Nález hotovosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5502
28.9.13 15:53
@Kulišanda píše:
Tak vážení, peníze bych na policii nedávala, pokud jde jen o ledvinku s penězma bez dokladů. Co myslíte, že policajti udělají? Když ne ty, kterým to dáš do ruky, tak jeho nařízení nebo tak. Vím to. Ztratila jsem totiž jenou peněženku, shodou náhod jí našla sousedka a dala na policii. dodnes přísahá že s penězma, policie mi jí ale vrátila bez.Dej nějaký inzerát, at se hlásí zájemce čeré ledvinky a konec. dala bych tak měsíc. když se neozve, nech si to. s dokladama bych to asi řešila, ale takhle ti nemůže nikdo nic dokázt, a necháš si to ty, ne cizí policajti.

Můžu se jen zeptat, jak tě policajti našli? protože jestli tam byli doklady, tak nechápu, proč ti to sousedka nedala osobně, ale přes policajty… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
28.9.13 16:03

Zakladatelko, kolik tam bylo peněz?
Jestli chceš mít čisté svědomí a nedat to na policii, tak to dej jako sponzorský dar nějaké potřebné organizaci… třeba sem… http://www.krtek-nf.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
28.9.13 16:09

A nebo mně, taky by se mi hodil sponzor :mrgreen: :mrgreen:  :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17630
28.9.13 16:42
@Virginia píše:
@Acinore No ono je jednodušší si říct, že mohly být za něco nelegálního.
Přemýšlet o tom, že to byla tržba, nebo peníze na výplaty, který bude dotyčný splácet pět let, už by bolelo. :roll:

tak proč by bolelo? Nebolelo. Pro mě, jako nálezce, by bylo ve výsledku jedno, z čeho ty prachy jsou. Akorát ty nelegální by si těžko někdo přišel vyzvednout na pčr.
Jestli to myslíš jako výmluvu si ty prachy nechat, tak mně osobně byvíc vadily ty nelegální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
28.9.13 16:42

Nevrácení nálezu je trestný, to víme. Policajti si samozřejmě nemůžou ty prachy nechat, to je blbost. Musí sepsat zápis, kopii by dostala i zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
28.9.13 16:45
Doklady tam nebyly, jen peníze, nějaký kupony… na policii jsem se šla zeptat, zda jí někdo nenašel a nepřines.
@janica252 píše:
Můžu se jen zeptat, jak tě policajti našli? protože jestli tam byli doklady, tak nechápu, proč ti to sousedka nedala osobně, ale přes policajty… 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
28.9.13 16:50
Ty si vážně myslíš, že když se třeba půl roku nikdo neozve, že to policajti budou mít pořád na poličce v obálce?? :P Doklad vyhodí, nálezce to asi nebude po zbytek života denně řešit. Vyhodí, založí nebo zapomene na kopii a je to… Nevěřím tomu, že dneska v čr se to dostane k obci a ta z toho bude mít nějaký zisk… :zed: To dneska fakt ne. A blbost to není, prostě to tak u nás funguje, nebo spíš nefunguje.
@Tereza1986 píše:
Nevrácení nálezu je trestný, to víme. Policajti si samozřejmě nemůžou ty prachy nechat, to je blbost. Musí sepsat zápis, kopii by dostala i zakladatelka.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.9.13 16:50

Já bych je dala na policii, cestou z chaty. Neměla bych problém si nechat nalezenou bankovku, max cca 3 kusy, i kdyby to byly 5000, ale volně vyhozený.. peníze totiž majitel těžko identifikuje..max byly to takový 3 fialový papírky :mrgreen: :lol:
ale jak už to v něčem je, v peněžence nebo v ledvince, tak bych to určitě vrátila, tam už je podstatná šance nalezení majitele. P|eněženku jsem našla jednou jako 10letá, když jsme chodila s mamkou do práce(uklízela na Strahově na kolejích). Zanesla jsem ji vrátnému, bylo tam několik stovek. Majitel už byl ale v zahraničí, tak peníze mi vrátnej dal, co udělal s doklady, netuším. Asi před 10 lety jsem našla na výletě ve Veselí nad Lužnicí volně pohozenou 1000, tak tu jsem si s klidným svědomím nechala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
28.9.13 16:54
@Antonie Bolavá píše:
tak proč by bolelo? Nebolelo. Pro mě, jako nálezce, by bylo ve výsledku jedno, z čeho ty prachy jsou. Akorát ty nelegální by si těžko někdo přišel vyzvednout na pčr.
Jestli to myslíš jako výmluvu si ty prachy nechat, tak mně osobně byvíc vadily ty nelegální

No čistě teoreticky. Pokud by se jako mělo stát, že bych si ty peníze měla nechat (což nepředpokládám), rozhodně by mi míň vadily peníze z nějaké nelegální činnosti - jakože úplatek, drogy atd. Tam, kde ty peníze tomu majiteli nijak chybět nebudou.
Peníze nějaké svobodné matky, která nosí tržbu na víkend domů, by mě strašily i za dvacet let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
28.9.13 17:06

Zakladatelko co řešíš :D já bych si to s klidním svědomím nechala o to víc že jste je našli v lese takže je mini pravděpodobnost spíš žadná že vás někdo viděl v městě kdybych jsem našla peníze tak bych jsem si je nechala, ale šla bych co nejrychleji pryč měla bych strach aby mě někdo nevidě jestli by mě teda neviděli kamery a já bych byla v p**** :mrgreen: ještě bych jsem si užila že mám zadarmo peníze…jako na jednu stranu se řidím heslem nedělej druhým to co nechceš aby dělali oni tobě, ale na stranu druhou sama počítam s tím že mě by peníze stejně nalezenec zpět nedal kdyby se mi ztratili tak proč bych měla já :dance:

• Citovat
  • Upravit
Elessar
28.9.13 17:09
@slavuska1 píše:
Já bych je dala na policii, cestou z chaty. Neměla bych problém si nechat nalezenou bankovku, max cca 3 kusy, i kdyby to byly 5000, ale volně vyhozený.. peníze totiž majitel těžko identifikuje..max byly to takový 3 fialový papírky :mrgreen: :lol:
ale jak už to v něčem je, v peněžence nebo v ledvince, tak bych to určitě vrátila, tam už je podstatná šance nalezení majitele. P|eněženku jsem našla jednou jako 10letá, když jsme chodila s mamkou do práce(uklízela na Strahově na kolejích). Zanesla jsem ji vrátnému, bylo tam několik stovek. Majitel už byl ale v zahraničí, tak peníze mi vrátnej dal, co udělal s doklady, netuším. Asi před 10 lety jsem našla na výletě ve Veselí nad Lužnicí volně pohozenou 1000, tak tu jsem si s klidným svědomím nechala :nevim:

bacha, aby se tu k ní někdo nepřihlásil :lol: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17630
28.9.13 17:11
@Acinore píše:

jestli ležela na zemi a byla fialová, tak byla moje :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
28.9.13 17:12

Pište hned kde jste peníze našli ať vím kde jít a hledat několikrát jsem četla že jsou místa kde se několikrát našli peníze asi jsou to místa co ty peníze přitahují :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
31672
28.9.13 17:15
@Acinore píše:

no, pokud se přihlásí, tak to už je promlčený, u peněz je promlčecí lhůta 3 roky ne? :think: a tohle už je cca 10 let ;) každopádně pokud některá z vás před cca 10 lety ztratila u nějakého menšího mostu ve Veselí nad Lužnicí 1000, tak dotyčné moc děkuju, že mi zaplatila výlet, a ještě druhý den oběd :* :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.9.13 17:16
@Antonie Bolavá píše:
jestli ležela na zemi a byla fialová, tak byla moje :pankac: :mrgreen:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek