Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Nimie píše:
Tyjo já ti nevím, třeba v okolí Rudné začínají na těch 1,5 a jsou to stavební kolem 1000m2 (mě teda i tohle příjde docela hodně). Typicky se dá něco takového najít v satelitním městečku, kde většina těch neduh nehrozí.
Okolí Rudné ale není Praha.
Brala jsem katastr Praha město.
@Burj Chalifa píše:
Doufám, že v bance budou mít rozum, když nemá soudnost zakladatelka. Každej v tomto státě holt nemůže mít barák.
No, znam nekolik rodin s velice podobnym prijmem a hypoteku maji. I kdyz max. do vyse 800tis. Takze bych to tak cerne nevidela, navic, nekde se bydlet musi
A ne vzdy psany prijem, je konecny prijem. ![]()
@marra2 píše:
No, znam nekolik rodin s velice podobnym prijmem a hypoteku maji. I kdyz max. do vyse 800tis. Takze bych to tak cerne nevidela, navic, nekde se bydlet musiA ne vzdy psany prijem, je konecny prijem.
Jasně, jenže to je to co tu řešíme - kolik lidí dokázalo za těch 800 tis. koupit pozemek a postavit dům?
I kdyby pozemek už měli, tak postavit a vybavit dům za 800 tis. je třeba pro mě nepředstavitelné (nebo jo, jde to, ale myslím, že to bude extrémně malé a tudíž nemá cenu se stěhovat z bytu) ![]()
@Nimie Nejsem si jista, zda zakl. psala, ze chteji penize na stavbu domu. Vracet se nebudu.Ale byt za to koupis, mensi domek taky, samozrejme zalezi kde, ale na Severu ano. Nic luxusniho, ale strecha nad hlavou to bude.
@matkabagristy souhlasim, stavba urcite ne.Jak s vlastnim pozemkem, tak bez. Ono i co se tyce te koupe domu/bytu. My bydlime v dome a ty penize se sypou furt, tam oprava..tak septik..tam drevo..v byte je to „luxus“.
@marra2 mám známé, co před lety koupili barrák s pozemkem v zapadáov za 300, ale hliněné podlahy, bez vody… Maj to hezké, skromné, ale investice
@Nimie píše:
Jasně, jenže to je to co tu řešíme - kolik lidí dokázalo za těch 800 tis. koupit pozemek a postavit dům?I kdyby pozemek už měli, tak postavit a vybavit dům za 800 tis. je třeba pro mě nepředstavitelné (nebo jo, jde to, ale myslím, že to bude extrémně malé a tudíž nemá cenu se stěhovat z bytu)
hypo 800tis si dokážu představit, když zdědím barák a potřebuji ho nějak víc opravit.
@marra2 píše:
@Nimie Nejsem si jista, zda zakl. psala, ze chteji penize na stavbu domu. Vracet se nebudu.Ale byt za to koupis, mensi domek taky, samozrejme zalezi kde, ale na Severu ano. Nic luxusniho, ale strecha nad hlavou to bude.
„Chtěli by jsme si s partnerem nechat postavit dům“
tam je právě ten problém, že zmínila dům a stavbu, což i kdyby dosáhli na 1,5 - 2 miliony hypotéky, tak i to je na hraně ![]()
@omites píše:
hypo 800tis si dokážu představit, když zdědím barák a potřebuji ho nějak víc opravit.
Právě nebo chci rekonstruovat byt. Nebo takhle, ono to možná postavit jde (něco fakt extra malého, pokud k tomu mám pozemek), ale asi už to nepůjde vybavit za tu částku…
@Nimie píše:
Právě nebo chci rekonstruovat byt. Nebo takhle, ono to možná postavit jde (něco fakt extra malého, pokud k tomu mám pozemek), ale asi už to nepůjde vybavit za tu částku…
Třeba bungalov 2+1 na stáří? ![]()
@Nimie U drevostavby asi se rozpocet dodrzi, protoze ta cena skace ne pri jeji stavbe, ale uz pri jejim navrhu. Proste u ni ty hezci dlazdicky jdou drive nez pri zdeni domu.
S temi rekonstrukcemi to nemusi byt jednoznacne. U nich je problem, kdyz z nich chce clovek udelat moderni bydleni a zacne sahat do tech konstrukci. Ale pokud je dum v dobrem stavu, se kterym se spokojim, tak to muze byt v pohode.
@Cuddy píše:
@Nimie U drevostavby asi se rozpocet dodrzi, protoze ta cena skace ne pri jeji stavbe, ale uz pri jejim navrhu. Proste u ni ty hezci dlazdicky jdou drive nez pri zdeni domu.S temi rekonstrukcemi to nemusi byt jednoznacne. U nich je problem, kdyz z nich chce clovek udelat moderni bydleni a zacne sahat do tech konstrukci. Ale pokud je dum v dobrem stavu, se kterym se spokojim, tak to muze byt v pohode.
Jo to s tebou souhlasím ![]()
@Cuddy píše:
@Nimie U drevostavby asi se rozpocet dodrzi, protoze ta cena skace ne pri jeji stavbe, ale uz pri jejim navrhu. Proste u ni ty hezci dlazdicky jdou drive nez pri zdeni domu.S temi rekonstrukcemi to nemusi byt jednoznacne. U nich je problem, kdyz z nich chce clovek udelat moderni bydleni a zacne sahat do tech konstrukci. Ale pokud je dum v dobrem stavu, se kterym se spokojim, tak to muze byt v pohode.
Já teď po tom průseru v rodině doporučuju všem, co nemají solidní keš, aby raději rekonstruovali postupně (i za cenu, že to nakonec bude stějně drahé jako postavit nový). Protože, když se něco podělá, rekonstrukci stopneš a žiješ dočasně v tom, co máš. Ale do stavby se nenastěhuješ.
@Cuddy píše:
S temi rekonstrukcemi to nemusi byt jednoznacne. U nich je problem, kdyz z nich chce clovek udelat moderni bydleni a zacne sahat do tech konstrukci. Ale pokud je dum v dobrem stavu, se kterym se spokojim, tak to muze byt v pohode.
My koupili 20 let starý barák za 2,1 mega. Ihned jsme do něj nasypali půl mega. Teď nedávno téměř 300 tis. A věř, že bych tady klidně půl mega, možná i milion s klidným svědomím proinvestovala.
Ale jak zde bylo psáni, vlastně by stačilo vyměnit okna, kotel, kuchyňskou linku a vymalovat. A ve zbytku by se dalo v poho žít.