, když jsme se nechránili od narození první dcery a otěhotním po měsíci cvičení, podotýkám, že moje dcery jsou od sebe bez měsíce 3 roky rozdíl, prostě neplánovaná haluz
. Takže zakladatelko zkus tu zumbu cvičit jestli to zabere, za pokus to stojí, ale osobně bych počkala s otěhotněním až na léto, aby se ti mimi narodilo na jaře, to je ideální na oblíkání mimi, teď když otěhotníš budeš kuklit, jak housenky
.
debbbie píše:
Moc děkuju![]()
a vy jste na tom jak holky ? myslím kdo už mimčo má a kdo nee a kolik vám je ???ja jen aby jsem byla v obraze prosím prosím
Mě je 18let a snažíme se o první miminko. ![]()
Anysky, bereš ty to vůbec vážně?? Psalas tady, žes v neděli testovala, ale že nic a že jsi s tím smířená..a pak napíšeš, žes netestovala..tak nevim teda :-/
Vítám nové slečny, maminy i těhule ![]()
A mně je 19, stejně jako weru (o které jsem si taky myslela že je starš
) a mám doma 5,5 měsíců starého Samuelka ![]()
ejmy píše:
Anysky, bereš ty to vůbec vážně?? Psalas tady, žes v neděli testovala, ale že nic a že jsi s tím smířená..a pak napíšeš, žes netestovala..tak nevim teda :-/
Vítám nové slečny, maminy i těhule
A mně je 19, stejně jako weru (o které jsem si taky myslela že je starš) a mám doma 5,5 měsíců starého Samuelka
Já už jsem z toho zblblá. Testovala jsem v neděli. Minulou. Tak sem se do toho tak nějak zamotala.
No co. Jinak to neřeším nechávám tomu volný průběh a až se povede tak se povede. Sem ale zblblá z dalších skupin kde testují pořád.
ejmy píše:
A mně je 19, stejně jako weru (o které jsem si taky myslela že je starš) a mám doma 5,5 měsíců starého Samuelka
A vážně to beru. Jen na to nechci myslet. ![]()
Anýsek18 píše:ejmy píše:A vážně to beru. Jen na to nechci myslet.
Já jen..kdybych chtěla mít mimi a snažila se o něj, tak přece vím kdy jsem testovala a kdy ne
a jestli už ti vydávají takovéhle věci, tak už možná těhotná jsi, protože mi to připomíná těhotenskou demenci ![]()
A můžu se Anýsek zeptat proč chceš tak brzy dítě? Porč nepočkáš tak 3 roky? Ono to sice vypadá hrozně roztomile, když si vozíš kočárem, vidíš ty oblečky maličké, ale to není vše, kojení, noční vstávání, spurty, bolení bříška a furt něco dokola. Miminka sice vypadají, jako hračka, ale nejsou, pokud chceš být samostatná matka nezávislá na pomoci okolí. Když si ho pořídíš už budeš jen a jen makat, škola a vše půjde stranou, min. do doby než si zajedeš nějaký režim. U první dcery mi trvalo režim nastavit 3 měs. od narození, druhá je pravda rychlejší, tam fungujeme bez problémů od uk.5 týdne, ale i tak. Dítě není jen modní přívěšek, který dáš bokem, aby si mohla jít pařit nebo si někam zajít, většinou budeš všude tahat dítě sebou, sice teď říkáš babičky, tetky pohlídají,to je hezké, ale uvidíš, že až budeš mít své dítě a nějakým způsobem ho budeš vychovávat, samozřejmostí je, že babiny a ostatní ti budou dítě převychovávat a rozmazlovat, takže může dojít i k tomu, že hlídání okolím budeš eliminovat na minimum, nám stačí jet na 2 dny k dědoušům, tam se nemusí poslouchat, jen se rozmazluje
a pak dáváme týden holku do latě, že bylo dost manýrů. A co pak, když budeš muset jít do školy? Jestli máš pocit, že ti dítě dá propustku, aby si snadněji dodělala školu, to se mi nezdá moc šťastné řešení. A abych ti pravdu řekla, tak teď se dvě dětma je to pro mě snadnější, jak s jedním dítětem, nevím proč asi tím,že u prvního jsem se všechno učila, byla víc vyplašená, nedovadu si představit se při kojenci učit na zkoušky
. Nechci tě samozřejmě odrazovat, jen jestli si vše dobře zvážila, jestli si připravená vychovávat dítě?
![]()
ejmy píše:Anýsek18 píše:Já jen..kdybych chtěla mít mimi a snažila se o něj, tak přece vím kdy jsem testovala a kdy neejmy píše:A vážně to beru. Jen na to nechci myslet.
a jestli už ti vydávají takovéhle věci, tak už možná těhotná jsi, protože mi to připomíná těhotenskou demenci
No myslím si že toto mám teďka až až a mám dost lítání tak PROMIŇ že prostě nemám čas řešit kdy jsem se testovala a kdy ne. A tím že na to nemyslím jsem úplně v pohodě. A nejsem jako dost holek co si těhu vsugerují
IvkaH píše:
A můžu se Anýsek zeptat proč chceš tak brzy dítě? Porč nepočkáš tak 3 roky? Ono to sice vypadá hrozně roztomile, když si vozíš kočárem, vidíš ty oblečky maličké, ale to není vše, kojení, noční vstávání, spurty, bolení bříška a furt něco dokola. Miminka sice vypadají, jako hračka, ale nejsou, pokud chceš být samostatná matka nezávislá na pomoci okolí. Když si ho pořídíš už budeš jen a jen makat, škola a vše půjde stranou, min. do doby než si zajedeš nějaký režim. U první dcery mi trvalo režim nastavit 3 měs. od narození, druhá je pravda rychlejší, tam fungujeme bez problémů od uk.5 týdne, ale i tak. Dítě není jen modní přívěšek, který dáš bokem, aby si mohla jít pařit nebo si někam zajít, většinou budeš všude tahat dítě sebou, sice teď říkáš babičky, tetky pohlídají,to je hezké, ale uvidíš, že až budeš mít své dítě a nějakým způsobem ho budeš vychovávat, samozřejmostí je, že babiny a ostatní ti budou dítě převychovávat a rozmazlovat, takže může dojít i k tomu, že hlídání okolím budeš eliminovat na minimum, nám stačí jet na 2 dny k dědoušům, tam se nemusí poslouchat, jen se rozmazlujea pak dáváme týden holku do latě, že bylo dost manýrů. A co pak, když budeš muset jít do školy? Jestli máš pocit, že ti dítě dá propustku, aby si snadněji dodělala školu, to se mi nezdá moc šťastné řešení. A abych ti pravdu řekla, tak teď se dvě dětma je to pro mě snadnější, jak s jedním dítětem, nevím proč asi tím,že u prvního jsem se všechno učila, byla víc vyplašená, nedovadu si představit se při kojenci učit na zkoušky
. Nechci tě samozřejmě odrazovat, jen jestli si vše dobře zvážila, jestli si připravená vychovávat dítě?
![]()
![]()
Já vím jak to je. A sem na to připravená. A 18letr už je mnohem lepší věk než třeba 16. ![]()
počkat počkat mě je 16 a nemyslím si že je rozdíl mezi 16 a 18
jaký si myslíš že je to rozdíl??pokud nechodíš do práce a jsi studentka tak si myslím že tam žádný rozdíl není
![]()
a ivko my jsme miminko sice neplánovali, ale vím že to zvládnem stejně tak vím že to nebude lehké a ani za 10 let by to nebylo lehké,ja říkám prostě když se chce tak to jde
stačí se jen snažit !!!budem našemu srdíčku dávat tolik lásky kolik jen bude možné a na tom záleží ![]()