Nález hotovosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
malinada
28.9.13 14:31

Já bych dala inzerát, že se našla ledvinka v lese tam a tam. Pokud se někdo přihlásí, ať řekne, co bylo uvnitř. Majitel bude moc dobře vědět, že tam byly peníze, podvodnícivse kvůli ledvince nebudou obtěžovat ani ozývat.

A momentálně teď bych zavolala policii, uvedla, že jsem nalezla to a to a že to chci odevzdat, ale nikam nejedu, aťvsi přijedou a nebo že se stavím cestou domů.
A do protokolu uvést částku uvnitř

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
28.9.13 14:32

Zakladatelko, pokud je to castka, ktera te znervoznuje, zavolej na policajty, at mas klid… Protoze ten, co to ztratil, uz ji ted muze hledat, nahoda je blbec, nakonec budes za zlodejku.
Policajtum rekni, at s pro to prijedou, ze jsi s rodinou na chate, hotovo.

Ja bych si penize nenechala, lehce nabyl, lehce pozbyl… Takove penize nikomu stesti neprinesou.

• Citovat
  • Upravit
17630
28.9.13 14:34
@AniNevim píše:
Take nechapu, jak by tyhle penize mohly nekoho tesit, ale kazdemu budiz prano… Ze je nekdo mel v lese? No, proc by se nemohl cestou pres les stavet na houby nebo vycurat a zapomenot to na strese auta nebo po sundani na vycurani… Proste to nenechal lezet v aute, ani doma, kdyz odjizdi na vikend a v pondeli to musi ulozit do banky. Treba jsou to vyplaty a jedna z nich je vaseho muze…
Nic, svedomi se neda naroubovat.
U policajtu bych chtela sepsani s uvedenim castky, tezko si pak neco z toho muzou nechat.
Jinak bych inzerovala v mistnich novinach.

hele, jestli je to celé na mě, tak já neřekla, že bych si to nechala. Jen jsem vyjádřila svou bezradnost co s tím a napsala, že bych nemohla utrácet peníze kdoví koho. Svědomí si myslím, že mám v pořádku, nikdy jsem nic neukradla. Peníze jsme našli jednou s kamarádkou ještě na základce a to jsme si tenkrát teda nechaly. Lépe řečeno hned utratily. Tenkrát jsem neměla šajnu o co jde, byla jsem fakt malá a peníze v ničem nebyly, jen volně ložená bankovka v trávě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
28.9.13 14:36
@janet9 píše:
No, tak normální člověk si do lesa asi nebere velký obnos peněz. A kdyby si ho bral, tak snad by si hned všiml, že ledvinku nemá. A jestli byla v ledvince jen ppeněženka s penězi a nic jinýho, tak to mi smrdí :think: :nevim:
Za sebe nevím co bych dělala. Na jednu stranu bych si chtěla lehce nabyté peníze nechat, na druhé straně by mě ztížilo svědomí, že to není jen tak.

to mi mluvíš z duše :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. mišanila

Dala bych to na policii, žádej o potvrzení přijetí věci a peněz, nejspíš tam píšou i částku. Někde jsem četla, jak jsou občas nepoctivci i na policii, nedají potvrzení a peníze si nejspíš nechají.
Což by mě teda dost štvalo hodit peníze do chřtánu nějakýmu nepoctivýmu policajtovi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

A ja bych si je nechala s klidnym srdcem, protoze jednou se chlapovi ztratila penezenka se 60.000 Kc a dobrak anonymni nalezce poslal zpatky doklady a penize si nechal a jeste tam napsal sorry, prachy nevratim a usmevaveho smajlika… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
17565
28.9.13 14:38
@xantipi píše:
@AniNevim Přesně tak, dala bych inzerát, že jsem našla ledvinku a kdyby se někdo ozval, tak ať popíše jak vypadala… :pankac:

a co když se někdo ozve, popíše, pro peníze si přijede a potom v lese zahodí mrtvolu majitele ledvinky, ze kterého místo úkrytu nemohl vymlátit, ale teď už ho nepotřebuje… 8o :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
28.9.13 14:39
@Etcetera78 píše:
a co když se někdo ozve, popíše, pro peníze si přijede a potom v lese zahodí mrtvolu majitele ledvinky, ze kterého místo úkrytu nemohl vymlátit, ale teď už ho nepotřebuje… 8o :P
8o 8o :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
28.9.13 14:40

