Nároční příbuzní - dárky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.11.19 09:42
@Anonymní píše:
@aknadar Ano, jsme divná rodina, to máš pravdu. Babička má 8 vnoučat a nevím proč právě já jí přispívam tisícemi na náušnice, stůl, tamto a toto.. no jo, sestřenky studovali že jo, tak to zůstalo na mě.

To myslis vazne? Ty jedina z vnucat platis a kupujes babke tak drahe darceky? No nieco je velmi zle nastavene vo vasej rodine, urobili si z teba oslika otras sa. :cert: :zed:

• Citovat
  • Upravit
24995
9.11.19 10:26
@Anonymní píše:
Nikdy sa mi nepacil ten americky styl Vianoc - vsetkehoa hromada a velke. Nezmysel! My si s rodinou kupujeme malickost a uzivame si spolocne chvile, sledujeme rozpravky a napchavame sa kolacmi, spievame si koledy, ideme na polnocnu…skratka, sme spolu. O tom su Vianoce. A nehnevaj sa na mna,, ale si dobrak a oni toho vyuzivaju. Kup kazdemu malickost a koniec, finito. Ja by som s niekym, kto mi povie, ze kupujem pi…viny, Vianoce rozhodne neslavila. :andel:

no vidis. a my děláme tohle všechno a ještě se zahrnujem dary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.19 10:39
@debra.morgan píše:
no vidis. a my děláme tohle všechno a ještě se zahrnujem dary.

Ale ved to je v poriadku. Kazdy podla svojej financnej situacie.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.19 10:58

No tak jsem hledala vhodné dárky, bratrovi bych koupila takovou dárkovou kazetu parfém a deodorant, myslím, že to stojí do 500 kč. Mámě svetřík, tátovi parfém a ještě bych jim dala nějakou dobrou kávu, protože kafe mají rádi, k tomu čaje… Máte ještě nějaký tip? Ještě přemýšlím co k tomu… knížky nečtou, za CD máma ráda nebude, ona si stejně všechno stáhne do PC. Je to náročné, nemají totiž žádné záliby :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.19 11:03

Otec nikomu dárky nekupuje, nechá to na mámu, ani mámě nic nedá, ale zase máma si koupí v průběhu roku co chce a nevyhazuje jí to na oči, bratr nekupuje nikomu nic (ani na vánoce, ani na narozeniny, ani si nevzpomene). Babička nám dá věci do domácnosti, jako třeba povlečení nebo drogerii, nám vnoučatům punčochy, ponožky nebo pyžamu a pantofle jako loni. Nebo vnučkám vlasovou kosmetiku a vnukům sprcháč a deodorant. Babce nevím co dát :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2898
9.11.19 11:16

A proč musíš dávat i bratrovi? Nabídnu ti jiný pohled. Máme v rodině příbuznou, která pořád vykřikuje, že si nic dávat nebudeme, že svátky jsou o společných zážitcích, ne dárcích. Že nám nic nekoupí. A že jestli my koupíme něco jí, tak jí zkazíme svátky. A pokaždé nám něco dá. Víš, jak mi bylo trapně, když jsme jí poprvé nic nedali, protože jsem myslela, že jsme domluvení, a ona nám dala? Neznám tvého bratra, ale možná mu je nepříjemné, že mu dáváš dárky, když on tobě ne. A pokud mu to není nepříjemné, tak je to s prominutím vychcánek - přijímat jo, ale dávat ne? Tím, že nic nedává, může naznačovat, že jsi mu ukradená, že o vztah nestojí. A v takové situaci bych se na dávání dárku rozhodně vykašlala.
Máš jistotu, že máma ti zase neřekne, žes jí dala pi. oviny? Nebylo by lepší říct mámě „Mami, mám tě ráda, chci ti udělat radost nějakým pěkným dárkem. Teď už ale nepracuji v cizině, mám malý plat, teď jsem ještě hodně věcí kupovala babičce, prostě nemám peníze. Chci ti udělat radost, ale můžu dát max. pětistovku. Chceš překvapení? Nebo by tě potěšil spíš kupon do obchodu, aby sis sama vybrala?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
9.11.19 12:01
@Anonymní píše:
Otec nikomu dárky nekupuje, nechá to na mámu, ani mámě nic nedá, ale zase máma si koupí v průběhu roku co chce a nevyhazuje jí to na oči, bratr nekupuje nikomu nic (ani na vánoce, ani na narozeniny, ani si nevzpomene). Babička nám dá věci do domácnosti, jako třeba povlečení nebo drogerii, nám vnoučatům punčochy, ponožky nebo pyžamu a pantofle jako loni. Nebo vnučkám vlasovou kosmetiku a vnukům sprcháč a deodorant. Babce nevím co dát :nevim:

Babičce tak nějak podobně jako dává ona…pyžamo, ponožky, sprcháč, povlečení atd., vůbec nechápu, proč ty si s dárky děláš hlavu, když oni vůbec ne…a brácha by dostal opravdu maličkost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
9.11.19 12:14
@Anonymní píše:
No tak jsem hledala vhodné dárky, bratrovi bych koupila takovou dárkovou kazetu parfém a deodorant, myslím, že to stojí do 500 kč. Mámě svetřík, tátovi parfém a ještě bych jim dala nějakou dobrou kávu, protože kafe mají rádi, k tomu čaje… Máte ještě nějaký tip? Ještě přemýšlím co k tomu… knížky nečtou, za CD máma ráda nebude, ona si stejně všechno stáhne do PC. Je to náročné, nemají totiž žádné záliby :nevim:

Ty jo, co mate porad s temi parfémy? Opravdu budou za ně všichni rádi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
9.11.19 12:33

@růžový achát to stačí, ne? komu bys ještě chtěla dávat? ;) maminky a děti jsou ti nejbližší, ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
9.11.19 12:36

Asi si kup hlavně dárek pro sebe ;) a to nějaký kurz, jak se naučit říkat NE bez výčitek, nenechat si v dospělosti diktovat matkou na co dát své peníze a že láska ani ta partnerská ani rodinná se neměří dle ceny dárků. Pokud to protistrana nepochopí, nestojí ti za to :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
9.11.19 12:40

@růžový achát no tak 6. rodinám by mě to ani nehlo :mrgreen:…my jsme to mezi sebou zredukovaly i o děti, kupujeme si se ségrama jen mezi sebou a mamce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
9.11.19 12:54
@růžový achát píše:
Nás je jak Hujerů a jsme si velmi blízcí, doteď jsem kupovala dárky vždy asi 6-ti rodinám a tvl. už prostě letos ne…

Jako vážně? My jen rodičům, dětem, sourozencum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.19 13:19

Nebo mě napadlo dám jim vzorečky parfémů :D A k tomu něco podle mého výběru a když se jim nebude dárek líbit, jejich problém.

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
9.11.19 13:32
@Anonymní píše:
@Ijen Je mu 27. A nepracuje. Máma za něj platí zdravotní protože je líny zajít si na pracák.

Bratrovi bych koupila knizku „Jak uspet pri pracovnim pohovoru“. :cert:
Matce bizu naramek :cert: a treba salu, nebo kazetu s kosmetikou (do 500Kc)
Otci neco, co vyuzije pri svem rybareni (teple ponozky, sadu navnad), nebo nejakou flasku.
Babicce treba zupan, nebo par mensich darecku (svicka, sypany caj, neco cokoladoveho, neco z drogerie).
Priteli bych otevrene rekla, ze jestli chce ten parfem, tak to bohuzel bude jeho jediny darek, protoze na vic nemas.

A ty se mej vic rada :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.11.19 13:33

@růžový achát To by určitě neocenili :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat