Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, to je jasný, to je průzkum, kolik z nás jsou poctivky a kolik by si prachy nechalo, nebo to už udělalo…
na ty pak půjde policie, tak se nedivte, až na vás naběhnou ![]()
@janica252 píše:
Holky, to je jasný, to je průzkum, kolik z nás jsou poctivky a kolik by si prachy nechalo, nebo to už udělalo…na ty pak půjde policie, tak se nedivte, až na vás naběhnou
Zatajení nálezu je trestný čin. Vůbec nechápu, jak někdo vůbec může uvažovat o tom, si jakoukoliv částku nechat. Peníze je povinnost odevzdat na obci nebo Policii.
@Aletheia píše:![]()
![]()
já chci vědět kolik tam bylo, zakladatelko
![]()
![]()
![]()
já myslím, že už se neozve
buď si to vymyslela celé, nebo je čornula někde v hospodě, kině, převlékací kabince v obchodě, a omáčku o lese si vymyslela. Ale kolik tam bylo by mě zajímalo taky ![]()
Až bych jela z chaty, odevzdala bych na policii. Jinak bych z toho byla stejně tak špatná jako zakladatelka. Vy, co píšete, že byste si peníze nechaly, co byste dělaly v případě, že byste s těmi penězi zaplatily, a zjistilo by se, že peníze jsou falešné? Ne, prostě to nejsou moje peníze, tak pokud nejsou doklady, odevzdám. A už je mi fuk, co s tím udělají policajti, já bych měla svědomí čistý.
Až mi zas manžel řekne tu větu: „no a kde najdeš jen tak peníze ležet?“ tak mu řeknu „v lese“
@pampalin Tak pokud by byly falešné, tak s nimi zaprvé asi ve většině případů stejně normálně zaplatím, protože ne každý za kasou bankovky kontroluje - dávají si pozor hlavně u těch větších, snad ani pětistovku mi mockrát nikdo nezkoumal. A zadruhé kdyby si toho všimli, tak mě na to jen upozorní a nevezmou si je, ale co kdybych dostala falešnou v obchodě - budou mě vyslýchat, kde jsem k ní přišla? ![]()
@pampalin píše:
Až bych jela z chaty, odevzdala bych na policii. Jinak bych z toho byla stejně tak špatná jako zakladatelka. Vy, co píšete, že byste si peníze nechaly, co byste dělaly v případě, že byste s těmi penězi zaplatily, a zjistilo by se, že peníze jsou falešné? Ne, prostě to nejsou moje peníze, tak pokud nejsou doklady, odevzdám. A už je mi fuk, co s tím udělají policajti, já bych měla svědomí čistý.
a když si zaplatím nákup nebo cokoliv svými penězmi a dostanu zpět bankovky tak taky nemám jistotu že nejsou falešné
@Aletheia píše:![]()
![]()
já chci vědět kolik tam bylo, zakladatelko
![]()
![]()
![]()
Bylo
zakladatelka uz nekde roztaci peknej vejvar ![]()
@lilie12 To je taky fakt, no. Ale já bych prostě ty peníze odevzdala.
Zakladatelko, udělej si pěknej víkend. Skoč si na masáž, na dobrotu, nakup hadříky a peníze si užij. A pokud na to nemáš koule, tak já si je klidně užiju a bez výčitek. A spát budu jak miminko ![]()
Oficiální postup při ztrátě nebo nálezu věci
Nalezenou věc (nebo hotovost, zvíře apod.) předejte na obecní úřad, na jehož území jste ji našli. Nechte si vystavit potvrzení o tom, že jste věc předali.
Při nálezu máte ze zákona nárok na odměnu ve výši 10 % z hodnoty nalezené věci. Tu vám vyplatí majitel (pokud se o věc přihlásí) anebo obecní úřad (po uplynutí 6 měsíců čekání na majitele věci).
Nalezenou věc můžete předat i Policii České republiky, zvýší se tím šance na vypátrání původního majitele. V tomto případě však nemáte nárok na nálezné.
Ponechání nalezené věci je trestný čin a v případě jeho prokázání hrozí peněžitý trest nebo trest odnětím svobody až na jeden rok (§ 254 Trestního zákona – zatajení věci). Pokud však zatajením nálezu vznikne nálezci značný prospěch, zvyšuje se trestní sazba až na 5 let. To je například situace, kdy naleznete výherní tiket nebo větší peněžní obnos.
zkopírováno z mesec.cz
Teda to je jenom debata. Osobně si myslím, že asi není moc policajtů, který by si dovolili peníze nechat, obzvlášť pokud je to veliká částka - to už by si nedovolil asi nikdo. Jinak pokud by se peníze předaly na policii, tak pokud by se k nim nepřihlásil majitel, tak by je pak policie odevzdala na příslušní místně příslušný úřad na oddělení ztrát a nálezů.
Jako nevím - najít na zemi samostatně bankovku je asi něco jiného než najít větší obnos v ledvince.
Stejně by mě zajímalo jak vysoká částka to byla
![]()