Taky bych to nahlásila, a to hned. Nesvádělo by mě to si pak nechat. Ono te´d říkám, že bych to vrátila, ale ruku za sebe do ohně nedám, kdybych něco našla dneska ráno a celé odpoledne, večer, kus noci a zítřek hleděla na hromádku peněz. To by mě mohlo napadnout si to nechat :think: Zamezila bych pokušení. S policajty bych chtěla sepsat protokol, ve kterému bude uvedena částka, ten bych si uschovala. Navíc nálezci náleží odměna, takže bych do protokolu uvedla, že pokud se najde majitel, stojím o vyplacení odměny (aby si odměnu nenechali policajti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
28.9.13 14:41
@AniNevim píše:
Take nechapu, jak by tyhle penize mohly nekoho tesit, ale kazdemu budiz prano… Ze je nekdo mel v lese? No, proc by se nemohl cestou pres les stavet na houby nebo vycurat a zapomenot to na strese auta nebo po sundani na vycurani… Proste to nenechal lezet v aute, ani doma, kdyz odjizdi na vikend a v pondeli to musi ulozit do banky. Treba jsou to vyplaty a jedna z nich je vaseho muze…
Nic, svedomi se neda naroubovat.
U policajtu bych chtela sepsani s uvedenim castky, tezko si pak neco z toho muzou nechat.
Jinak bych inzerovala v mistnich novinach.
:potlesk: Naprostý souhlas
Nevím co je divné na tom, že by měl někdo takový obnos v lese, nebudu ani počítat kolikrát se mi stalo, že mě přítel z ničehož nic nabral ráno v práci s tím, že koukneme v lese na houby. Já po práci, takže žádný úbor do lesa ještě kabelku, telefon, peněženku atd a rozhodně bych to v autě nenechala, vždy cennosti postrkáme po kapsách a nebo mi vezme batoh a mám tam kolikrát věci, které by jste si do lesa nevzali:) I když by se peníze třeba hodily, nemohla bych si je nechat, nevím kdo je ztratil, co to bylo za peníze.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
28.9.13 14:45

Tak vážení, peníze bych na policii nedávala, pokud jde jen o ledvinku s penězma bez dokladů. Co myslíte, že policajti udělají? Když ne ty, kterým to dáš do ruky, tak jeho nařízení nebo tak. Vím to. Ztratila jsem totiž jenou peněženku, shodou náhod jí našla sousedka a dala na policii. dodnes přísahá že s penězma, policie mi jí ale vrátila bez.Dej nějaký inzerát, at se hlásí zájemce čeré ledvinky a konec. dala bych tak měsíc. když se neozve, nech si to. s dokladama bych to asi řešila, ale takhle ti nemůže nikdo nic dokázt, a necháš si to ty, ne cizí policajti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
28.9.13 14:46

Existuje i portal Ztraty a nalezy
Tam bych dala vzkaz, ze penize najde majitel bud na policii nebo na OU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
28.9.13 14:47

@Antonie Bolavá vzdyt te v tom prispevku vubec neoslovuji, proc sis to vztahla? :-) Tebe jsem oslovila jen ohledne inzerovani castky… Mam te rada, tak slunce v dusi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
28.9.13 14:49

A nějaký protokol je na nic…uznej, budeš se tam choit každý den ptát? nějak to řešit? když se nenajde majitel, oni ten protokol vyhodí, ty už ho budš mít taky dávno založenej hluboko v šuplíku, ne-li vyhozenej, oni si peníze vezmou a je to. než to nechat někomu jen tak, nechala bych si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
28.9.13 14:49

@Kulišanda No právě… :| A k čemu mi bude nějaký protokol o odevzdané částce, když se majitel nenajde? @Apaji :think: Kde pak takové peníze končí a za jak dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová