Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Bábrdl píše:
Tesat do kamene.
děkuji za kompliment, ale raději bych tento nápis viděla na všech dveřích poskytovatelů úvěrů na nemovitosti.
@omites @Bábrdl buď prodat nebo pronajímat, ono se taky do té vyšší hypotéky jde mnohem snáz, když víš, že máš jinou nemovitost, kterou můžeš pronajímat a mít z toho třeba necelou (nebo i celou, podle lokality) 10, což už ti část splátek poplatí a navíc tu nemovitost udržíš pro budoucí využití potomkům
no a nebo to chce příjem na dva lidi kolem 50 čistého, což na druhou stranu v těch dražších lokalitách by neměl být takový problém (a zas když bydlíš v levnější, tak tam kolikrát seženeš pozemek za 0,5 mil a postavíš třeba za 2 ![]()
@Monika Nika píše:
Průměrně 150000 i více plus má mateřská 7000Kč
Mě 150 000 přijde dost…to bych si ani hypo nebrala, a za rok a něco na to našetřila. ![]()
@Monika Nika 150 000 už je slušné
nebo to je překlep? pokud překlep tak kolik si chcete vůbec půjčit, z čeho budete splácet, jakou nemovitost dáte k dispozici, kdo s ezaručí? 100% už s emoc nedává, napřed mít rezervu na pár hypoték, co když chlap bude nemocnej tak čeho to chcete platit? 15 000 je prostě málo ![]()
@Monika Nika píše:
Já nezaložilatéma aby jste mě uráželi je se ptm na možnost, sama vím že kdž t nepůjde nyní tak třba potomco se vrátím d práe. Ja mslela ž je to o tom aby lidi poradli a ne rypali.
Neurážej se, jen to prostě spoustě lidem připadá jako šílenost
nicméně ještě jedna věc - uváděla jsi průměrný příjem - partner není zaměstnanec? Protože pokud ne, tak na ní velmi pravděpodobně nedosáhnete bohužel vůbec, protože na OSVČ jsou výrazně horší podmínky. Pokud je zaměstnanec a má stabilní práci (déle jak půl roku), je situace lepší ![]()
@Nimie píše:
@omites @Bábrdl buď prodat nebo pronajímat, ono se taky do té vyšší hypotéky jde mnohem snáz, když víš, že máš jinou nemovitost, kterou můžeš pronajímat a mít z toho třeba necelou (nebo i celou, podle lokality) 10, což už ti část splátek poplatí a navíc tu nemovitost udržíš pro budoucí využití potomkůmno a nebo to chce příjem na dva lidi kolem 50 čistého, což na druhou stranu v těch dražších lokalitách by neměl být takový problém (a zas když bydlíš v levnější, tak tam kolikrát seženeš pozemek za 0,5 mil a postavíš třeba za 2
Tak dva lidi v Praze 50 čistýho dají celkem často, to není tak těžké. Ale zase ty ceny pozemků jsou tu úplně jinde. ![]()
@Monika Nika píše:
My hypo 2,1 mega. Měsíčne 11 tis. Ok, dalo by se to srazit třeba na 9 tis, 8,5 tis. U nás to bylo s refinancem komplikované, takže jsme nakonec zůstali u původní banky a jsme rádi i za to, co platíme teď. Bylo to i více.
Takže 22 tis - 8,500 = 13 500,– na úplně komplet všechny další výdaje.
Podle mě je to dlouhodobě neudržítelné. Stačí, když něco v domácnosti vybouchne.
Jen inkaso máme cca 6 tisíc. Za něco musíme jíst, oblékat se, platit pojistky a pod.
@Bábrdl píše:
Tak dva lidi v Praze 50 čistýho dají celkem často, to není tak těžké. Ale zase ty ceny pozemků jsou tu úplně jinde.
No jasně no
jakoby když půjdeš na okraj Prahy, tak lze najít pozemek do 2 milionů, za 2 postavíš, tak jsi na těch 4 - 5 milionech ![]()
@Monika Nika píše:
Já nezaložilatéma aby jste mě uráželi je se ptm na možnost, sama vím že kdž t nepůjde nyní tak třba potomco se vrátím d práe. Ja mslela ž je to o tom aby lidi poradli a ne rypali.
Promiň, já jen chtěla být vtipná ![]()
Myslím, že za vaší situace to není reálné. Stačil by malý výpadek v příjmech a jste v háji. Počkej až se vrátíš do práce.
Za kolik plánujete stavět? A pozemek už máte?
@Monika Nika píše:
jsem trošku zmatena, příjem partnera je 15 nebo 150 tisíc? ![]()
@Monika Nika píše:
tak počkej, až budeš v práci. ![]()
@Monika Nika píše:
Nikdo neuráží. Buď ráda, že Ti tu nemažeme med okolo huby. Evidentně nevíš, co zadlužení obnáší, jaké jsou vedlejší náklady a co banka požaduje. V podstatě nemáš finanční soudnost, když máte nula celá nula, finančně nahou zadel a pomýšlíte na barák. A to jsi ještě neodpověděla na vážně míněnou otázku, jak jste jištěni pro případ výpadku příjmu. Splátky totiž nepočkají.
@Monika Nika no a to je další věc, co popisují holky. Ten barák vyžaduje docela dost výdajů, i když zvolíš ekonomickou dřevostavbu nebo něco malého, je tam neustále kam vrážet peníze, nehledě na to, že pokud třeba teď bydlíte ve městě a půjdete za město, tak se vám zvýší výdaje za dopravu, v některých případech je docela vhodné mít druhé auto.
Já bych v tuhle chvíli být Vámi počkala, podívej se schválně, jestli teď jsi schopna odkládat tolik, co by ti zabrala měsiční splátka. Pokud těch 7 - 8 tis. budeš schopna měsičně uspořit, vyzkoušíš si, že to fakt funguje a zároveň tím něco málo naspoříš. A jakmile půjdeš do práce nebo se vaše ekonomická situace o něco zlepší jakýmkoliv jiným způsobem, tak až pak bych do toho šla, ale tou dobou už budeš mít něco naspořeno ![]()
@Nimie píše:
No jasně nojakoby když půjdeš na okraj Prahy, tak lze najít pozemek do 2 milionů, za 2 postavíš, tak jsi na těch 4 - 5 milionech
Aby se tam fakt dalo stavět, tak to začíná na 2.5 a jsou to fakt zadky Prahy. Navíc u těch pozemků je skoro vždycky nějaká vada, proč jsou tak levné (plánovaná silnice v úze, ním plánu nedaleko, blbá příjezdová cesta, panelák na hranici pozemku atd.)