Jsem naštvaná na tchyni a hodně - co se mohlo dceři asi stát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7712
25.2.19 08:48

Tak proc tam malou davas kdyz vis, ze tchan chlasta a je hrubej…uz jen kvuli tomu bych ji tam nenechala. A co se tyce te opruzeniny, ptala jsi se treba dcery? Ve trech uz by ti treba mohla rict, co se stalo ne? Nebo bych vzala telefon, volala tchyni a chtela vysvetleni. Lepsi nez si neco domyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77323
25.2.19 08:51

rozhodně zavolej, buď slušná, ale zase žádej vysvětlení, pravděpodobně se opravdu pokakala a nechali ji tak, no ale když hlídají malé dítě, tak by měli i toto zkontrolovat, osprchovat a namazat zadeček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
25.2.19 08:51

Děláš, jakoby se ti dcera nikdy neoprudila :roll: Prostě tchyně nezvládla hygienu/ dcera ji neřekla že se pokakala,… Nedělej z komára velblouda a tchyně se slušně zeptej, jak to tam probíhalo (to si tedy lidi pbvykle mezi sebou říkají při předávání dítěte).
A to lechtání mě rozesmálo. Co je na tom špatnýho, že děda lehtá vlastní vnučku? To už jsme fakt tak mimo, že za běžnou zábavou hned hledáme nějaký sexuální podtext? 8o Asi bych se měla zamyslet a přestat kluka (8 let) lechtet, aby si to nevysvětlil někdo špatně.

• Citovat
  • Upravit
2249
25.2.19 09:14

Tak hlavne to res i s manzelem. U nas to funguje tak, ze ja resim veci s nasima a manzel s jeho rodicema.
Ale nastvana muzes byt tak sama na sebe. Decko se oprudi raz dva, zvlast po nejakem agresivnejsim jidle. Ale davat dite na cely vikend k nekomu, komu neverim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.19 09:23

Syn je opruzený dodnes (4 roky), kdyz se mu utře zadek jen toaletním papirem. Musim ho po každé stolici vysprchovat. Podle mě si tchyně nevšimla, že potřebuje na záchod a nějakou dobu asi malá běhala s bobkem. To by pro mne byla známka toho, že se jí tchanovci nedostatečně věnují. Asi už nemaji na to hlídat dítě celý vikend. Dávala bych jim tam dítě max na pár hodin, nejedené, napité. A tchána bych neobvinovala. Nemáte pro to žádné důkazy, prostě nic. Je to vážná věc tohle obviňování a před manželem bych to ani nevyslovovala. Mohl by se právem dost naštvat. To, že je alkoholik je jiná věc. Dítě bych tam dávala pouze v jeho nepřítomnosti a jak jsem psala, pouze na pár hodin, nebo vůbec.. Je jedno, čí je to všechno chyba. Jste poučená pro příště, až budete potřebovat hlídání.

• Citovat
  • Upravit
Verun83
25.2.19 09:35
@Celina píše:
Nevím, co si mám představit pod pojmem "rozezranou " prdelku :roll: ?
Pokud k nim nemáš důvěru, tak tam prostě malou nedávej a místo histerických výlevů na internetu to řeš s tím, koho se to týká. Co čekáš, že se tady dozvíš :roll: ?

Proste je tak opruzena, ze je pak porusena kuze, nejenom ruda.

• Citovat
  • Upravit
31191
25.2.19 09:42
@Anonymní píše:
Syn je opruzený dodnes (4 roky), kdyz se mu utře zadek jen toaletním papirem. Musim ho po každé stolici vysprchovat. Podle mě si tchyně nevšimla, že potřebuje na záchod a nějakou dobu asi malá běhala s bobkem. To by pro mne byla známka toho, že se jí tchanovci nedostatečně věnují. Asi už nemaji na to hlídat dítě celý vikend.Dávala bych jim tam dítě max na pár hodin, nejedené, napité. A tchána bych neobvinovala. Nemáte pro to žádné důkazy, prostě nic. Je to vážná věc tohle obviňování a před manželem bych to ani nevyslovovala. Mohl by se právem dost naštvat. To, že je alkoholik je jiná věc. Dítě bych tam dávala pouze v jeho nepřítomnosti a jak jsem psala, pouze na pár hodin, nebo vůbec.. Je jedno, čí je to všechno chyba. Jste poučená pro příště, až budete potřebovat hlídání.

Nerekla bych nedostatecne venuji, spis se proste venuji dle svych sil a tech uz na trilete dite neni dostatek, zvlast, kdyz je to jen na tchyni. Nebo to neodhadnou, tchyni se mala dcera jednou na hristi pokakala, sly na hodinu, tak jsem jim zadne prebalovani nedavala. Tak tchyni napadla skvela vec, ze bobek vyklepne. Jenze to nebyl bobek, ale kase, takze mi privedla totalne oblemcane dite - ale teda presne mi popsala, co se stalo :mrgreen: .

Zakladatelko, pochybuji, ze kdyby si „deda rad sahnul“ jak pises, ze zrovna z toho by byla opruzena.

Ze je alkoholik by mi osobne taky vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.19 09:51

Taky máme alkoholika v rodině, z manželovy strany. Byly výčitky a scénky, že tam dítě nedáváme, je to vnouče po 25 letech, ale za mě je úplně jasno. K alkoholikovi, i když to má jako že pod kontrolou, dítě nepůjde, dokud nemá víc rozumu než on. Teď v sedmi letech už má svůj mobil, tak vím, že kdyby se něco dělo, alkoholik by odpadl nebo podobně, tak dítě zavolá o pomoc. Má v tom městě tetu, naše kamarády, další příbuzné, takže by se ho někdo ujal. Ale do té doby, než se dítě o sebe umělo postarat samo, tak s alkoholikem ne.

A pokud tchyně nemá tchána pod kontrolou, tak bych u vás nasadila stejné pravidlo.

Opruzenina myslím není takový problém, to chování alkoholika, když je dětem nepříjemné, teda větší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.19 10:12

Tak tchýni je 60let(Je o dva roky mladší než moje babicka) a je plná energie,tchán je o 16let mladší než tchyne,to za prvé a za druhé může děda lechtat dítě ale ne mezi nohama a az tak že je to dítěti nepříjemné? Přijde mi že některé matky vůbec nevědí co se děje okolo a bezmezne důvěřují, před mym mužem jsem tchana v tomhle smyslu neresila ale i má rodina si po dnesnim rozhovoru mysli že kdovi co je zač. A když tam žádný problem předtím nebyl tak jsem ji prostě dala tam,hlidaji neustale tu 5letou neter a oslavu pro mého muže jsem zarizovala já. No poučila jsem se a neříkám že to má cerveny od tchana ale že nechápu jak to mohl nekdo takhle moc zanedbat a jeste že se po roce pocurala…no.radši už nic nepisu.. preji hezky den :mavam:

• Citovat
  • Upravit
998
25.2.19 10:12

Naštvaná buď akorát na sebe, že odkládáš dítě k lidem, ze kterých jeden chlastá a druhý se nedokáže kvalitně o dítě postarat jen proto, aby jste mohli oslavovat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
25.2.19 10:19
@Anonymní píše:
Tak tchýni je 60let(Je o dva roky mladší než moje babicka) a je plná energie,tchán je o 16let mladší než tchyne,to za prvé a za druhé může děda lechtat dítě ale ne mezi nohama a az tak že je to dítěti nepříjemné? Přijde mi že některé matky vůbec nevědí co se děje okolo a bezmezne důvěřují, před mym mužem jsem tchana v tomhle smyslu neresila ale i má rodina si po dnesnim rozhovoru mysli že kdovi co je zač. A když tam žádný problem předtím nebyl tak jsem ji prostě dala tam,hlidaji neustale tu 5letou neter a oslavu pro mého muže jsem zarizovala já. No poučila jsem se a neříkám že to má cerveny od tchana ale že nechápu jak to mohl nekdo takhle moc zanedbat a jeste že se po roce pocurala…no.radši už nic nepisu.. preji hezky den :mavam:

tak záleží, co bereš jako mezi nohama. Kluk je nejvíc lechtivý těsně pod zadkem, tak ho tam lechtám. Směje se u toho a přitom křičí „mami přestaň“. Je to už podle tebe dítěti nepříjemné nebo ne? Nebo mu táta „prdí“ na břicho. Taky se u toho ošívá, „nadává“. Ale soudný rodič/hlídač pozná kam až může zajít. Úzkostný pozorovatel by měl jiný pohled na věc - ten tvůj. Kdyby to tý pětiletý tak moc vadilo, tak by tam nejspíš nechtěla jezdit ;)

• Citovat
  • Upravit
53190
25.2.19 10:26

Tak šimrání nikdy není příjemné pro lechtivého člověka ne? :nevim: Jde ale o to, že se u toho dítě směje a je to určitá forma hry a mazlení. Občas taky lehtám syna (6,5) až ječí „přestaň přestaň“ a stejně za chvilku přijde, provokuje a chce zmasakrovat znova :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.2.19 10:32

Já osobně bych taky tchýni hned volala a chtěla vědět, co se stalo, že má tak opruzený zadeček. Normální odpověď bych očekávala ve stylu „asi jsme špatně utřeli“. Nevím teda, jak probíhá předání, ale já se vždy ptám, zda vše bylo ok, jestli nebylo nějaké zranění či problém (s jídlem, spaním atd). A myslím, že i tříleté dítě by ti mělo být schopné říct, co se stalo, zda nedoběhla na wc, nebo jí babička neutřela.. Mě takhle nedoběhla 2,5 letá dcerka ve školce a hrdinsky si šla vyměnit kalhotky a sama se utřela, takže to podle toho pak vypadalo. Ale v pohodě jsem to z ní dostala.
Co ovšem nepochopím je, že dáš dítě k alkoholikovi a na celý víkend. Tyjo, o tom jsi přece věděla, to, že předtím žádný problém nebyl, neznamená, že je to ok. Taky nechápu, proč jste pro malou nejeli už v sobotu, pokud šlo jen o tu oslavu a sama píšeš, že sis to neužila, jak jsi na ní pořád myslela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
25.2.19 10:38

Nemlč o tom, tchyně se zeptej a vyslov svoje podezření. Ale nepočítej s tím, že bude reagovat pozitivně. Zároveň pokud se ti podezření na sexuální obtěžování dětí bude potvrzovat, tak to potřebuješ řešit se všemi rodiči možných ohrožených dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40437
25.2.19 10:41
@Anonymní píše:
Ano.máte pravdu neměla jsem ji tam davat.. sem blbec. On ten deda je většinu dne v hospode pak se vyspi doma a jde zase na pivo,není opilej tak ze se kaci ale je prostě hrubsi, a tim nemyslim ze sprostej ale bruci a ja sem verila tchyni ze to kociruje ale samozrejme nevim co se deje vecer treba.. dohady jsou k nicemu,mala ještě neumi pořádně nic rict,ale ptala sem se jestli ji deda nesaha na zadecek a jakoby na to.nic nechtěla rict..vetsina takových pripadu se deje v rodine a jak jsem psala uz ji tam nedám. Byla tam asi už třikrát a nikdy se nic nestalo,nevim co ma tohle znamenat. Navic mala se tam vzdycky těší. Nechci naznacit ze ji znasilnuje,to si nemyslim to bych uz volala policii a kdo vi co,ale jestli třeba si rád nesahne :poblion: no az ted me to tak nějak napadlo..a oslavu sem si neuzila,myslela jsem na.malou pro rypalky. Ale je to pravda moje chyba a tchyni zavolam a zeptám se,co to má byt :zed:

No, z toho co čtu, nechápu, žes ji tam dávala, opravdu nepochopitelné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová