Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Acinore no, správně by si samozřejmě neměl člověk nechat ani tu bankovku, ale ta se dá o hodně hůř identifikovat a vrátit majiteli… u té ledvinky je šance, že ji někdo popíše a tudíž bude jasné, že peníze jsou jeho…
@Acinore Vidím to nějak podobně, i když těžko říct, jak by se člověk zachoval, kdyby se v té situaci ocitl. Já kdysi našla peněžneku přímo v obchodě, na stole za pokladnami, kde si může člověk v klidu naskládat nákup do tašek. Chvíli jsem tam s tím stála jako trubka, jestli někdo nepřijde, a pak jsem zavolala vedoucí obchodu a předala jí to. Stejně reaguju, když mi prodavačka omylem vrátí víc, vždycky upozorním a přebytek vrátím, jednou přede mnou šla paní a spadl jí z ruky zlatý náramek, nevšimla si, sebrala jsem ho a zavolala na ni, byla šťastná jako blecha. Ale otevřeně přiznám, že kdybych našla na odlehlém místě v lese „kufr s miliónem“ bez jakýchkoli dokladů, s největší pravděpodobností bych poděkovala tomu nahoře, že mi to seslal
I když jak říkám, je to čistě hypotetická úvaha, nic takového se mi nestalo a asi ani nikdy nestane. Co bych udělala ve skutečnosti, nevím. Ona ta představa je docela lákavá, ale tváří tvář té situaci může být všechno jinak.
@Antonie Bolavá je mi jasne, ze to vypada divne, ale spis jen pro lidi, co nepracovali s vetsimi obnosy (vubec nic ve zlem)…jeho doklady mohly byt jen obcanka, prip. ridicak a ty ma treba porad v zadni kapse kalhot… Lidi, co pravidelne ukladaji vetsi sumy do bank, uz je vnimaji trochu jinak, jako soucast prace, ne jako castku, za kterou se da poridit to a tamto… proto take obcas mohou ztratit uplnou bdelost. Neumim to dost presne popsat.
@neumisa píše:
nezmění-li se chování a myšlení lidí, nelze očekávat poctivé jednání. Proto je třeba, aby se lidé zamysleli sami nad sebou. Budeme-li se všichni chovat podle hesla „když oni kradou, já budu taky“, tak se poměry v této republice nezmění.
tak tak, zacit u sebe, se vsim co se nam nelibi na ostatnich lidech a politicich.
@74paja jsi moje krevni skupina
nakreslila jsem si uplne stejny pribeh, jen ten Polreich me nenapdal..
@Acinore přesně jak už tu někdo psal, a bankovky je nulová šance, že zjistím majitele, peníze vypadají všechny naprosto stejně, a pochybuju že má někdo zaznamenaný čísla bankovek, které nosí s sebou, to by byl jediný důkaz
ale ledvinka se dá docela dobře popsat, já tam prostě ten rozdíl vidím. takže jak už jsem psala, bankovky bych vrátila jen pokud by jich bylo víc pohromadě
Pracuji s hotovosti a vidím denně jak lidi se snaží podvádět..nedivím se jim, doba je zlá..jsem ráda, že ještě existují tací, kteří mají svědomí.
Peníze bych vrátila, protože bych se snažila vžít do situace dotyčného..
Tzjo…ŠKODA, že takovy člověk jako zakladetelka, nenašla moji peněženku…
Já ji ztratila před 14 dny, mela jsem tam cely rodičak a všechny doklady
Nevrátilo se mi nic ![]()