Nález hotovosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17630
28.9.13 14:51

Mě by spíšv první chvíli opojilo nadšení, že si je nechám a až pak by mi začaly být nepříjemné. Jinak teda nevím, my takhle spontánně na houby nejezdíme a vě tšina lidí nosí peníze v peněžence i s doklady. Ale ledvinka jen s vysokým obnosem, je mi prostě podezřelá. Člověk, který běžně ledvinku nosí, v ní mívá i jiné osobní věci, ne jen balík peněz. Při cestě z banky jsou peníze v obálce a ta tržba - ten člověk by musel mít náhodou v autě prázdnou ledvinku, do které by to nacpal. A jak už jsem psala, kdyby ji běžně používal, měl by v ní i třeba doklady. Pochybuju, že by peníze dal do ledvinky a doklady zvlášť do kapsy, nebo by je nechal v autě. Tohle je mi na tom prostě divné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
28.9.13 14:51

.

Příspěvek upraven 04.02.14 v 07:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
28.9.13 14:52

Tak já zapomněla peněženku na poště a ani jsem o tom nevěděla, a na pevnou linku (už je to hooodně dávno) volala policie, ať se dostavím na služebnu a neřekli proč, tak jsem se dostavila a tam jsem zjistila že mi chybí peněženka s doklady a musím říct bylo tam všechno, a od té doby nenosím doklady v peněžence :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
28.9.13 14:53
Končí v něčí kapse, konkrétně v tý policajtský. opravdu nevěřím že v čr se udělá něco podctivě (ze strany nějakých institucí teda)
@Litta píše:
@Kulišanda No právě… :| A k čemu mi bude nějaký protokol o odevzdané částce, když se majitel nenajde? @Apaji :think: Kde pak takové peníze končí a za jak dlouho?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986

Nemam v penezence jediny doklad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073

.

Příspěvek upraven 04.02.14 v 07:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
28.9.13 14:54
@AniNevim píše:
@Antonie Bolavá vzdyt te v tom prispevku vubec neoslovuji, proc sis to vztahla? :-) Tebe jsem oslovila jen ohledne inzerovani castky… Mam te rada, tak slunce v dusi :-)

cože, ty mě lowískuješ? :oops: Tak měla jsem pocit, že jsem jediná kdo se podivoval nad podezřelostí celé situace. Asi jsem vztahovačná :think: To budou ty hormony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
28.9.13 14:55
@tamata píše:
Tady se opět radí peníze si nechat. Bych takovým lidem přála, aby to byly prachy nějaký mrtvoly člověka, kterýho někdo zavraždil. A aby pak u nich policajti našli tu ledvinku a ty dotyčný měli policii co vysvětlovat :jazyk: :jazyk: :jazyk:

a našli by ji tak, že by sejmuli otisky prstů z okolních stromů a hub 8) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
28.9.13 14:56

Když si ty peníze nechaj policajt, tak je to jejich černé svědomí. Já bych z nich nemohla mít radost, když bych si představovala, že někdo po nich marně pátrá na úřadech, ale nenapadne ho prolízat inzertní servery :nevim:
Nicméně někde jsem četla, že nálezce má nárok na nálezné, tak o to bych se u policajtů hlásila :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26246
28.9.13 14:57
@Kulišanda píše:
Končí v něčí kapse, konkrétně v tý policajtský. opravdu nevěřím že v čr se udělá něco podctivě (ze strany nějakých institucí teda)

nezmění-li se chování a myšlení lidí, nelze očekávat poctivé jednání. Proto je třeba, aby se lidé zamysleli sami nad sebou. Budeme-li se všichni chovat podle hesla „když oni kradou, já budu taky“, tak se poměry v této republice nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
28.9.13 14:58

@Litta
To nevím. Každý si to musí srovnat sám se sebou. Já jsem pověrčivá a věc, co bych si za to pořídila by mě netěšila. Pořád bych čekala, kdy se mi to vrátí, kdy na mě padne nějaká „kletba“ nebo jak to mám nazvat. Chvála Bohu netrpíme hladem ani zimou (jo, věděla bych za co prachy utratit, ale když nejsou moje :think: ) a pokud si to nechají policajti, je to jejich boj. To, že soused krade přece neznamená, že já můžu taky. To by to tu šlo pěkně rychle do kopru. Tohle je věc svědomí každého z nás - někdo to má nastevné tak a někdo jinak. Jsme lidi různí :nevim: Napsala jsem, co a jak bych udělala já. Ale já jsem já a někdo jiný to může mít jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
28.9.13 15:01
@AniNevim píše:
Nemam v penezence jediny doklad…

jasný, já taky jednu dobu nenosila doklady v peněžence. Ale někde je asi máš, žejo a v autě bys je taky nenechala, takže bys je šoupla taky do té ledvinky. Nebo by sis na ty doklady vzala extra batoh? Prostě je mi to divný z tohohle pohledu. Když se bál nechat prachy v autě, doklady se tam nechat nebál? Nabo je nelogicky ukládal jinam :nevim: Je to divný prostě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
28.9.13 15:03

Pokud nejsou doklady, tak bych si je nechala. Takhle si je nechaj pocajti a vyjde to úplně nastejno :nevim: a pokud to byly peníze za něco nelegálního, tak se o ně stejně nikdo nepřihlásí, aby nemusel vysvětlovat kde jich tolik vzal..

• Citovat
  • Upravit
Elessar
28.9.13 15:04
@Antonie Bolavá píše:
jasný, já taky jednu dobu nenosila doklady v peněžence. Ale někde je asi máš, žejo a v autě bys je taky nenechala, takže bys je šoupla taky do té ledvinky. Nebo by sis na ty doklady vzala extra batoh? Prostě je mi to divný z tohohle pohledu. Když se bál nechat prachy v autě, doklady se tam nechat nebál? Nabo je nelogicky ukládal jinam :nevim: Je to divný prostě

pokud si teda zakladelka nevymýšlí, že tam doklady nebyly a čeká, že jí to tak všichni schválíme, ať si je nechá :lol:

• Citovat
  • Upravit
14637
28.9.13 15:05

@Apaji No jo, jde i o svědomí (když teď pomineme fakt, že je to vlastně trestné). Mně už byla ukradena kabelka se vším včetně drahého mobilu, diáře, klíčů a peněženky s kreditkou a všemi možnými doklady, takže bych si třeba mohla říct, že se mi to nějakým způsobem zase vrátilo - a svět by byl zase kompletní, dluh splacen, rovnováha nastolena. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová