Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Litta píše:
@pampalin Tak pokud by byly falešné, tak s nimi zaprvé asi ve většině případů stejně normálně zaplatím, protože ne každý za kasou bankovky kontroluje - dávají si pozor hlavně u těch větších, snad ani pětistovku mi mockrát nikdo nezkoumal. A zadruhé kdyby si toho všimli, tak mě na to jen upozorní a nevezmou si je, ale co kdybych dostala falešnou v obchodě - budou mě vyslýchat, kde jsem k ní přišla?
Kdybys platila falešnou bankovkou a přišlo se na to, tak by volali policajty. Nevěřím tomu, že by té upozornili a jen tak pustili. ![]()
@janet9 Tak by někdo třeba řekl, že netuší, odkud jsou (pokud to poženou až na detektor lži, tak je to horší
) - vy si kontrolujete bankovky, které vám v obchodě vrátí? Asi bych to měla začít dělat, tohle se fakt může stát… ![]()
@Litta píše:
@janet9 Tak by někdo třeba řekl, že netuší, odkud jsou (pokud to poženou až na detektor lži, tak je to horší) - vy si kontrolujete bankovky, které vám v obchodě vrátí? Asi bych to měla začít dělat, tohle se fakt může stát…
Tak to bych určitě řekla, ale podle mě by po tom pátrali odkud by to mohlo být. Padělání je trestné.
A třeba ty bankovky nebyly falešné, ale byly jen z nějaké loupeže
![]()
@janet9 No tak jestli jsou z loupeže, tak je pokladní v Lidlu asi nepozná, pokud na nich není taková ta znehodnocující barva. ![]()
Muj pritel nasel minuly tyden na zachode na umyvadle polozenou penezenku s dost velkym obnosem a kartama a dokladama.. protoze to byl konec sveta u fjordu a nikde nikdo (zachodky na odpocivadle) vydal se hledat nejake policajty i kdyz mel skoro vyprsene hodiny (jezdi s nakladakem).. nasel policajty az 20km jinde ale tam zas uz nikdo nebyl (bylo to vecer) tak volal na policajty nadiktoval jim udaje z dokladu oni z databaze nasli telefon (je to tady volne pristupny i pro vsechny na netu) a volali tomu dotycnemu a dali mu cislo na meho pritele. Dotycny volal a poslal pro penezenku manzelku, ze pry pospichal a nejak ho ehm „tlacilo“ a jak pak pospichal ze zachodu tak na to zapomnel.. (bylo to uz x hodin a vubec ho nenapadlo ze nema penezenku).. byl hrozne stastny ze to vraci, a vnutili mu 500 nok i kdyz se branil.. tak jsme meli radost z dobreho skutku..
urcite bysme si to nenechali.. jo kdyz najdu na zemi nejaky drobak neshanim se po majiteli ale penezenka a podobne to uz je neco jineho no..
napad s inzeratem je dobry, a ve chvili kdy se ti nekdo ozve chtej vedet popis ledvinky a presny obnos uvnitr at poznas majitele! ![]()
@Zuzee87 Měl štěstí, že tam měl doklady. Tady je řeč o anonymní ledvince, to je situace podstatně složitější. ![]()
@Litta ja vim ale stejne bych si to nenechala.. a kdybych to odnesla na policajty ci urad tak bych si nechala pisemne potvrdit kolik tam bylo a vsude rozhlasila ze sem nasla ledvinku s velkym obnosem a dala jsem ji tam a tam uz jenom proto aby to vsichni vedeli a nikdo to at uz na urade ci policajtech nestopil do vlastni kapsy.. ![]()
No nic, zloději a zlodějky jsou všude, i tady. Zakladatelko, ty se vykašli na inzeráty a schovávání peněz doma, jak to tady „chytře“ radí, protože se tím maximálně dopustíš přestupku či trestného činu.
Mimochodem, také jsem narazila na vykuka, který se obohatil o mou věc, kterou jsem já ztratila. Také si připadal velice anonymní, ale nikdy nikdo neví, kdo co viděl. Za pár dní už to řešila policie a za dalších pár dní se to řešilo víc. Karma je karma. Jak postupovat při nálezu, už tu popsáno bylo.
Holky tak jsem tady znova…nebyla jsem celé odpol.na příjmu, jeli jsme zpět, sice jsem byla smutná že jsme odjeli ale nemohla bych s tolika penězmi být v jedné chatce opuštěné v lese, původ peněz člověk neví a tak kdoví jestli se v noci nebude nijaký ozbrojený zloděj, feták pohybovat, uvidel by samotnou chatu…a já s dětmi nebudu riskovat…to jsou ty horší scénaře, takže jsme doma ve mestě v klidu a peníze jsem dala policii, at si stím udelají pořádek sami moje prachy to nebyli, takže mě chybět nebudou, jen jsem byla ve stresu…mám ze stanice i protokol, vše jak bylo popsané některými z vás výše v diskuzi.ted jsem jí celou dočetla. všem pekný večer, a nad nekterými názory mi zustává rozum stát…nechat si peníze!
fajn pokud bych já nijaké ztratila, vím že bych se snimi už nemusela setkat, ale jsem vybobkovaná a už jen ze strachu néé děkuji, neberu. celkem jsem si dnes užila tak díky a dobrou.
@Anonymní píše:
Holky tak jsem tady znova…nebyla jsem celé odpol.na příjmu, jeli jsme zpět, sice jsem byla smutná že jsme odjeli ale nemohla bych s tolika penězmi být v jedné chatce opuštěné v lese, původ peněz člověk neví a tak kdoví jestli se v noci nebude nijaký ozbrojený zloděj, feták pohybovat, uvidel by samotnou chatu…a já s dětmi nebudu riskovat…to jsou ty horší scénaře, takže jsme doma ve mestě v klidu a peníze jsem dala policii, at si stím udelají pořádek sami moje prachy to nebyli, takže mě chybět nebudou, jen jsem byla ve stresu…mám ze stanice i protokol, vše jak bylo popsané některými z vás výše v diskuzi.ted jsem jí celou dočetla. všem pekný večer, a nad nekterými názory mi zustává rozum stát…nechat si peníze!![]()
fajn pokud bych já nijaké ztratila, vím že bych se snimi už nemusela setkat, ale jsem vybobkovaná a už jen ze strachu néé děkuji, neberu. celkem jsem si dnes užila tak díky a dobrou.
Dobře jsi udělala, dobrou noc a měj se hezky ![]()
@Anonymní píše:
víš jak 100lidí 100názoru ale napiš nám prosím kolik to bylo peněz aspoň cca
Ty jo, já koukám, kolik z vás by si ty peníze nechalo. To je hrozný. Já bych určitě zanesla na policii. Nechat si to nemůžou, sepíše se protokol, vezme se to do evidence. Jako najít stovku, dvě, tak to na policii neponesu. Ale ledvinku s větším obnosem určitě.
@Raduš.ka44 píše:…tak alespoň že napíšou pravdu. Já bych řekla, že i některé z těch, co psaly, že by odevzdal, by si to nechaly. Jen to nechtějí přiznat.
Ty jo, já koukám, kolik z vás by si ty peníze nechalo. To je hrozný. Já bych určitě zanesla na policii. Nechat si to nemůžou, sepíše se protokol, vezme se to do evidence. Jako najít stovku, dvě, tak to na policii neponesu. Ale ledvinku s větším obnosem určitě.
Já nevím čemu se divíte, spousta lidí je ve srabu a ty peníze by jim bodly
kor když takhle zčistajasna spadnou z nebe a anonymně. Hlavně nechápu ty zarputilý poctivky, co tu píšou že např. tisícovku co najdou (bez dokladů) si nechaj, ale deset tisíc by URČITĚ vrátily
tak jaká je to logika?? Když je obojí bez dokladů? Co že to bylo v nějaký ledvince…jako malá jsem našla 300kč v obálce, to vyjde úplně nastejno - k ničemu, když tam není žádný doklad ![]()