Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Shaari90 píše:
Je fakt, že mám asi trochu „stíhu“ z toho, že na nás někdo zavolá sociálku. Máme takovou strašně zvědavou sousedku, co otevírá dveře skoro pokaždé, když k nám jde nějaká návštěvaNavíc jak ve zprávách mluví o různých nařčeních ze sexuálního obtěžování dětí apod.
Prostě bych nerada, aby někdo začal řešit, že mě dítě doma vidí nahou.
Jinak se mi nechce úplně zakládat nové témaale třeba máte partnera, co hulí?
Já tomu svojemu zakazuju hulit poblíž naší bytovky, aby nějaká drbna právě tu sociálku nezavolala. I když je fakt, jestli by nějaká důchodkyně vůbec vůni trávy poznala
Co vůbec řeší sociálka jako problém?
Co blbnes prosim te? To jako myslis zcela vazne, ze se bojis ze vase sousedka a potazmo socialka bude resit, jestli doma chodite nazi a jestli otec kouri? ![]()
Moc to řešíš
Před malou chodím v situacích (sprcha, převlékání atp.) nahá běžně ![]()
Při převlékání, přecházení z koupelny atd to vůbec neřeším. Zdržela bych se nějakého předvádění inkriminovaných partií a trávení dlouhé doby nahatá, to mi nepřijde normální.
Tak já půjdu trochu proti proudu
S nahotou problém nemám. Před chlapem doma chodím klidně nahá, to beru jako naprosto přirozenou věc. Ale, co si tak pamatuju z dětství, otec přede mnou nikdy nahej nechodil, mamka občas, pamatuju si i když jsem se s ní koupala, ale to jsem byla ještě hodně malá. Když už jsem byla starší, třeba kolem 6ti let, rodiče chodili oblečení pořád. Jako jasně, když bylo teplo otec chodil v trenkách a máti semtam jen ve spodním prádle, ale při převlíkání jsme se chodili oblíkat do soukromí, do koupelny jsme si nelezli a já jsem za to ráda. Stejně tak to budu dělat já až budu mít děti. Nahá před nima prostě chodit nebudu a myslím si že chlap taky ne ![]()
V tak malém věku bych nahotu vůbec neřešila. Alespoň to pak dceři přijde normální. Vždyť nahota je součást života.
@Shaari90 píše:
Moji rodiče třeba doma nazí nechodili, tak možná proto se ptám v této diskusi… ovšem před partnerem nějak stydlivá nejsem, když jsme byli sami, chodila jsem doma v létě klidně nahá nebo jen v kalhotkách. Spíš mám takový přístup, že nahota je jen pro partnera
moji rodiče doma taky nechodili nazí, sem tam se semnou koupala máti ale to jsem byla hodně malinká, jinak chodili pořád oblečení aspoň ve spodním prádle. A problémy v partnerském životě fakt nemám, právě naopak
a taky nahotu beru tak že je to jen pro partnera.
@suvik píše:
Co blbnes prosim te? To jako myslis zcela vazne, ze se bojis ze vase sousedka a potazmo socialka bude resit, jestli doma chodite nazi a jestli otec kouri?
tak byla řeč o trávě, pokud jsem dobře pochopila, ne o cigaretách..
Příspěvek upraven 30.08.16 v 20:01
@Shaari90 píše:
Jj, můj chlap si občas zahulí. Jen nechcu, aby hulil v blízkosti našeho domu. Pro jistotu. Hlavně kvůli těm drbnám.
popravdě za mě tohle vůbec, ani u domu, ani jinde a rozhodně ne kvůli drbnám
ale to není téma této diskuse
@Shaari90 Proč taky, je to droga. Stejně jako mi na veřejnosti bude vadit opilý člověk, tak mi bude vadit zhulený. O řízení vozu už nemluvím vůbec. Jinak si myslím, že ani léky, ani tráva, nejsou stálým řešením úzkostí, takže dle mého zbytečnost ![]()
@LuHr píše:
Mam 4 leteho syna. Nahotu neresim. Klidne za mnou chodi do koupelny a obcas i ted na wc. Nemam s tim problem. Vnima to normalne a bezne. Pamatuji si jen jednu vtipnou hlasku, kdy jsem byla ve sprse a byla jsem par dni neoholena, tak se na me diva a pta se:„Maminko, ty tam mas vousy, jaktoze tsm mas vousy?“Jinak on to taky neresi, jen obcas mi rekne, kdyz se svleka do vany, ze se nesmim koukat. Ale to jen obcas a ve vane uz pak ok.
@j.a.n.i1 píše:
@LuHr Co vousy, me vlitla holka na wc pri ms… mami a ty tam mas bebi? Co si delala?
Me to syn taky udělal a chtěl mi pofoukat bebino. A prý „bolí to?“ ![]()
@ixule píše:
@Shaari90 Proč taky, je to droga. Stejně jako mi na veřejnosti bude vadit opilý člověk, tak mi bude vadit zhulený. O řízení vozu už nemluvím vůbec. Jinak si myslím, že ani léky, ani tráva, nejsou stálým řešením úzkostí, takže dle mého zbytečnost
Jenže toho zhulenyho ani nepoznáš, pokud nehuli 6 X denně
@MilijonDolarBejby to je jedno, prostě bych tohle u otce svého dítěte neschvalovala. Nicméně to jsem já, ostatní ať si myslí a dělají co chtějí ![]()
@ixule píše:
@MilijonDolarBejby to je jedno, prostě bych tohle u otce svého dítěte neschvalovala. Nicméně to jsem já, ostatní ať si myslí a dělají co chtějí
No tak ja s tebou souhlasím. Kdyz občas a ne doma, tak by mi to ani nevadilo. Ale ex hulil několikrát denně. Doma, v práci, kdyz řídil…
To byl taky jeden z důvodů rozvodu, i kdyz asi ten nejmenší
@MilijonDolarBejby Jako mě vadí i cigarety, hrozně mi to smrdí a to jsem kouřila taky hodně moc let
Manžel přestal se mnou, pak po čase začal, zapálil si tu a tam jednu dopoledne v práci a i když se práci převléká a sprchuje, poznala jsem to a dost mi to vadilo, takže cokoliv jiného, to už vůbec ne ![]()
@ixule píše:
@MilijonDolarBejby Jako mě vadí i cigarety, hrozně mi to smrdí a to jsem kouřila taky hodně moc letManžel přestal se mnou, pak po čase začal, zapálil si tu a tam jednu dopoledne v práci a i když se práci převléká a sprchuje, poznala jsem to a dost mi to vadilo, takže cokoliv jiného, to už vůbec ne
Chápu tě
@Shaari90 píše:
Já vím, že tráva není řešení problému, ale co mám dělat? Doktoři předepíšou prášky, tam se asi pomoci člověk moc nedočká. Můj chlap zas nějakým léčitelům moc nevěří. Chtěla jsem ho dostat k jedné léčitelce, ale bezúspěšněOn má svoji trávu a je spokojený
Právě můj muž měl silné žaludeční nevolnosti psychického původu, křeče v břiše, zvracení, chyběl kvůli tomu i v práci,… byl na gastru, tam další prášky, které žaludeční problémy trochu zmírnily, ale nevyřešily, když u něho jde hlavně o tu psychiku. Ono to není tak snadné najít nějaké řešení. Můj muž měl dost problematické dětství… tam to asi někde začalo.
No.. Ideální to není, ale co už