Nárok na hypotéku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
28.9.15 17:47
@Bábrdl píše:
Tesat do kamene.

děkuji za kompliment, ale raději bych tento nápis viděla na všech dveřích poskytovatelů úvěrů na nemovitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31700
28.9.15 17:48

@omites @Bábrdl buď prodat nebo pronajímat, ono se taky do té vyšší hypotéky jde mnohem snáz, když víš, že máš jinou nemovitost, kterou můžeš pronajímat a mít z toho třeba necelou (nebo i celou, podle lokality) 10, což už ti část splátek poplatí a navíc tu nemovitost udržíš pro budoucí využití potomkům :) no a nebo to chce příjem na dva lidi kolem 50 čistého, což na druhou stranu v těch dražších lokalitách by neměl být takový problém (a zas když bydlíš v levnější, tak tam kolikrát seženeš pozemek za 0,5 mil a postavíš třeba za 2 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veromila
28.9.15 17:49
@Monika Nika píše:
Průměrně 150000 i více plus má mateřská 7000Kč

Mě 150 000 přijde dost…to bych si ani hypo nebrala, a za rok a něco na to našetřila. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
59394

@Monika Nika 150 000 už je slušné :palec: nebo to je překlep? pokud překlep tak kolik si chcete vůbec půjčit, z čeho budete splácet, jakou nemovitost dáte k dispozici, kdo s ezaručí? 100% už s emoc nedává, napřed mít rezervu na pár hypoték, co když chlap bude nemocnej tak čeho to chcete platit? 15 000 je prostě málo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31700
@Monika Nika píše:
Já nezaložilatéma aby jste mě uráželi je se ptm na možnost, sama vím že kdž t nepůjde nyní tak třba potomco se vrátím d práe. Ja mslela ž je to o tom aby lidi poradli a ne rypali.

Neurážej se, jen to prostě spoustě lidem připadá jako šílenost :) nicméně ještě jedna věc - uváděla jsi průměrný příjem - partner není zaměstnanec? Protože pokud ne, tak na ní velmi pravděpodobně nedosáhnete bohužel vůbec, protože na OSVČ jsou výrazně horší podmínky. Pokud je zaměstnanec a má stabilní práci (déle jak půl roku), je situace lepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.9.15 17:50
@Nimie píše:
@omites @Bábrdl buď prodat nebo pronajímat, ono se taky do té vyšší hypotéky jde mnohem snáz, když víš, že máš jinou nemovitost, kterou můžeš pronajímat a mít z toho třeba necelou (nebo i celou, podle lokality) 10, což už ti část splátek poplatí a navíc tu nemovitost udržíš pro budoucí využití potomkům :) no a nebo to chce příjem na dva lidi kolem 50 čistého, což na druhou stranu v těch dražších lokalitách by neměl být takový problém (a zas když bydlíš v levnější, tak tam kolikrát seženeš pozemek za 0,5 mil a postavíš třeba za 2 :)

Tak dva lidi v Praze 50 čistýho dají celkem často, to není tak těžké. Ale zase ty ceny pozemků jsou tu úplně jinde. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
28.9.15 17:51
@Monika Nika píše:

My hypo 2,1 mega. Měsíčne 11 tis. Ok, dalo by se to srazit třeba na 9 tis, 8,5 tis. U nás to bylo s refinancem komplikované, takže jsme nakonec zůstali u původní banky a jsme rádi i za to, co platíme teď. Bylo to i více.

Takže 22 tis - 8,500 = 13 500,– na úplně komplet všechny další výdaje.

Podle mě je to dlouhodobě neudržítelné. Stačí, když něco v domácnosti vybouchne.
Jen inkaso máme cca 6 tisíc. Za něco musíme jíst, oblékat se, platit pojistky a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31700
28.9.15 17:52
@Bábrdl píše:
Tak dva lidi v Praze 50 čistýho dají celkem často, to není tak těžké. Ale zase ty ceny pozemků jsou tu úplně jinde. :think:

No jasně no :zed: jakoby když půjdeš na okraj Prahy, tak lze najít pozemek do 2 milionů, za 2 postavíš, tak jsi na těch 4 - 5 milionech :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.9.15 17:53
@Monika Nika píše:
Já nezaložilatéma aby jste mě uráželi je se ptm na možnost, sama vím že kdž t nepůjde nyní tak třba potomco se vrátím d práe. Ja mslela ž je to o tom aby lidi poradli a ne rypali.

Promiň, já jen chtěla být vtipná :hug:
Myslím, že za vaší situace to není reálné. Stačil by malý výpadek v příjmech a jste v háji. Počkej až se vrátíš do práce.

Za kolik plánujete stavět? A pozemek už máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
28.9.15 17:53
@Monika Nika píše:

jsem trošku zmatena, příjem partnera je 15 nebo 150 tisíc? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
28.9.15 17:54
@Monika Nika píše:

tak počkej, až budeš v práci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
28.9.15 17:55
@Monika Nika píše:

Nikdo neuráží. Buď ráda, že Ti tu nemažeme med okolo huby. Evidentně nevíš, co zadlužení obnáší, jaké jsou vedlejší náklady a co banka požaduje. V podstatě nemáš finanční soudnost, když máte nula celá nula, finančně nahou zadel a pomýšlíte na barák. A to jsi ještě neodpověděla na vážně míněnou otázku, jak jste jištěni pro případ výpadku příjmu. Splátky totiž nepočkají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31700
28.9.15 17:56

@Monika Nika no a to je další věc, co popisují holky. Ten barák vyžaduje docela dost výdajů, i když zvolíš ekonomickou dřevostavbu nebo něco malého, je tam neustále kam vrážet peníze, nehledě na to, že pokud třeba teď bydlíte ve městě a půjdete za město, tak se vám zvýší výdaje za dopravu, v některých případech je docela vhodné mít druhé auto.

Já bych v tuhle chvíli být Vámi počkala, podívej se schválně, jestli teď jsi schopna odkládat tolik, co by ti zabrala měsiční splátka. Pokud těch 7 - 8 tis. budeš schopna měsičně uspořit, vyzkoušíš si, že to fakt funguje a zároveň tím něco málo naspoříš. A jakmile půjdeš do práce nebo se vaše ekonomická situace o něco zlepší jakýmkoliv jiným způsobem, tak až pak bych do toho šla, ale tou dobou už budeš mít něco naspořeno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
28.9.15 18:02

m

Tak 15 nebo 150? To je dost rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.9.15 18:02
@Nimie píše:
No jasně no :zed: jakoby když půjdeš na okraj Prahy, tak lze najít pozemek do 2 milionů, za 2 postavíš, tak jsi na těch 4 - 5 milionech :think:

Aby se tam fakt dalo stavět, tak to začíná na 2.5 a jsou to fakt zadky Prahy. Navíc u těch pozemků je skoro vždycky nějaká vada, proč jsou tak levné (plánovaná silnice v úze, ním plánu nedaleko, blbá příjezdová cesta, panelák na hranici pozemku atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí