Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Litta píše:
A kde teda skončí třeba za půl roku? Kam se takové věci dávají? To by jich někde muselo být strašně moc a takhle blokovat tok peněz?
Nevim nejsem policajt, ale jsou na to určitě předpisy, dle mého propadnou státu. což nevim, jestli je až tak dobrá zpráva
lepší by bylo, kdyby šly třeba na charitu, ale fakt netušim. Tkus pogůglit ![]()
@renda81 Tak 60 000 bych řekla že už je na houbaře trochu moc. Kolik hotovosti tak člověk maximálně nosí u sebe? Snad ani desítku jen tak v hotovosti v ledvince nebývá ne? Navíc, ledvinku asi běžný milionář kolem pasu nenosí, bůhví jestli má vůbec náladu místo k moři zajít do lesa. ![]()
No, co poradit, budto si to nechej nebo to hod zpatky do lesa ![]()
Já bych to udělala asi tak: Napsala bych po okolí inzeráty, třeba do výloh do novin a tak. Zpráva by zněla: „Dne X. Y.2013 se v lese Brčálu poblíž toho a toho města našla ledvinka, kdo ji postrádá ať se ozve na telefon…“ hlásila bych to i na plicii, ale jen pokud by netrvali na tom že si je tam nechají, já jim to nevěřím. Myslím že je nějaká zákoná lhůta kdy to musíš odevzdat, a potom co to uplny t připadne nálezci. Nebo to tak není? Kdyžtak mě opravte ![]()
@nepř. mišanila píše:
A nebo bude zákon karmy drsnější a znovu ti někdo něco ukradne nebo to ztratíš a dotyčnej to zase nevrátí…a tak dokola, doku se nepoučíš a nezačneš být poctivá
Já teda ztratila peněženku s prachama 2×, zatím vždy vrácena. Nechci si karmu rozzlobit, takže jsem poctivá
ono to je totiž tak, že ti co by si peníze nechali, ještě nikdy nic nenašli
a ti poctivci nacházejí v jednom kuse ![]()
A já tomu nevěřím
myslím že ta peněženka se našla jinde než v lese ![]()
Teď jsem vygooglila, že peníze by se měly odevzdat na městský/obecní úřad, sepsat to s nima a průběžně se informovat o průběhu. Pokud se najde majitel, mám nárok na deset procent jako nálezné, pokud se nenajde do šesti měsíců, peníze propadají obci, ale opět mám nárok na nálezné.
@Acinore Mně připadá, že je to přesně naopak. Jelikož mně se něco nevrátilo a sama jsem už taky něco málo našla, tak bych řekla, že spíš poctivci jsou poctiví do té doby než něco najdou. ![]()
@Litta píše:
@Acinore Mně připadá, že je to přesně naopak. Jelikož mně se něco nevrátilo a sama jsem už taky něco málo našla, tak bych řekla, že spíš poctivci jsou poctiví do té doby než něco najdou.
Jak kteří, někdo vrátí, jinej ne, je to o nastavení člověka, ne o tom kolik najdeš v ledvince. Ale pokušení to je asi veliké…
Já jsem si taky mohla přijít už párkrát k penězům, ale nechci být nepoctivec…
@K-Black píše:
A já tomu nevěřímmyslím že ta peněženka se našla jinde než v lese
ledvinka přece!
no vypadá to tak, zakladatelka už nereaguje a ani neprozradila, kolik tam teda bylo..
@Acinore píše:
ledvinka přece!no vypadá to tak, zakladatelka už nereaguje a ani neprozradila, kolik tam teda bylo..
a jo, já si popletla peněženku s ledvinkou
osobně si teda myslím, že je to nějaká hospodská, tam se nachází takhle, kdo by si v lese sundával ledvinku ![]()
@K-Black píše:
a jo, já si popletla peněženku s ledvinkouosobně si teda myslím, že je to nějaká hospodská, tam se nachází takhle, kdo by si v lese sundával ledvinku
Mohu potvrdit… Kolik ja toho nasla v praci ![]()
A nebo bude zákon karmy drsnější a znovu ti někdo něco ukradne nebo to ztratíš a dotyčnej to zase nevrátí…
a tak dokola, doku se nepoučíš a nezačneš být poctivá 
Já teda ztratila peněženku s prachama 2×, zatím vždy vrácena. Nechci si karmu rozzlobit, takže jsem poctivá