Nápady, co dělat s 2letým dítětem

1425
25.11.13 22:01

Nápady, co dělat s 2 letým dítětem

Ahoj všem, chci se zeptat a získat i rady a nápady, co denně dělat při rodičovské,,dovolené,, s vašim dítětem (blíže myšleno s 2 letým!!!). Občas mám pocit, že děláme stále to stejné, i když tomu tak asi není. Ale budu ráda za každý nápad, třeba kam vyrazit(nemyslím přímo určité místo, ale může být i to),ale spíše i nějaké činnosti..Kromě všeho doma, chodíme ven, na hřiště, jezdíme na kole, chodíme na procházky, jezdíme plavat, semtam na nějaký výlet, do dětsk. center, navštěvujeme se s příteli, doma spolu vaříme, malujeme, stříháme atd…Ale pořád mám pocit, že je to stále to stejné..Děkuji za jakékoliv nápady, nebo co děláte vy a kladné odpovědi :-)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nikol.ondrášovka
25.11.13 22:03

Ahoj, toho je hodně alternativních věcí na hraní doma za blbého počasí :)

• Citovat
  • Upravit
6578
25.11.13 22:04

Navlékání korálků, plastelína (ale pozor, stačí chvilka nepozornosti a je všude :mrgreen: ), zpívat si, tancovat… My toho zas tolik neděláme, malý je dost samostatný a hraje si nejvíc sám (vláčky, auta…) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
25.11.13 22:04

Ahoj, náš malý teď miluje pexeso a puzzle, skládá už sám a modelína nikdy nezklame. Jinak samozřejmě chodí na cvičení a letos plánujeme už lyže :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
25.11.13 22:08

@lovesmile Tak korálky jsme navlékali nedávno :-) Zpíváme a tancujeme denně, to milujeme :-D To samý plastelína, hodně často si s ní hrajeme. Teď mě ještě napadlo dát se už vážně do toho vánočního cukroví, to bude co dělat hned :lol: Patlat těsto, potom péct a pak po tý bombě když mu nechám volnou ruku, pěkně vše uklidit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
25.11.13 22:09

@andice Tak lyže by se mi taky líbily, ale malý by si to asi nenechal ani nazout. :roll: On jak vidí nějaké nové „věci“, tak je strašně odtažitý a snad se i bojí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
25.11.13 22:10

Ahoj, včera jsem sem dávala odkaz- http://narovine.cz/…ticky-zivot/ Tato konkrétní podstránka je asi pro menší dítě, ale když se naklikáš o úroveň výš, je tam spousta nápadů až do raného školního věku. Tak třeba tam najdeš něco zajímavého :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
25.11.13 22:10
@Thomasita píše:
@lovesmile Tak korálky jsme navlékali nedávno :-) Zpíváme a tancujeme denně, to milujeme :-D To samý plastelína, hodně často si s ní hrajeme. Teď mě ještě napadlo dát se už vážně do toho vánočního cukroví, to bude co dělat hned :lol: Patlat těsto, potom péct a pak po tý bombě když mu nechám volnou ruku, pěkně vše uklidit :-D

To jsi dobrá, já na to nemám nervy:-)Loni jsme upatlali dva druhy s dcerou a zbytek raději dokoupili :D Ale bylo to roztomilý! Perníčky nám nezměkly a linecký výborný, jen ty tvary :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
25.11.13 22:11

@Thomasita Jo, na to pečení se taky těším, jen nevím, jestli ho to zaujme. Nemá rád, když má špinavé ruce. On je vůbec takový zvláštní, když to po sobě čtu. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
25.11.13 22:12

Lovesmile:
Dcera to měla to samý jako vy, ale zkoušeli jsme postupně, nakonec se naučila na lyžích ve třech a půl, předtím nechápala brždění. Ale díky tomu, že ona už všechno tohle dělá, on musí taky, takže už chodí na brusle a teď se chystáme na lyže. Nejsou mu dva, teď mu bylo dva a půl.

Příspěvek upraven 25.11.13 v 22:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
25.11.13 22:13

@lovesmile Taky chci abychom spolu vyrobili adventní věnec. A jinak, to mně pomáhá hrozně rád. Vždy přijde sám, když chce pomáhat.
A tak ho třeba bude bavit vykrajovat, když nemá rád patlání, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5526
25.11.13 22:14

Tak u nas 2,5 let malujeme (vodovky, pastelky, kridy), modelina, lepime (vystrihuji z letaku obrazky a delame kolaze:-)), prohlizime letaky to ji hrozne bavi a rikame si co kde maji, cteme, varime ( v jeji i moji kuchynce), puzzle, pexeso nepochopila jeste a nebavi ji to tak nenutim, hrajem na schovku to taky jeste nema uplne dopilovany schovava se furt na stejny misto:-), uklizime spolu (vysava, utira se mnou prach), stavime lego duplo domecky a bavi ji to nejvic rozebirat ale uz zacala i hezky stavet…a ikdyz se zda ze je toho dost taky me schazi napad co dal. Koralky se jeste bojim je to posuk hned by ji mela provokativne v puse. takze si urco rada prectu doporuceni ostanich :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
25.11.13 22:16
@louskacek2 píše:
Tak u nas 2,5 let malujeme (vodovky, pastelky, kridy), modelina, lepime (vystrihuji z letaku obrazky a delame kolaze:-)), prohlizime letaky to ji hrozne bavi a rikame si co kde maji, cteme, varime ( v jeji i moji kuchynce), puzzle, pexeso nepochopila jeste a nebavi ji to tak nenutim, hrajem na schovku to taky jeste nema uplne dopilovany schovava se furt na stejny misto:-), uklizime spolu (vysava, utira se mnou prach), stavime lego duplo domecky a bavi ji to nejvic rozebirat ale uz zacala i hezky stavet…a ikdyz se zda ze je toho dost taky me schazi napad co dal. Koralky se jeste bojim je to posuk hned by ji mela provokativne v puse. takze si urco rada prectu doporuceni ostanich :pankac:

Tak schovka je u nás stejná. A to se cítí ještě dotčeně, že ho najdu, i když samozřejmě dlouuuuho hledám. :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
25.11.13 22:20

@louskacek2 My jsme navlíkali obrovský korálky, ty máme ještě po mně, plný pytel krásných velkých barevných korálků, navlíkali jsme je na špagát normálně rukou.Ale třeba se dají i sehnat velké. Jinak my chodíme ještě na zvířata ke známým, na koně atd, hrozně se mu líbí a tam chce vždy vše pomáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
25.11.13 22:23
@Agáta13 píše:
Ahoj, včera jsem sem dávala odkaz- http://narovine.cz/…ticky-zivot/ Tato konkrétní podstránka je asi pro menší dítě, ale když se naklikáš o úroveň výš, je tam spousta nápadů až do raného školního věku. Tak třeba tam najdeš něco zajímavého :kytka:

Super odkaz, hned jsem si ho dala do záložek a určitě ho velmi brzy využijem. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí