Nakažený ve třídě - COVID-19

Anonymní
14.10.21 17:01

Nakažený ve třídě - COVID-19

Zdravím Vás, dnes nám poslali ze školy domů syna, že měl ve třídě nakaženého spolužáka Covidem, ale už týden nechodí do školy, a nákazu mu potvrdili až dnes, ve škole, žádné informace skoro neuvádějí, jen že by neočkovaný měli jít do školy až příští čtvrtek, a že hygiena pošle ještě dnes, nějakou SMS, ale stále nic nepřišlo. Nemáte někdo nějaký zkušenosti, vůbec nevím na jak dlouho dobu nebudu chodit do práce, a docela bych to potřebovala vědět, nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3348
14.10.21 17:03

Pokud vim tak karantena je 14 dni od posledniho rizikoveho kontaktu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
14.10.21 17:09

To mě také docela zajímá. U syna ve škole půlka třídy nemocná, normálně chodí do školy. Jen čekám, kdy přijde podobná zpráva. Zajímalo by mě, jak to mají s karanténou očkovaní rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8789
14.10.21 17:10

Karantény by měla být 14 dní od pozitivního testu nebo posledního kontaktu s pozitivním. Ale pokud bylo dítě dnes pozitivní a ve škole naposledy před víkendem, tak by neměla být karantény vůbec. U nás to bylo tak, že když byl někdo pozitivní v pondělí, tak šel do karantény jen on. Když ve čtvrtek, tak všichni. Prý se pocitaji 3 dny před pozitivním testem, což je sice nesmysl, ale mělo by to tak teď být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
14.10.21 17:11

@janalesk unás když měly ve škole karanténu, tak když neměl náš kluk pozitivitu, tak nás se to netýkalo jako rodičů.. ON nechodil do školy, měl karanténu, ale my ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
14.10.21 17:13
@janalesk píše:
To mě také docela zajímá. U syna ve škole půlka třídy nemocná, normálně chodí do školy. Jen čekám, kdy přijde podobná zpráva. Zajímalo by mě, jak to mají s karanténou očkovaní rodiče?

Tak očkovaní do karantény nejdou, ale pokud máš malé dítě (první, druhá třída), tak ho stejně asi samotné celé dny doma nenecháš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17003
14.10.21 17:18

@janalesk - i kdybys doma měla ty pozitivní dítě, v karanténě nejsi.. Což u nás byl vcelku masakr - já naštěstí dělala na HO, muž si vzal paragraf.. Ale já pozitivní po 5 dnech, muž po 10 - oba očkovaní.. A oba máme příznaky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.10.21 17:21

Nám přišel mail s tím, kdy byl kontakt, kdy máme jít na PCR test, který den karanténa končí (14 dní po kontaktu + musí být negativní test).
Sourozenec do školy může, rodiče také nemají nařízenou žádnou karanténu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.21 17:26

Tak naposledy byl ve škole prý minulý čtvrtek, pak mu začalo být špatně, a dnes mu potvrdili Covid, takže pokud je to 14 dní od posledního kontaktu s nakaženým, tak by měli jít do školy příští čtvrtek.

• Citovat
  • Upravit
30317
14.10.21 17:31
@Králičice píše:
@janalesk - i kdybys doma měla ty pozitivní dítě, v karanténě nejsi.. Což u nás byl vcelku masakr - já naštěstí dělala na HO, muž si vzal paragraf.. Ale já pozitivní po 5 dnech, muž po 10 - oba očkovaní.. A oba máme příznaky..

S pozitivním dítětem snad padáš ty do karantény? Nebo jsme očkovaní a chytli jste to přes očkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
14.10.21 17:37
@Aspera píše:
S pozitivním dítětem snad padáš ty do karantény? Nebo jsme očkovaní a chytli jste to přes očkování?

Tak moje známá má nakaženého syna, je očkovaná a chytla to od něj, včera jí přišli výsledky, že je Covid pozitivní.

Příspěvek upraven 14.10.21 v 17:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17003
14.10.21 17:37

@Aspera - jsme očkovaní (3 měsíce po obou dávkách) a chytli jsme to od dcery - oba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17003
14.10.21 17:39

Jo a dokonce to máme „přiznakové“ - zimnice, bolest svalů, kloubů, kašel, ztráta čichu.. A mě přišly výsledky mutací - máme deltu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
14.10.21 17:39
@Aspera píše:

Tak ono očkovaná se klidně můžeš nakazit. Očkovaní sice do karantény nespadají, ale když jsou pozitivní, tak by museli být padlí a hlavu, aby to šli roznášet do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17003
14.10.21 17:41

@Kriss Tina - my padlí nebyli, ale teoreticky - paragraf si může vzít jen jeden, HO zas tolik profesí nemá.. co mají lidi dělat? Já měla příznaky ze začátku jen ucpaný nos..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin