Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A dozvíme se, kolik je tam peněz? ![]()
Vzala bych to na nejbližší policejní stanici. Nechápu, koho mohou těšit takhle nabyté peníze.
Jednou jsem našla pětikilo, obešla jsem domy v okolí, pak jsem šla na obecní úřad (jsme malá vesnice), mi řekli, že se ozvou, pokud by to někdo hledal, po měsíci jsem to poslala na dobročinné účely. (Asi to nebyl postup zcela dle práva či předpisů, ale aspoň mi to netíží svědomí.)
Určitě bych si kvůli tomu nekrátila víkend
Zavolala bych na policajty, nahlásila to a že buď ať si pro to přijedou oni nebo to vy dáte při odjedu někam na MÚ nebo na nejbližší policajty. Ať už o tom nálezu kdyžtak policajti ví, kdyby se někdo přihlásil
Nenechala bych si to…Z takových peněz bych teda radost neměla ![]()
Zavolala bych 158 a domluvila bych se s nimi. Říct jim, že jsi tam a tam našla ledvinku s větší částkou a bez dokladů, že se k nim nedostaneš, tak jenom kdyby jí někdo sháněl, tak aby věděli, že se našla a že třeba v neděli bude u policie k vyzvednutí. Pokud je to větší částka a přišli by na to, že jsi jí našla, měla by jsi z toho problémy ty…a dohaduj se pak s někým, že jsi to chtěla vrátit, jen jsi se nemohla nikam dostat.
Jen zírám, kolik z vás by si ty peníze fakt nechalo!
![]()
Kromě toho, že je to nemorální, je to i trestné.
Jeden z prvních odkazů, co mi hodil Google:
http://www.policie.cz/…tovosti.aspx
Pro zakladatelku - asi bych na tvém místě zavolala na policii a zeptala se, jak máš postupovat. Taky by se mi nechtělo rušit kvůli tomu víkendový pobyt, ale třeba cestou domů se stavit na nejbližším oddělení PČR.
Podle informací v tomto článku se sice mají nálezy odevzdávat na obecní úřad, tam ale v neděli nikdo nebude.
Mně by zajímalo, kdybych napsala inzerát, že jsem našla v lese 50tis, kolik lidí by se mi ozvalo ![]()
Jinak teda je to dost divné. Na co by si bral houbař s sebou do lesa větší částku? Něco na tom smrdí
Kdybych našla peníze někde tady v okolí, určitě bych je dala na obecní úřad. Takhle někde v lese bych z toho měla taky vítr, kdo ví kde se to tam vzalo
Kdybych našla opravdu velko velký obnos peněz, volala bych policajty rovnou z lesa a ptala se, co mám udělat.
Když už to máš u sebe, oznámila bych to na policii a odevzdala cestou domů z chalupy
@Antonie Bolavá A ty by sis ty penize radsi nechala za okynkem v aute? Ja mit s sebou nejakou trzbu a popadne me nejaka nahla potreba… jakakoliv
, tak si to taky vezmu s sebou do lesa a nenechavam nekde v aute.
Take nechapu, jak by tyhle penize mohly nekoho tesit, ale kazdemu budiz prano… Ze je nekdo mel v lese? No, proc by se nemohl cestou pres les stavet na houby nebo vycurat a zapomenot to na strese auta nebo po sundani na vycurani… Proste to nenechal lezet v aute, ani doma, kdyz odjizdi na vikend a v pondeli to musi ulozit do banky. Treba jsou to vyplaty a jedna z nich je vaseho muze…
Nic, svedomi se neda naroubovat.
U policajtu bych chtela sepsani s uvedenim castky, tezko si pak neco z toho muzou nechat.
Jinak bych inzerovala v mistnich novinach.
Proto taky píšu, že záleží na tom, kolik by tam bylo, větší obnos je pro někoho 2000 kč a nebo taky 50 000 kč, pokud by to byla opravdu velká částka asi by mi to bylo divný, kde se to v lese vzalo a šla to nahlásit
@Antonie Bolavá proc inzerovat castku? S taci ledvinku a at ji popise majitel..
A víte co by mě zajímalo? Co by s tím dělali policajti, kdyby se ten majitel nenašel… ![]()
@AniNevim Přesně tak, dala bych inzerát, že jsem našla ledvinku a kdyby se někdo ozval, tak ať popíše jak vypadala… ![]()
No, tak normální člověk si do lesa asi nebere velký obnos peněz. A kdyby si ho bral, tak snad by si hned všiml, že ledvinku nemá. A jestli byla v ledvince jen ppeněženka s penězi a nic jinýho, tak to mi smrdí
![]()
Za sebe nevím co bych dělala. Na jednu stranu bych si chtěla lehce nabyté peníze nechat, na druhé straně by mě ztížilo svědomí, že to není jen tak.
@Sandra752 píše:
A víte co by mě zajímalo? Co by s tím dělali policajti, kdyby se ten majitel nenašel…
Rozdělili by si je… ![]()