Nález hotovosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
nepř. mišanila
28.9.13 15:20
@Litta píše:
@Apaji No jo, jde i o svědomí (když teď pomineme fakt, že je to vlastně trestné). Mně už byla ukradena kabelka se vším včetně drahého mobilu, diáře, klíčů a peněženky s kreditkou a všemi možnými doklady, takže bych si třeba mohla říct, že se mi to nějakým způsobem zase vrátilo - a svět by byl zase kompletní, dluh splacen, rovnováha nastolena. :mrgreen:

A nebo bude zákon karmy drsnější a znovu ti někdo něco ukradne nebo to ztratíš a dotyčnej to zase nevrátí… :) a tak dokola, doku se nepoučíš a nezačneš být poctivá :mrgreen:

Já teda ztratila peněženku s prachama 2×, zatím vždy vrácena. Nechci si karmu rozzlobit, takže jsem poctivá :D

• Citovat
  • Upravit
nepř. mišanila
28.9.13 15:22
@Litta píše:
A kde teda skončí třeba za půl roku? Kam se takové věci dávají? To by jich někde muselo být strašně moc a takhle blokovat tok peněz? :think:

Nevim nejsem policajt, ale jsou na to určitě předpisy, dle mého propadnou státu. což nevim, jestli je až tak dobrá zpráva :D lepší by bylo, kdyby šly třeba na charitu, ale fakt netušim. Tkus pogůglit ;)

• Citovat
  • Upravit
14637

@renda81 Tak 60 000 bych řekla že už je na houbaře trochu moc. Kolik hotovosti tak člověk maximálně nosí u sebe? Snad ani desítku jen tak v hotovosti v ledvince nebývá ne? Navíc, ledvinku asi běžný milionář kolem pasu nenosí, bůhví jestli má vůbec náladu místo k moři zajít do lesa. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867

No, co poradit, budto si to nechej nebo to hod zpatky do lesa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka

Já bych to udělala asi tak: Napsala bych po okolí inzeráty, třeba do výloh do novin a tak. Zpráva by zněla: „Dne X. Y.2013 se v lese Brčálu poblíž toho a toho města našla ledvinka, kdo ji postrádá ať se ozve na telefon…“ hlásila bych to i na plicii, ale jen pokud by netrvali na tom že si je tam nechají, já jim to nevěřím. Myslím že je nějaká zákoná lhůta kdy to musíš odevzdat, a potom co to uplny t připadne nálezci. Nebo to tak není? Kdyžtak mě opravte :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Elessar
@nepř. mišanila píše:
A nebo bude zákon karmy drsnější a znovu ti někdo něco ukradne nebo to ztratíš a dotyčnej to zase nevrátí… :) a tak dokola, doku se nepoučíš a nezačneš být poctivá :mrgreen:Já teda ztratila peněženku s prachama 2×, zatím vždy vrácena. Nechci si karmu rozzlobit, takže jsem poctivá :D

ono to je totiž tak, že ti co by si peníze nechali, ještě nikdy nic nenašli :lol: a ti poctivci nacházejí v jednom kuse :lol:

• Citovat
  • Upravit
K-Black
28.9.13 15:23

A já tomu nevěřím :think: myslím že ta peněženka se našla jinde než v lese :think:

• Citovat
  • Upravit
17565
28.9.13 15:24

Teď jsem vygooglila, že peníze by se měly odevzdat na městský/obecní úřad, sepsat to s nima a průběžně se informovat o průběhu. Pokud se najde majitel, mám nárok na deset procent jako nálezné, pokud se nenajde do šesti měsíců, peníze propadají obci, ale opět mám nárok na nálezné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
28.9.13 15:25

@Acinore Mně připadá, že je to přesně naopak. Jelikož mně se něco nevrátilo a sama jsem už taky něco málo našla, tak bych řekla, že spíš poctivci jsou poctiví do té doby než něco najdou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. mišanila
28.9.13 15:30
@Litta píše:
@Acinore Mně připadá, že je to přesně naopak. Jelikož mně se něco nevrátilo a sama jsem už taky něco málo našla, tak bych řekla, že spíš poctivci jsou poctiví do té doby než něco najdou. :lol:

Jak kteří, někdo vrátí, jinej ne, je to o nastavení člověka, ne o tom kolik najdeš v ledvince. Ale pokušení to je asi veliké…
Já jsem si taky mohla přijít už párkrát k penězům, ale nechci být nepoctivec…

• Citovat
  • Upravit
Elessar
28.9.13 15:36
@K-Black píše:
A já tomu nevěřím :think: myslím že ta peněženka se našla jinde než v lese :think:

ledvinka přece! :lol: no vypadá to tak, zakladatelka už nereaguje a ani neprozradila, kolik tam teda bylo..

• Citovat
  • Upravit
6437
28.9.13 15:39

Já v lese našla stovku :D a měla jsem klidné srdce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
28.9.13 15:43

@Acinore A co když to byla ledvina? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
28.9.13 15:44
@Acinore píše:
ledvinka přece! :lol: no vypadá to tak, zakladatelka už nereaguje a ani neprozradila, kolik tam teda bylo..

a jo, já si popletla peněženku s ledvinkou :zed: osobně si teda myslím, že je to nějaká hospodská, tam se nachází takhle, kdo by si v lese sundával ledvinku ;)

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
28.9.13 15:48
@K-Black píše:
a jo, já si popletla peněženku s ledvinkou :zed: osobně si teda myslím, že je to nějaká hospodská, tam se nachází takhle, kdo by si v lese sundával ledvinku ;)

Mohu potvrdit… Kolik ja toho nasla v praci :)))

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová