Nakupování v Anglii

Napsat příspěvek
Velikost písma:
532
4.3.13 12:11

Ahoj, nakupuji na http://www.amazon.co.uk/ Pošlou i vetší kusy, když toho máš víc nebo se domluví víc lidí, pak už se to docela vyplatí. Chce to srovnávat ceny a nebo čekat na výprodeje. Např. Medela swing odsávačka tam vychází cca o 400 až o 900 levněji, v závislosti na tom, kde u nás kupuješ. Pak mi přijde, že mají spoustu vychytávek pro děti a maky, které se u nás jen tak nedostanou…levnější zavinovačky, kojící podprsenky, nakupuji postupně, i když jsem tam teď byla, tak jsem si mohla pár věcí vyzkoušet :pankac: taky např. mají v Anglii výrazně levnější MacLaren golfky, atd. Jo a pak se dají dobré slevy dostat na gap.eu, taky to jde z Anglie, není to tak levné jako z USA, ale když se počká na slevy nebo Ti pošlou promotion voucher, tak se dá (mě teď od nich přišel voucher na -40% a asi se neudržím :lol:

Co se týká luxusních značek, pokud jedete osobně, tak se prostě vyplatí jet na slevy a mě to naopak přijde výrazně levnější než u nás. Ne, že bych nakupovala Armani a Pradu, ale myslím spíš střední třídu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
4.10.14 09:33

Holky jdu s dotazem, vybrala jsem si pár kousků oblečení next a george, mám možnost ho nechat koupit rovnou v kamenném obchodě v anglii, ale netuším jak se to vyplatí cenově proti cenám na netu, tedy jestli jsou stejné. A jestli potom balík poslat poštou nebo vzít do letadla, tedy jak je drahé poštovné. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lulinaaa
4.10.14 10:31

@anickadomnik tak ono hodne zalezi kolik toho je. Vazi se to tam na vahu a podle toho se da spocitat postovne do CR. Ale co jsme posilali my sestrenici, 2bundy 4rifle, tak to vyslo na nejakych £18 myslim ;)

• Citovat
  • Upravit
12185
4.10.14 10:38

@anickadomnik poštovné je dost drahé. Do dvou kilo to jde, ale jak je to nad 2 kila a šplhá se to do desítek liber. Já úplně obyčejně loni posílala balíček a platila jsem cca 27 liber. Ale to bylo opravdu jen úplně obyčejně bez podpisu, bez pojištění, bez ničeho. Jinak si nejdříve řekli pálku kolem 45 liber za balíček nad 2 kila. Takže já když mám možnost, tak „balíčky“ čekají na let. Oblečení tolik nevezeme a když už si stejně vezeme poloprázdný kufr…
Jinak next má tuším většinou shodné ceny na netu i v obchodě. Ale nemohu říct s jistotou, protoza tam tak často nenakupuju. S rozdíly cen jsem se setkala sice také, ale to tuším bylo v supermarketu. Určitě to nebylo u nextu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
4.10.14 10:41

@lulinaaa no já právě vybrala zimní bundy tak řeším jestli poslat hned nebo počkat na letalo za měsíc :think: :think: :think: a zase ceny bund nejsou tak závratné aby se mi chtělo dávat 18 liber za poštu, když vezmu že jedna bunda je za 20 a druhá za 10 :think: no mám dilema, bůh ví jestli nakonec nebude nejvýhodnější to objednat přes ty stránky jak jsou tu :nevim: sakra jsem si myslela jak budu nakupovat když budu mít z půlky zeměkoule odvoz a ono prd :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
4.10.14 10:42

@trpaslinka děkuju já právě váhám zda se mi to vůbec vyplatí, viz můj předchozí příspěvěk, a když tak čtu to poštovné tak koukám že ani moc nevyplatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
4.10.14 12:51

Mám vyzkoušeno :)

Pokud bydlíte v ČR a chcete nakupovat v Anglii, tak můžete u těchto obchodů:
1. NEXT - přímo ze stránek http://cz.nextdirect.com/cs/ Pozor jen, že musíte zboží posílat na stejnou adresu, na niž je registrovaná i karta, ze které platíte. POŠTOVNÉ do ČR je od 500,– Kč ZDARMA!!! Vyjde Vás to líp, než přes nějaké zprostředkovatele… a co víc, zboží máte do 3 pracovních dnů u Vás :dance:
2. GEORGE - ten lze také už objednávat do ČR (poštovné je 10 liber až k Vám domů), platíte normálně českou kartou a opět, když máte objednávku z george nad 50 liber, tak se Vám to vyplatí bez toho zprostředkovatele
3. SPORTSDIRECT - také lze objednat do ČR, také lze platit českou kartou a poštovné do ČR je dle výše objednávky
4. DISNEYSTORE - spousta hraček třeba na Vánoce, také lze objednat do ČR, poštovné je pevně dáno na 19.95 liber, takže se vyplatí nakoupit se známýma a rozdělit se o poštovné…, lze platit českou kartou
Vše mám vyzkoušeno a bez problémů. Ještě jde takto i MANDMDIRECT. Myslím, že jde takto i debenhams (ale ten jsem nezkoušela). Nakupování :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
4.10.14 12:56

Když bydlíte v Anglii a chcete zboží poslat do ČR

Tak to hlavně neposílejte přes royal mail apod. Jsou na to specializované firmy, které převáží zboží většinou ve 30 kg balících za cca 30 liber… A do 30 kg balíku dáte už hodně hodně věcí. Jinak doporučuji se zeptat přímo i různých autobusových firem, zda Vám balík do ČR nepřivezou (samozřejmě ho musí někdo na nějaké jejich zastávce vyzvednout)… Nebo přibalit do kufru a letecky… možností je spousta, záleží na tom, co Vám nejvíc vyhovuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
4.10.14 13:21

@markar super moc děkuju, já mám teď sice možnost nechat v anglii koupit v kamenném obchodě a nechat přivézt nebo poslat bráchou, takže bych neplatila žádného zpostředkovatele, ale pokud má next poštovné nad objednávku 500 zdarma tak se mi vyplatí to objednat přes web.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
4.10.14 13:50

@markar no jo… Jenže ne každý běžně posílá 20 či 30 kilo. Já tedy ne. Já posílám vždy tak kolem těch 2 kilo. A neposilam tak často, aby se vyplatilo počkat, než se to nahromadí. Co není třeba odeslat hned, to prostě počká na to, až poletim domů, protože poštovné je drahé a ty společnosti většinou berou od 20 kilo. I kdyby od 10, to bych nikdy dohromady nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
4.10.14 14:23

@krystufka sikovne nastrcena reklama. Ale kosmetiku AVON tady ted nikdo neresi. Resime nakupy a hlavne posilani balicku do CR. AVON ani jeho prodejci nam jiste balicky neposlou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák