Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pokud vim tak karantena je 14 dni od posledniho rizikoveho kontaktu…
To mě také docela zajímá. U syna ve škole půlka třídy nemocná, normálně chodí do školy. Jen čekám, kdy přijde podobná zpráva. Zajímalo by mě, jak to mají s karanténou očkovaní rodiče?
Karantény by měla být 14 dní od pozitivního testu nebo posledního kontaktu s pozitivním. Ale pokud bylo dítě dnes pozitivní a ve škole naposledy před víkendem, tak by neměla být karantény vůbec. U nás to bylo tak, že když byl někdo pozitivní v pondělí, tak šel do karantény jen on. Když ve čtvrtek, tak všichni. Prý se pocitaji 3 dny před pozitivním testem, což je sice nesmysl, ale mělo by to tak teď být.
@janalesk unás když měly ve škole karanténu, tak když neměl náš kluk pozitivitu, tak nás se to netýkalo jako rodičů.. ON nechodil do školy, měl karanténu, ale my ne..
@janalesk píše:
To mě také docela zajímá. U syna ve škole půlka třídy nemocná, normálně chodí do školy. Jen čekám, kdy přijde podobná zpráva. Zajímalo by mě, jak to mají s karanténou očkovaní rodiče?
Tak očkovaní do karantény nejdou, ale pokud máš malé dítě (první, druhá třída), tak ho stejně asi samotné celé dny doma nenecháš ![]()
@janalesk - i kdybys doma měla ty pozitivní dítě, v karanténě nejsi.. Což u nás byl vcelku masakr - já naštěstí dělala na HO, muž si vzal paragraf.. Ale já pozitivní po 5 dnech, muž po 10 - oba očkovaní.. A oba máme příznaky..
Nám přišel mail s tím, kdy byl kontakt, kdy máme jít na PCR test, který den karanténa končí (14 dní po kontaktu + musí být negativní test).
Sourozenec do školy může, rodiče také nemají nařízenou žádnou karanténu.
Tak naposledy byl ve škole prý minulý čtvrtek, pak mu začalo být špatně, a dnes mu potvrdili Covid, takže pokud je to 14 dní od posledního kontaktu s nakaženým, tak by měli jít do školy příští čtvrtek.
@Králičice píše:
@janalesk - i kdybys doma měla ty pozitivní dítě, v karanténě nejsi.. Což u nás byl vcelku masakr - já naštěstí dělala na HO, muž si vzal paragraf.. Ale já pozitivní po 5 dnech, muž po 10 - oba očkovaní.. A oba máme příznaky..
S pozitivním dítětem snad padáš ty do karantény? Nebo jsme očkovaní a chytli jste to přes očkování?
@Aspera píše:
S pozitivním dítětem snad padáš ty do karantény? Nebo jsme očkovaní a chytli jste to přes očkování?
Tak moje známá má nakaženého syna, je očkovaná a chytla to od něj, včera jí přišli výsledky, že je Covid pozitivní.
Příspěvek upraven 14.10.21 v 17:39
@Aspera - jsme očkovaní (3 měsíce po obou dávkách) a chytli jsme to od dcery - oba…
Jo a dokonce to máme „přiznakové“ - zimnice, bolest svalů, kloubů, kašel, ztráta čichu.. A mě přišly výsledky mutací - máme deltu
@Aspera píše:
Tak ono očkovaná se klidně můžeš nakazit. Očkovaní sice do karantény nespadají, ale když jsou pozitivní, tak by museli být padlí a hlavu, aby to šli roznášet do práce.
@Kriss Tina - my padlí nebyli, ale teoreticky - paragraf si může vzít jen jeden, HO zas tolik profesí nemá.. co mají lidi dělat? Já měla příznaky ze začátku jen ucpaný nos..
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Zdravím Vás, dnes nám poslali ze školy domů syna, že měl ve třídě nakaženého spolužáka Covidem, ale už týden nechodí do školy, a nákazu mu potvrdili až dnes, ve škole, žádné informace skoro neuvádějí, jen že by neočkovaný měli jít do školy až příští čtvrtek, a že hygiena pošle ještě dnes, nějakou SMS, ale stále nic nepřišlo. Nemáte někdo nějaký zkušenosti, vůbec nevím na jak dlouho dobu nebudu chodit do práce, a docela bych to potřebovala vědět, nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti?