Nakažený ve třídě - COVID-19

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1047
16.11.21 21:12
@ugluk píše:
@j.a.n.i1 oni to maj hlavně totálně nezmáklý. V trasovacím formuláři není vůbec možnost, že se jedná o žáka (v době, kdy je takový procento pozitivních dětí!), nemůžeš tam napsat jméno školy, třídu… takže to všecko diktuješ ženský do telefonu, stejně jako dalších osm pozitivních dětí, a předpokládám, že pak osm hygieniček bombarduje školu, aby zjistilo, že daná třída už je dávno v karanténě. Protože pozor, dotaz - a bylo vaše dítě v karanténě? Počkejte, vy trasujete a nevidíte, kdo je v karanténě? Ne, my k těmto informacím nemáme přístup. Plus za každej kontakt znovu a znovu datluješ adresu, přitom je slušná pravděpodobnost, že většina kontaktů bydlí na stejné adrese co ty, ale není tam možnost zakliknout už jednou zadanou adresu… A pak samotnej telefonát (v době, kdy se ještě dovolali), kdy, nekecám (!!!) půl hodiny na zjištění - dítě bylo v době pozitivního testu už týden v karanténě, jedinými kontakty jsou očkovaná matka a otec a mladší sourozenec, se kterým už jsem si tu karanténu a žádanku na test vytelefonovala s dětskou doktorkou. Jo a že ten telefonát začíná slovy - dorý den, tady hygiena, můžete mi, prosím, sdělit své rodné číslo… si v dnešní době podvodných telefonátů taky koleduje rovnou o zavěšení.
Rok a půl, doprčicužale, rok a půl zkušeností a vypadá to takhle? Ne, ty ženský na telefonech za to nemůžou, ale kdo je za tohle zodpovědnej, odstřelit na místě.

ani se nedivím, když to trasuji běžní lidi na DPP se školením online..nám zrovna volala paní, která zněla, že je pod vlivem a ještě se pořád omlouvala, že moc neumí s počítačem 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101927
16.11.21 21:39

@petanah A pak se desne divi, ze lidi nespolupracuji, ja bych taky takoveho cloveka poslala nekam, ze se s nim bavit nehodlam a nema jakoukoliv pravomoc mi cokoliv narizovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
16.11.21 21:50
@vokishka píše:
u nás ještě nejsou v karanténě ani ti, co byli ve styku se spolužákem ve čtvrtek.

Tak u nas posledni kontakt se spoluzackou ve ctvrtek, odpoledne sla do karanteny, ze byl nekdo z rodiny pozitivni a vysledek jejiho testu byl az dnes rano. Takze v pondeli se jeste deti videly a ode dneska karantena a nas kluk sel hned odpoledne na test. Je unaveny a od odpoledne zvysena teplota. Tak uvidime no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.11.21 21:53

U nás hned první info na vcerejsich třídních schůzkách:prosím vás, pokud by dítě mělo Covid, hned obratem kontaktujte skolu.
Asi už naznali, že bude lepší si dotrasovat a a strčit zaky do karantény samy, než se spoléhat na hygienu a její součinnost či dokonce jasné a logické pokyny. :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65432
16.11.21 22:04
@Svistice píše:
U nás hned první info na vcerejsich třídních schůzkách:prosím vás, pokud by dítě mělo Covid, hned obratem kontaktujte skolu.
Asi už naznali, že bude lepší si dotrasovat a a strčit zaky do karantény samy, než se spoléhat na hygienu a její součinnost či dokonce jasné a logické pokyny. :mrgreen: :zed:

Jeno ze skola karantenu vyhlasovat nesmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
16.11.21 22:08

@sloninka Díky, v to jsem trochu doufala. Už jsem ale slyšela i takovou zkušenost, že šli do karantény po pondělním pozitivním antigenu a následně i PCR a za poslední kontakt se počítal pátek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.11.21 22:25
@vokishka píše:
Jeno ze skola karantenu vyhlasovat nesmi.

No nesmí, ale může učinit organizační opatření (zrušit kroužek, separovat družiny a pod.), dát vědět rodičům ostatních dětí, aby třeba minimalizovali kontakty a pod.
Taky jako škola budou mít větší páku domoci se na hygieně nějaké akce, než samotná pani Vomackova, ktera má pozitivní Aničku a čeká, asi ji raci někdo zavolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
16.11.21 22:43

Syn byl ve škole naposled ve středu s negat. antigennim testem.. PCR pozit. v pondělí a celá třída byla v karantene od oné středy 14 dní.. jen co skončil izolaci, změnili podmínky karanteny na 8dni po negat. testu.. u něj chtěli kontakty za poslední týden, u dcery za 14 dní :D ve stejnou dobu mi volaly dvě různé ženské a pak ještě třetí a strašně se divila, že už jsem to se dvěma řešila, že v systému nic není zatrasované 😀 bordel nad bordel.. proto nás nikdo ani nehlásil a dali jsme si do doby PCR testu karantenu sami, protože to by bylo na dalších 5 hovorů :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
16.11.21 23:04
@j.a.n.i1 píše:
@petanah A pak se desne divi, ze lidi nespolupracuji, ja bych taky takoveho cloveka poslala nekam, ze se s nim bavit nehodlam a nema jakoukoliv pravomoc mi cokoliv narizovat…

A co ještě ty ženský na hygieně, ale ta, co volala nám, povídá - a manželovo rodné číslo mi sdělíte? A že má jít do karantény mu taky vyřídíte? A hrooozně se divila, že já odmítám jakoukliv pravomoc poslat svého muže do karantény na základě „volala mi paní, co tvrdila, že je z hygieny, že ti mám vyřídit, že máš zaměstnavateli vyřídit, že teď dva týdny nedorazíš“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101927
17.11.21 07:12
@Dadda8 píše:
@sloninka Díky, v to jsem trochu doufala. Už jsem ale slyšela i takovou zkušenost, že šli do karantény po pondělním pozitivním antigenu a následně i PCR a za poslední kontakt se počítal pátek :think:

Ano, u nas se pocital pazek, i když test byl pozitivni v úterý, dotycne ditko bylo v pondělí doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101927
17.11.21 07:15
@ugluk píše:
A co ještě ty ženský na hygieně, ale ta, co volala nám, povídá - a manželovo rodné číslo mi sdělíte? A že má jít do karantény mu taky vyřídíte? A hrooozně se divila, že já odmítám jakoukliv pravomoc poslat svého muže do karantény na základě „volala mi paní, co tvrdila, že je z hygieny, že ti mám vyřídit, že máš zaměstnavateli vyřídit, že teď dva týdny nedorazíš“ :mrgreen:

Tak ono mam ten pocit, ze ani hygiena nesmi naridit karantenu jen tak po telefonu, kdyby se to bralo do dusledku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11342
17.11.21 10:27
@Petája píše:
Holky, nevite, jestli hygiena vzdycky posila SMS? Syn je ode dneska, diky spoluzacce, taky v karantene. Nam volala jenom ucitelka co a jak. Na hygienickou stanici to hlasili. Mam 100 % z hygieny cekat zpravu?

O karantene nás škola informovala v neděli, sms přišla v úterý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
17.11.21 11:56
@j.a.n.i1 píše:
Tak ono mam ten pocit, ze ani hygiena nesmi naridit karantenu jen tak po telefonu, kdyby se to bralo do dusledku.

No nesmí, ale tak dobrá, nebudu jim do toho házet vidle. Ale vyřizovat karanténu někomu jinýmu fakt nebudu.
To bych ji taky mohla vyřídit sousedovi, co mě jeho pes ve dvě ráno vzbudil hlasitám vytím.

Příspěvek upraven 17.11.21 v 11:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
17.11.21 11:57

Holky, dotaz, jak jsem psala, dcera se potkala s nakaženým ve třídě 9.11. Je teď v karanténě, která končí 23.11., když nejde na test. Když na test půjde, karanténa končí dřív. Ona jde na test teď pátek. A mě zajímá, kdyby byla pozitivní, tak bude v karanténě dalších 14 dní nebo bude končit toho 23., když to už budou dva týdny od kontaktu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
17.11.21 11:58

@PetraJ bohužel, od pozitivního testu se počítá nových 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin