Nález hotovosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7204
28.9.13 17:23

:cert: :cert: :cert: já chci vědět kolik tam bylo, zakladatelko :cert: :cert: :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
28.9.13 17:27

Holky, to je jasný, to je průzkum, kolik z nás jsou poctivky a kolik by si prachy nechalo, nebo to už udělalo… :) na ty pak půjde policie, tak se nedivte, až na vás naběhnou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
28.9.13 17:31
@janica252 píše:
Holky, to je jasný, to je průzkum, kolik z nás jsou poctivky a kolik by si prachy nechalo, nebo to už udělalo… :) na ty pak půjde policie, tak se nedivte, až na vás naběhnou :)
:lol: asi tak :lol: hlavně půjdou na ty, který PČR očerňujou :D
  • Citovat
  • Upravit
mag
12863
28.9.13 17:31

Zatajení nálezu je trestný čin. Vůbec nechápu, jak někdo vůbec může uvažovat o tom, si jakoukoliv částku nechat. Peníze je povinnost odevzdat na obci nebo Policii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
28.9.13 18:36
@Aletheia píše: :cert: :cert: :cert: já chci vědět kolik tam bylo, zakladatelko :cert: :cert: :cert: :mrgreen:

já myslím, že už se neozve ;) buď si to vymyslela celé, nebo je čornula někde v hospodě, kině, převlékací kabince v obchodě, a omáčku o lese si vymyslela. Ale kolik tam bylo by mě zajímalo taky ;)

• Citovat
  • Upravit
4336
28.9.13 19:21

Až bych jela z chaty, odevzdala bych na policii. Jinak bych z toho byla stejně tak špatná jako zakladatelka. Vy, co píšete, že byste si peníze nechaly, co byste dělaly v případě, že byste s těmi penězi zaplatily, a zjistilo by se, že peníze jsou falešné? Ne, prostě to nejsou moje peníze, tak pokud nejsou doklady, odevzdám. A už je mi fuk, co s tím udělají policajti, já bych měla svědomí čistý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
28.9.13 19:26

Až mi zas manžel řekne tu větu: „no a kde najdeš jen tak peníze ležet?“ tak mu řeknu „v lese“

• Citovat
  • Upravit
14637
28.9.13 19:28

@pampalin Tak pokud by byly falešné, tak s nimi zaprvé asi ve většině případů stejně normálně zaplatím, protože ne každý za kasou bankovky kontroluje - dávají si pozor hlavně u těch větších, snad ani pětistovku mi mockrát nikdo nezkoumal. A zadruhé kdyby si toho všimli, tak mě na to jen upozorní a nevezmou si je, ale co kdybych dostala falešnou v obchodě - budou mě vyslýchat, kde jsem k ní přišla? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
28.9.13 19:28
@pampalin píše:
Až bych jela z chaty, odevzdala bych na policii. Jinak bych z toho byla stejně tak špatná jako zakladatelka. Vy, co píšete, že byste si peníze nechaly, co byste dělaly v případě, že byste s těmi penězi zaplatily, a zjistilo by se, že peníze jsou falešné? Ne, prostě to nejsou moje peníze, tak pokud nejsou doklady, odevzdám. A už je mi fuk, co s tím udělají policajti, já bych měla svědomí čistý.

a když si zaplatím nákup nebo cokoliv svými penězmi a dostanu zpět bankovky tak taky nemám jistotu že nejsou falešné

• Citovat
  • Upravit
10867
28.9.13 19:30
@Aletheia píše: :cert: :cert: :cert: já chci vědět kolik tam bylo, zakladatelko :cert: :cert: :cert: :mrgreen:

Bylo :mrgreen: zakladatelka uz nekde roztaci peknej vejvar :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
28.9.13 19:34
@_BBQ_s píše:
Bylo :mrgreen: zakladatelka uz nekde roztaci peknej vejvar :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :palec: ale stejně chci vědět kolik to je :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
28.9.13 19:37

@lilie12 To je taky fakt, no. Ale já bych prostě ty peníze odevzdala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
28.9.13 20:02

Zakladatelko, udělej si pěknej víkend. Skoč si na masáž, na dobrotu, nakup hadříky a peníze si užij. A pokud na to nemáš koule, tak já si je klidně užiju a bez výčitek. A spát budu jak miminko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
28.9.13 20:36

Oficiální postup při ztrátě nebo nálezu věci

Nalezenou věc (nebo hotovost, zvíře apod.) předejte na obecní úřad, na jehož území jste ji našli. Nechte si vystavit potvrzení o tom, že jste věc předali.
Při nálezu máte ze zákona nárok na odměnu ve výši 10 % z hodnoty nalezené věci. Tu vám vyplatí majitel (pokud se o věc přihlásí) anebo obecní úřad (po uplynutí 6 měsíců čekání na majitele věci).
Nalezenou věc můžete předat i Policii České republiky, zvýší se tím šance na vypátrání původního majitele. V tomto případě však nemáte nárok na nálezné.
Ponechání nalezené věci je trestný čin a v případě jeho prokázání hrozí peněžitý trest nebo trest odnětím svobody až na jeden rok (§ 254 Trestního zákona – zatajení věci). Pokud však zatajením nálezu vznikne nálezci značný prospěch, zvyšuje se trestní sazba až na 5 let. To je například situace, kdy naleznete výherní tiket nebo větší peněžní obnos.

zkopírováno z mesec.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
28.9.13 20:37

Teda to je jenom debata. Osobně si myslím, že asi není moc policajtů, který by si dovolili peníze nechat, obzvlášť pokud je to veliká částka - to už by si nedovolil asi nikdo. Jinak pokud by se peníze předaly na policii, tak pokud by se k nim nepřihlásil majitel, tak by je pak policie odevzdala na příslušní místně příslušný úřad na oddělení ztrát a nálezů.
Jako nevím - najít na zemi samostatně bankovku je asi něco jiného než najít větší obnos v ledvince.
Stejně by mě zajímalo jak vysoká částka to byla :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová