Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@vokishka píše:
tak u nás škola i rodiče jsou toho názoru, že karanténu nařizuje hygiena, ne škola
edit je teda fakt, že podle toho to taky vypadá, jedeme těžkou promořovačku
Tak karantenu asi skola naridit nemuze
nevim, ale proste to udelala, rodice poslechli. Hygiena asi nestiha
nevim
Ja jsem teda rada, ze jsme do karanteny sli a je mi jedno kdo ji naridi, patrili jsme tam.
No a situace je ted takova, ze do ni pujdeme znova. Co se da delat.
@DanielaD píše:
to je divný, ale věřím ti to. U nás všichni v karanténě 14 dní a nikdo nikam nesměl. Hygiena je fakt k ničemu. Jen zdržuje, než se k něčemu dostanou už je téměř po karanténě. Když nestíhají, ať si vezmou posilu.
No, nikam nesměl, kdyby šel, tak mu na to nikdo nemůže nic říct, protože škola nemá právo nikomu karanténu stanovit.
@vokishka píše:
tak u nás škola i rodiče jsou toho názoru, že karanténu nařizuje hygiena, ne škola
edit je teda fakt, že podle toho to taky vypadá, jedeme těžkou promořovačku
u nás zase ředitelka ZUŠky volala, že dceru teda „dává do karantény“
jinak mi přijde, že je to kraj od kraje, někde se vesele promořují, někde hází do karantény úplně všechny okolo…
@Zeoli píše:
Tak karantenu asi skola naridit nemuzenevim, ale proste to udelala, rodice poslechli. Hygiena asi nestiha
nevim
Ja jsem teda rada, ze jsme do karanteny sli a je mi jedno kdo ji naridi, patrili jsme tam.
No a situace je ted takova, ze do ni pujdeme znova. Co se da delat.
No, kdybys na ni potřebovala OČR, tak ti to už tak jedno nebude ![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, kdybys na ni potřebovala OČR, tak ti to už tak jedno nebude
Ano, jsem v karantene na 14 dni. A nenadelam nic.
@Zeoli píše:
Ano, jsem v karantene na 14 dni. A nenadelam nic.
Ne, jsi doma, protože chceš, a evidentně můžeš, v mnoha zaměstnáních fakt člověk nemůže říct, že mu škola nařídila karanténu a tedy 14 dnů nepřijde. A tedy při negativním testu jde i opravdová karanténa ukončit po týdnu, takže i to, že nenaděláš nic, je akorát kec.
U nás se po pozitivním Ag testu (následně potvrzeném PCR) nedělo nic, protože se testovalo v pondělí ráno. Třída chodí do školy, v izolaci jsou jen pozitivní děti.
U druhého dítěte dnes pozitivních 5 dětí z 30, resp. z méně, protože očkované děti se netestují (ani kdyby chtěly, protože nejsou testy
) - a neděje se nic.
@j.a.n.i1 píše:
No, nikam nesměl, kdyby šel, tak mu na to nikdo nemůže nic říct, protože škola nemá právo nikomu karanténu stanovit.
tak jasně, karanténu nařizuje hygiena, škola, školka nezmůže nic
@j.a.n.i1 píše:
Ne, jsi doma, protože chceš, a evidentně můžeš, v mnoha zaměstnáních fakt člověk nemůže říct, že mu škola nařídila karanténu a tedy 14 dnů nepřijde. A tedy při negativním testu jde i opravdová karanténa ukončit po týdnu, takže i to, že nenaděláš nic, je akorát kec.
Co to povidas? Ja ze chci byt doma? Ja doma byt musim. Jakmile mas pozitivni dite, jdes. A ano pokud bude pcr test negativni, tak asi by mi karantenu ukoncili, ale to zatim nevim, to budu resit az budu mit vysledky. Kdyz tomu nerozumis, tak se nevyjadruj.
Mě normálně trefí. Dneska šla konečně mladší dcera po týdnu karantény do školy a ráno zpráva ze školy starší dcery, že maj ve třídě dva nakažený.
Holka je teda očkovaná, takže chodí do školy dál, neočkovaný šli domů a na testy musej všichni. Nejbližší termín jsem našla v sobotu a to 50 kiláků od nás. ![]()
Příspěvek upraven 22.11.21 v 19:05
@PetraJ píše:
Mně normálně trefí. Dneska šla konečně mladší dcera po týdnu karantény do školy a ráno zpráva ze školy starší dcery, že maj ve třídě dva nakažený.Holka je teda očkovaná, takže chodí do školy dál, neočkovaný šli domů a na testy musej všichni. Nejbližší termín jsem našla v sobotu a to 50 kiláků od nás.
Zkus si zavolat na hygienu. Pokud je to na žádanku, jsou schopní sehnat termín dřív.
@Zeoli píše:
Co to povidas? Ja ze chci byt doma? Ja doma byt musim. Jakmile mas pozitivni dite, jdes. A ano pokud bude pcr test negativni, tak asi by mi karantenu ukoncili, ale to zatim nevim, to budu resit az budu mit vysledky. Kdyz tomu nerozumis, tak se nevyjadruj.
No, jakmile má dítě pozitivní antigen, tak jde ze školy, ale do potvrzení PRC testem ty v žádné karanténě nejsi, tak si tu laskavě nevymýšlej. A i pokud má pozitivní PCR, tak karanténu je oprávněna nařídit pouze hygiena a nikoliv škola. Tím neříkám, že není rozumné a správné zůstat doma, ale prostě karanténu škola nikomu nařídit nemůže. Tečka.
Příspěvek upraven 22.11.21 v 18:27
@PetraJ píše:
Mně normálně trefí. Dneska šla konečně mladší dcera po týdnu karantény do školy a ráno zpráva ze školy starší dcery, že maj ve třídě dva nakažený.Holka je teda očkovaná, takže chodí do školy dál, neočkovaný šli domů a na testy musej všichni. Nejbližší termín jsem našla v sobotu a to 50 kiláků od nás.
Zkus se podivat jeste. U nas v nemocnici kdyz je zadanka na dite, tak vyhradili dva dny, kdy si odstojis treba dvouhodinovou frontu a jdes bez objednani. Nikde se neregistrujes, jenom ti musi detskej lekar vystavit zadanku.
@PetraJ píše:
jj, ještě pár týdnů tohoto a nakonec nám nebude líto, když se školy na čas zavřou…
@j.a.n.i1 píše:
No, jakmile má dítě pozitivní antigen, tak jde ze školy, ale do potvrzení PRC testem ty v žádné karanténě nejsi, tak si tu laskavě nevymýšlej. A i pokud má pozitivní PCR, tak karanténu je oprávněna nařídit pouze hygiena a nikoliv škola. Tím neříkám, že není rozumné a správné zůstat doma, ale prostě karanténu škola nikomu nařídit nemůže. Tečka.Příspěvek upraven 22.11.21 v 18:27
Tak s dovolenim asi sama vim lip nez ty, jestli jsem v karantene nebo nejsem. ![]()
A sama lip vim co mi rekli v praci a sama lip vim co mi napsala hygiena.
Proc mas potrebu byt za kazdou cenu chytra?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.