Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Anonymní píše:
Ahoj holky, předem se omlouvám za trochu delší příspěvek. Začnu tím, že je mi 23 let a nikdy jsem nebyla hubená, mám PCOS + poruchu fce štítné žlázy, což prosím neberte jako výmluvu, jen takový úvod. Právě kvůli těmto nemocem jsem se v podstatě celý život dost hlídala a držela si váhu +- 70kg. Před dvěma lety jsem prodělala vážnou nehodu, kdy jsem několik měsíců v podstatě jen ležela a „proležela a projedla“ jsem se až na 89 kg (měřím 165 cm). Minulý prosinec jsem se na to už nemohla dívat, mohla jsem začít zase normálně fungovat, takže jsem nasadila dietu + cvičení. V současné době jsem se dostala na 78kg a dál se mi to nehýbe. Nejím asi úplně extra dietně, zato ale každý den (opravdu 7× týdně) cvičím. Min hodinu na rotopedu + procházky, občas podle youtube apod. Nicméně k čemu se chci konečně dostat. Od té nehody jsem neměla žádný vztah. V květnu jsem byla na dvou schůzkách, kde teda došlo jen k puse a když jsem si představila, že bych se měla před tím klukem svléct, radši jsem to prostě odpískala. (bylo mi pak řečeno, že ani ze strany toho kluka to nebylo úplně ono, ale chtěl tomu dát šancí kvůli mé povaze atd.. - takže další utvrzení v tom, že postava je děs)Neumím si představit, že bych se mohla někomu líbit, natož ho přitahovat. I tak jsem ale žila v tom, že mám nadváhu a ještě to není tak hrozné. Nicméně jsem dnes celý den pročítala diskuze tady na emiminu (hledala jsem pojmy jako „tlustá, nadváha, obezita“) a po x příspěvcích žen, které by si s 65 kg přišly jako prasnice mám pocit, že jsem úplně ztracený případ a měla bych chodit v burce.
No a teď tedy k dotazu, možná spíš prosbě… Nechci zůstat pořád sama a čekat, až se mi povede dostat aspoň na těch 70 kg se bojím, protože kdo ví, jak dlouho to bude trvat. Založila jsem si před týdnem účet na seznamce, kde jsem se seznámila s opravdu moc fajn klukem (rozumíme si zájmy, školou, humorem) a pozval mě ven, jenže já se prostě hrozně bojím. Mám tam sice i fotku postavy, nijak neupravenou, ale přijde mi, že zkresluje /žádná s nás se prostě asi nefotí ve vyloženě nelichotivých pózách/. O to víc se bojím, že se mi ozvalo těch kluků opravdu hodně, takže si říkám, že asi opravdu čekají něco úplně jiného než jsem. Napsala jsem tomu klukovi, že jít můžeme ale bojím se, aby nebyl zklamaný. Řekl, že nevidí důvod. Ale nemůžu mu asi na férovku napsat „protože jsem tlustá“. Nosím velikost L (40), břicho mám relativně ok (pas 75), mám hlavně stehna a zadek až do Afriky… Jako vrchol toho všeho je to, že ten kluk se mi opravdu líbí, což je pro mě paradoxně ještě horší, protože kdyby měl např. taky nadváhu, křivé zuby atd.. tak bych možná i věřila, že by mě bral. Navíc si říkám, že bude třeba drobnější než já a vypadalo by to blbě. Takže konečně k mému dotazu: šly byste s ním? zrušily byste to a počkaly, až zhubnu aspoň ještě těch 8kg? nebo mu teď ještě napsaly něco na téma postavy? Vůbec nevím, co mám dělat. Hrozně se toho setkání bojím, ale nerada bych litovala. Vím, že je to tady pro vás (často) maminky asi směšné téma, ale já už si opravdu nevím rady. Je mi jasné, co mi řeknou kamarádky, a že jsem vlastně hubená atd… ale víme, jak to je a co muži preferují. Všem co dočetli až sem moc děkuji a děkuji i za jakékoli rady nebo vlastní zkušenosti
Ahoj
Nemusíš se bát ten pravý se najde. Ja jsem byla hubená když jsem potkala svého prvního kluka v 19letech. Pak jsem začala z ničeho nic přibírat. Mam s ním 2 děti, a ano teď vážím něco přes 80kg a připadám si hrozně. Myslím si že kdybych chtěla tak bych zhubla. Ale všechno je v mysli. Na Facebooku je skupinka pro baculky a úplně ziram jak se ty ženy honosně nosí. Kila nejsou překážkou, překážkou jsou jen blbci kteří si myslí že musí najít extra hubenou ženskou. Krásná žena je i se 150 Kili. Takže buď v pohodě, ten pravý se najde.
Záleží na tom, jak se ty kila nosí. Kamarád od přítele má rád jenom ty „macatější“ ![]()
@formena To ano, ale někteří lidi nejsou tlustý že jedí ale že mají zdravotní problémy. Já jsem vždy měla 46.kg někdy i 50 ale držela jsem to. Až po porodu jsem začala mít problémy a začala probírat. V roce 2015 jsem měla 3 letého syna a zase jsem byla na 48 kg. Takže vážně záleží jak s tím člověk umí zatočit. I přes zdravotní problémy jsem v roce 2015 zhubla 30 kg za 6 měsíců. Takže se to dá, ale je to na hodně dlouhou psychiku.
@jita22 píše:
No on právě evidentně hledá tu hospodyňku
No jasně, nahrává na smec tem, co si myslí, že bez nich by chlap nepřežil
@Venetia píše:
No jasně, nahrává na smec tem, co si myslí, že bez nich by chlap nepřežil
Tak některý chlapi by bez ženských nepřežili, ale ty nejsou moje cílová skupina ![]()
@Venetia no samozřejmě že co budu mít dobrého k večeři bych si rozhodl sám ale už je předpoklad že když nic neumí že to klapat nebude ![]()
Je to o spolupráci a ne že dělá všechno jen jeden. Kcemu by pak byl vztah ![]()
Já měla dřív postavu modelky, opravdu, velká prsa, perfektní břicho, vel. 36/38, perfektní pleť…a vztahy samá katastrofa, protože jsem si absolutně nevěřila, shazovala jsem se a úzkostlivě řešila samý kraviny.
Po dvou dětech jsem psychicky v pohodě a mám ráda sama sebe, mám o 10kg víc, vel. 40/42, strie, břicho po těhotenství zničený, celulitidu na stehnech, a paradoxně mi chlapi nadbihaji neustále. Za poslední rok jsem slyšela mnohokrát, že jsem krásná, snad víckrát než za celý život předtím, protože se neustále usmívám, život mě baví a chlapi to ze mě cítí. Běž na rande a užij si to.
@JiříkMazlík píše:
@Venetia no samozřejmě že co budu mít dobrého k večeři bych si rozhodl sám ale už je předpoklad že když nic neumí že to klapat nebude
Je to o spolupráci a ne že dělá všechno jen jeden. Kcemu by pak byl vztah
No k čemu?
Diskuzi jsem moc nečetla a už to tu asi zaznelo, ale předně bych hodila na seznamku kromě obličeje i fotky postavy, ať je vidět, s kým bude mít dotyčný tu čest. Ne žádnou úplně hroznou, ale ať nemaji nereálná očekávání a ať se ozývají jen to, co jsi je i tak zaujala.
No já osobně bych s tlustým tělem neměla sebevědomí s nikým chodit. I když jsem teď v normě tak se necítím dobře, všechny kluky od sebe odháním. Vím že se musím změnit, ale PPP mi hodně změnilo myšlení. U mě je to spíš na psychoterapii :/.
Ale pokud máš zdravé sebevědomí, nebudeš se stydět svléknout atd… Jdi do toho. Víš ono se mužům líbí když je žena malinko při těle. Lepší než nějaká tyčka, jenom my ženy si myslíme že je to naopak.