Náctileté maminky a snažení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7476
13.1.12 09:33
machacada píše:
A já ji přeju ať jí to vyjde :palec: :dance:

Děkujeme. Přítel to tu včera semnou četl a taky mu to nebylo příjemné. Ale ejmy její názor neberu a ani nechci. Každý má na určitou věc svůj názor a já si tím vždycky nechala poradit ale tohle je na mě opravdu moc. Ještě jednou děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
13.1.12 09:46

fakt to vidíš moc růžové…jako neříkám, že mimčo se nedá zvládnout a je to hrůza..ale už to, jaks psala, že při porodu dostaneš injekci a nic tě nebude bolet :-D to si pis, že bude a to ještě doufej v bezproblémový..pak, že mimi budou hlídat babičky a ty se budeš učit..no aby ses nedivila..já jsem taky spoustu věcí neviděla..postupem času, jak ti roste břicho, tak si uvědomuješ spoustu věcí..ale všechno to začíná odchodem z porodnice..žezačátku jsem psala (a jen u toho to mělo zůstat), že být tebou tak si dodělám školu, abych se pak plně mohla venovat mimču..já chtěla jít taky na výšku, ale jsem ráda, že jsem vůbec stihla maturu :-D teď už bych se na vš nehlásila, protože chci být jen samuelkova..obdivuju ty holky, které zvládají prcka i vš dohromady, přitom dítě pořád neputuje po rodinných příslušnících :-) sama víš určitě nejlíp, jestli je miminko teď vhodné, jestli už ti tikají biologické hodiny (:-D), máš pro mrně zázemí a lásku, tak směle do toho :-) spousta věcí ti ale dojde časem..vůbec nic z toho, co jsem psala, jsem nemyslela špatně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
13.1.12 10:18

Ejmy, tak to neporadím čím to je… ty kojíš tedy jo? Nejedla jsi ty něco nového, že by to bylo z toho? Jako zase je fakt že kdyby to byly zoubky, tak naopak nemá chuť k jídlu :think:

A do té vaší debaty se vám nechci míchat, ale ad škola - měla jsem nastoupit v září, do porodu jsem si říkala, že to přece zvládnu, že to nebude problém, a ejhle, porod těžkej a dlouhej jak kráva, zakončenej kuchnutím :roll: dávala jsem se dohromady dva měsíce abych byla schopna malýho přebalit a pochovat.. No a jak už to tak bývá - řekla jsem si - mimčo máš jednou, na školu máš celý život, nedokázala jsem ho vyměnit na školu a studijní povinnosti.. Takže jsem se na školu vykašlala.. a stále nemám maturitu :oops: chybí udělat jen ten jeden rok.. Ale já si prostě říkám že nechci přijít o ty chvíle s malým jako třeba první slabiky, první zoubek, první tohleto a támhleto…
Ono se to lehce říká, ale hůř dělá. Malýmu je 7,5m a já jsem stále nesvá když ho nevidím půl hodiny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
13.1.12 10:27

Tak jsem proletěla tuhle diskuzi a musím říct,že se fakt u některých diskuzí tady dobře pobavím:D…manžel vždycky říká,že emimino je slepičárna a poslední dobou mu dávám za pravdu:D..fakt nechápu,že některé tady mají neustále potřeby se do někoho navážet nebo někoho poučovat.V 18ti letech je člověk dospělej a pokud není nějak mentálně narušenej, tak chápe, že dítě není hračka nebo modní doplněk:D…pochopila bych,kdybyste to psaly nějaké třeba 14ti leté holce, ale psát to dospělému člověku ..:D :nevim: ..navíc má pro dítě zázemí a pomineme-li, že nemá dokončenou školu, tak nevidím důvod, proč dítě nemít…a kdo chce, tak školu dokončí i s malým, studujeme oba s manželem dálkově vysokou, tak vím, o čem mluvím…není to procházka růžovým sadem, ale zvládnout se to dá…jo a ještě mi vysvětlete, co je špatného na tom dát dítě na pohlídání k babičkám?? Malé se maximalně věnuju a když potřebuju jednou za 14 dní hlídaní, když mám zrovna školu nebo když si chceme někam vyrazit s manželem, tak babičky se můžou přetrhnout, která bude hlídat dřív a malá je u nich ráda a kdyby náhodou nechtěly nebo nemohly hlídat, tak si můžeš zaplatit nějakou chůvu… dvakrát do měsíce to není zas taková pálka,aby tě to zruinovalo:D…rozhodně mi nehlídají malou, protože by musely, ale proto, že samy chcou…a to že si nedokáže představit,jaké je to mít dítě nebo rodit je logický…která ženská si to dokáže dopředu představit??? a je jedno, jestli jí je 18 nebo 30, leckterá je lepší matka v 18ti než jiná ve 30ti…mně se malá narodila v 19ti a vystřídala jsem co ji mám 3 gynekology a každý mi to jen schvaloval…tělo je totiž na porod v 19ti letech připravené lépe než třeba o 10 let později…příroda asi ví, co dělá…pak se spousta ženských diví, až se rozhodnou mít první dítě v 35, že to nejde…jo a psát někomu, že se na něj vykašle přítel nebo že přijde o práci taky není na místě…to se může stát kterékoli z nás tady a s věkem to nemá absolutně nic společného…a úplně nejlepší na tom je, že mají potřebu ostatní poučovat holky, který jsou stejně starý, jak zakladatelka a samy mají dítě:D..bych byla radši ticho a rozhodně se mi nezdá lepší mít v 18ti dítě z toho důvodu, že někomu selže antikoncepce nebo ji nepoužívá:D než proto, že ho sám chtěl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7476
13.1.12 10:29
Monny píše:
Ejmy, tak to neporadím čím to je… ty kojíš tedy jo? Nejedla jsi ty něco nového, že by to bylo z toho? Jako zase je fakt že kdyby to byly zoubky, tak naopak nemá chuť k jídlu :think:A do té vaší debaty se vám nechci míchat, ale ad škola - měla jsem nastoupit v září, do porodu jsem si říkala, že to přece zvládnu, že to nebude problém, a ejhle, porod těžkej a dlouhej jak kráva, zakončenej kuchnutím :roll: dávala jsem se dohromady dva měsíce abych byla schopna malýho přebalit a pochovat.. No a jak už to tak bývá - řekla jsem si - mimčo máš jednou, na školu máš celý život, nedokázala jsem ho vyměnit na školu a studijní povinnosti.. Takže jsem se na školu vykašlala.. a stále nemám maturitu :oops: chybí udělat jen ten jeden rok.. Ale já si prostě říkám že nechci přijít o ty chvíle s malým jako třeba první slabiky, první zoubek, první tohleto a támhleto…
Ono se to lehce říká, ale hůř dělá. Malýmu je 7,5m a já jsem stále nesvá když ho nevidím půl hodiny :mrgreen:

já to zcela chápu ale školu si dokončím. Mám to zjištěné a na ty zkoušky už miminko může pohlídat i přítel. Je to váš názor. Já vám ho neberu ale vy berte moje rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7476
13.1.12 10:34
Nihal píše:
Tak jsem proletěla tuhle diskuzi a musím říct,že se fakt u některých diskuzí tady dobře pobavím:D…manžel vždycky říká,že emimino je slepičárna a poslední dobou mu dávám za pravdu:D..fakt nechápu,že některé tady mají neustále potřeby se do někoho navážet nebo někoho poučovat.V 18ti letech je člověk dospělej a pokud není nějak mentálně narušenej, tak chápe, že dítě není hračka nebo modní doplněk:D…pochopila bych,kdybyste to psaly nějaké třeba 14ti leté holce, ale psát to dospělému člověku ..:D :nevim: ..navíc má pro dítě zázemí a pomineme-li, že nemá dokončenou školu, tak nevidím důvod, proč dítě nemít…a kdo chce, tak školu dokončí i s malým, studujeme oba s manželem dálkově vysokou, tak vím, o čem mluvím…není to procházka růžovým sadem, ale zvládnout se to dá…jo a ještě mi vysvětlete, co je špatného na tom dát dítě na pohlídání k babičkám?? Malé se maximalně věnuju a když potřebuju jednou za 14 dní hlídaní, když mám zrovna školu nebo když si chceme někam vyrazit s manželem, tak babičky se můžou přetrhnout, která bude hlídat dřív a malá je u nich ráda a kdyby náhodou nechtěly nebo nemohly hlídat, tak si můžeš zaplatit nějakou chůvu… dvakrát do měsíce to není zas taková pálka,aby tě to zruinovalo:D…rozhodně mi nehlídají malou, protože by musely, ale proto, že samy chcou…a to že si nedokáže představit,jaké je to mít dítě nebo rodit je logický…která ženská si to dokáže dopředu představit??? a je jedno, jestli jí je 18 nebo 30, leckterá je lepší matka v 18ti než jiná ve 30ti…mně se malá narodila v 19ti a vystřídala jsem co ji mám 3 gynekology a každý mi to jen schvaloval…tělo je totiž na porod v 19ti letech připravené lépe než třeba o 10 let později…příroda asi ví, co dělá…pak se spousta ženských diví, až se rozhodnou mít první dítě v 35, že to nejde…jo a psát někomu, že se na něj vykašle přítel nebo že přijde o práci taky není na místě…to se může stát kterékoli z nás tady a s věkem to nemá absolutně nic společného…a úplně nejlepší na tom je, že mají potřebu ostatní poučovat holky, který jsou stejně starý, jak zakladatelka a samy mají dítě:D..bych byla radši ticho a rozhodně se mi nezdá lepší mít v 18ti dítě z toho důvodu, že někomu selže antikoncepce nebo ji nepoužívá:D než proto, že ho sám chtěl
:-*děkuji další človíček který to chápe. :-*
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
13.1.12 10:39
Nihal píše:
Tak jsem proletěla tuhle diskuzi a musím říct,že se fakt u některých diskuzí tady dobře pobavím:D…manžel vždycky říká,že emimino je slepičárna a poslední dobou mu dávám za pravdu:D..fakt nechápu,že některé tady mají neustále potřeby se do někoho navážet nebo někoho poučovat.V 18ti letech je člověk dospělej a pokud není nějak mentálně narušenej, tak chápe, že dítě není hračka nebo modní doplněk:D…pochopila bych,kdybyste to psaly nějaké třeba 14ti leté holce, ale psát to dospělému člověku ..:D :nevim: ..navíc má pro dítě zázemí a pomineme-li, že nemá dokončenou školu, tak nevidím důvod, proč dítě nemít…a kdo chce, tak školu dokončí i s malým, studujeme oba s manželem dálkově vysokou, tak vím, o čem mluvím…není to procházka růžovým sadem, ale zvládnout se to dá…jo a ještě mi vysvětlete, co je špatného na tom dát dítě na pohlídání k babičkám?? Malé se maximalně věnuju a když potřebuju jednou za 14 dní hlídaní, když mám zrovna školu nebo když si chceme někam vyrazit s manželem, tak babičky se můžou přetrhnout, která bude hlídat dřív a malá je u nich ráda a kdyby náhodou nechtěly nebo nemohly hlídat, tak si můžeš zaplatit nějakou chůvu… dvakrát do měsíce to není zas taková pálka,aby tě to zruinovalo:D…rozhodně mi nehlídají malou, protože by musely, ale proto, že samy chcou…a to že si nedokáže představit,jaké je to mít dítě nebo rodit je logický…která ženská si to dokáže dopředu představit??? a je jedno, jestli jí je 18 nebo 30, leckterá je lepší matka v 18ti než jiná ve 30ti…mně se malá narodila v 19ti a vystřídala jsem co ji mám 3 gynekology a každý mi to jen schvaloval…tělo je totiž na porod v 19ti letech připravené lépe než třeba o 10 let později…příroda asi ví, co dělá…pak se spousta ženských diví, až se rozhodnou mít první dítě v 35, že to nejde…jo a psát někomu, že se na něj vykašle přítel nebo že přijde o práci taky není na místě…to se může stát kterékoli z nás tady a s věkem to nemá absolutně nic společného…a úplně nejlepší na tom je, že mají potřebu ostatní poučovat holky, který jsou stejně starý, jak zakladatelka a samy mají dítě:D..bych byla radši ticho a rozhodně se mi nezdá lepší mít v 18ti dítě z toho důvodu, že někomu selže antikoncepce nebo ji nepoužívá:D než proto, že ho sám chtěl

Jsem stejného názoru :palec: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
13.1.12 10:40

Any, copak jsem napsala někde že neberu tvé rozhodnutí?? :?: Mě to je naprosto šumák, je to tvůj život, jen jsem se vypsala jak jsem to měla já ;)

Taky jsme byli domluveni, že malýho pohlídá manžel když bych šla do školy, (nikoho jiného tu nemáme), a když jsem viděla jakou hodil šavli když rozbalil pokaděnou plenku, tak mě to ještě víc utvrdilo v tom že škola počká :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7476
13.1.12 10:46
Monny píše:
Any, copak jsem napsala někde že neberu tvé rozhodnutí?? :?: Mě to je naprosto šumák, je to tvůj život, jen jsem se vypsala jak jsem to měla já ;)Taky jsme byli domluveni, že malýho pohlídá manžel když bych šla do školy, (nikoho jiného tu nemáme), a když jsem viděla jakou hodil šavli když rozbalil pokaděnou plenku, tak mě to ještě víc utvrdilo v tom že škola počká :mrgreen:

Jo jo já se jen bráním. A ono nechávat hlídat dítě pořád vím že nejde a ani to nechci. Jen když budu mít zkoušky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
13.1.12 10:48

Proč se bráníš? Děláš jako kdybych na tebe někde útočila :lol: Jen jsem popsala svoji zkušenost, to nemáš brát jako útok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
13.1.12 10:56

proboha..člověk už nemůže říct ani svůj názor..tak se z toho poserte :-P když vám někdo furt nepíše ťuťu ňuňu, tak je hned hrozně zlý a špatný člověk..život je svině, NAZDAR!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7476
13.1.12 10:56
Monny píše:
Proč se bráníš? Děláš jako kdybych na tebe někde útočila :lol: Jen jsem popsala svoji zkušenost, to nemáš brát jako útok :nevim:

Já to nebrala jako útok od tebe. Chápu co si mi tím chtěla říct a respektuji to ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
13.1.12 10:58
ejmy píše:
proboha..člověk už nemůže říct ani svůj názor..tak se z toho poserte :-P když vám někdo furt nepíše ťuťu ňuňu, tak je hned hrozně zlý a špatný člověk..život je svině, NAZDAR!

Ty máš nějaký komplex, že?

Anýsku nenech se vytočit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
13.1.12 11:05

RyBANA: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
13.1.12 11:17

No to sice život svině je ,ale jaký si to uděláš takový to máš :nevim: Tak už ji nechte.To že vám to třeba nevyyšlo podle vašich představ neznamená že to nevyjde Any,život se sice nedá naplánovat to je fakt,nikdy nevíme co nás potká,ale musíme koukat trošku s růžovýma brejličkama,kdyby jsme mysleli pořád na to co se může stát tak by jsme se zbláznili a co by jsme z toho života měli.Žijem jen jednou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí