Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, chci se zeptat a získat i rady a nápady, co denně dělat při rodičovské,,dovolené,, s vašim dítětem (blíže myšleno s 2 letým!!!). Občas mám pocit, že děláme stále to stejné, i když tomu tak asi není. Ale budu ráda za každý nápad, třeba kam vyrazit(nemyslím přímo určité místo, ale může být i to),ale spíše i nějaké činnosti..Kromě všeho doma, chodíme ven, na hřiště, jezdíme na kole, chodíme na procházky, jezdíme plavat, semtam na nějaký výlet, do dětsk. center, navštěvujeme se s příteli, doma spolu vaříme, malujeme, stříháme atd…Ale pořád mám pocit, že je to stále to stejné..Děkuji za jakékoliv nápady, nebo co děláte vy a kladné odpovědi
!
Ahoj, toho je hodně alternativních věcí na hraní doma za blbého počasí ![]()
Navlékání korálků, plastelína (ale pozor, stačí chvilka nepozornosti a je všude
), zpívat si, tancovat… My toho zas tolik neděláme, malý je dost samostatný a hraje si nejvíc sám (vláčky, auta…) ![]()
Ahoj, náš malý teď miluje pexeso a puzzle, skládá už sám a modelína nikdy nezklame. Jinak samozřejmě chodí na cvičení a letos plánujeme už lyže ![]()
@lovesmile Tak korálky jsme navlékali nedávno
Zpíváme a tancujeme denně, to milujeme
To samý plastelína, hodně často si s ní hrajeme. Teď mě ještě napadlo dát se už vážně do toho vánočního cukroví, to bude co dělat hned
Patlat těsto, potom péct a pak po tý bombě když mu nechám volnou ruku, pěkně vše uklidit ![]()
@andice Tak lyže by se mi taky líbily, ale malý by si to asi nenechal ani nazout.
On jak vidí nějaké nové „věci“, tak je strašně odtažitý a snad se i bojí. ![]()
Ahoj, včera jsem sem dávala odkaz- http://narovine.cz/…ticky-zivot/ Tato konkrétní podstránka je asi pro menší dítě, ale když se naklikáš o úroveň výš, je tam spousta nápadů až do raného školního věku. Tak třeba tam najdeš něco zajímavého ![]()
@Thomasita píše:
@lovesmile Tak korálky jsme navlékali nedávnoZpíváme a tancujeme denně, to milujeme
To samý plastelína, hodně často si s ní hrajeme. Teď mě ještě napadlo dát se už vážně do toho vánočního cukroví, to bude co dělat hned
Patlat těsto, potom péct a pak po tý bombě když mu nechám volnou ruku, pěkně vše uklidit
To jsi dobrá, já na to nemám nervy:-)Loni jsme upatlali dva druhy s dcerou a zbytek raději dokoupili
Ale bylo to roztomilý! Perníčky nám nezměkly a linecký výborný, jen ty tvary ![]()
@Thomasita Jo, na to pečení se taky těším, jen nevím, jestli ho to zaujme. Nemá rád, když má špinavé ruce. On je vůbec takový zvláštní, když to po sobě čtu.
![]()
Lovesmile:
Dcera to měla to samý jako vy, ale zkoušeli jsme postupně, nakonec se naučila na lyžích ve třech a půl, předtím nechápala brždění. Ale díky tomu, že ona už všechno tohle dělá, on musí taky, takže už chodí na brusle a teď se chystáme na lyže. Nejsou mu dva, teď mu bylo dva a půl.
Příspěvek upraven 25.11.13 v 22:13
@lovesmile Taky chci abychom spolu vyrobili adventní věnec. A jinak, to mně pomáhá hrozně rád. Vždy přijde sám, když chce pomáhat.
A tak ho třeba bude bavit vykrajovat, když nemá rád patlání, co?
Tak u nas 2,5 let malujeme (vodovky, pastelky, kridy), modelina, lepime (vystrihuji z letaku obrazky a delame kolaze:-)), prohlizime letaky to ji hrozne bavi a rikame si co kde maji, cteme, varime ( v jeji i moji kuchynce), puzzle, pexeso nepochopila jeste a nebavi ji to tak nenutim, hrajem na schovku to taky jeste nema uplne dopilovany schovava se furt na stejny misto:-), uklizime spolu (vysava, utira se mnou prach), stavime lego duplo domecky a bavi ji to nejvic rozebirat ale uz zacala i hezky stavet…a ikdyz se zda ze je toho dost taky me schazi napad co dal. Koralky se jeste bojim je to posuk hned by ji mela provokativne v puse. takze si urco rada prectu doporuceni ostanich ![]()
@louskacek2 píše:
Tak u nas 2,5 let malujeme (vodovky, pastelky, kridy), modelina, lepime (vystrihuji z letaku obrazky a delame kolaze:-)), prohlizime letaky to ji hrozne bavi a rikame si co kde maji, cteme, varime ( v jeji i moji kuchynce), puzzle, pexeso nepochopila jeste a nebavi ji to tak nenutim, hrajem na schovku to taky jeste nema uplne dopilovany schovava se furt na stejny misto:-), uklizime spolu (vysava, utira se mnou prach), stavime lego duplo domecky a bavi ji to nejvic rozebirat ale uz zacala i hezky stavet…a ikdyz se zda ze je toho dost taky me schazi napad co dal. Koralky se jeste bojim je to posuk hned by ji mela provokativne v puse. takze si urco rada prectu doporuceni ostanich
Tak schovka je u nás stejná. A to se cítí ještě dotčeně, že ho najdu, i když samozřejmě dlouuuuho hledám.
![]()
@louskacek2 My jsme navlíkali obrovský korálky, ty máme ještě po mně, plný pytel krásných velkých barevných korálků, navlíkali jsme je na špagát normálně rukou.Ale třeba se dají i sehnat velké. Jinak my chodíme ještě na zvířata ke známým, na koně atd, hrozně se mu líbí a tam chce vždy vše pomáhat.
@Agáta13 píše:
Ahoj, včera jsem sem dávala odkaz- http://narovine.cz/…ticky-zivot/ Tato konkrétní podstránka je asi pro menší dítě, ale když se naklikáš o úroveň výš, je tam spousta nápadů až do raného školního věku. Tak třeba tam najdeš něco zajímavého
Super odkaz, hned jsem si ho dala do záložek a určitě ho velmi brzy využijem. ![]()