Nárok na mateřskou po PN

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5672
21.11.16 18:21
@Anonymní píše:
Holky, mám taky otázku. Prosím anonym, neví se, že jsem v tom. V prosinci mě končí smlouva na HPP, jsem na neschopence a nastupuji do ochranné lhůty. V lednu by se tedy se mnou měla paní účetní vypořádat. O vyplacení dovolené si musím zažádat, nebo mě ji pošle automaticky v lednu na účet i se zápočtovým listem a formulářem pro uplatnění daní? Moc děkuji

Při ukončení pracovního poměru se nevyčerpaná dovolená proplácí automaticky, nemusíš o to žádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.16 18:22
@Adinal píše:
Při ukončení pracovního poměru se nevyčerpaná dovolená proplácí automaticky, nemusíš o to žádat.

děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
3
21.11.16 19:38

Mateřska

Ahoj holky chtela jsem se zeptat jestli msm narok na materskou kdyz jsem ted dala vypoved a ted jsem na pracaku pak jsem zjistila ze jsem v tom. pracovala jsem na hl.p.p.ale jen pul roku a pred tim jsem to docela stridala. myslite ze neco dostanu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
21.11.16 19:40

@Milča28 Nástup na MD zřejmě v ochranné lhůtě nestihneš, takže nárok na PPM mít nebudeš.
Budeš mít nárok na rodičovský příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.11.16 19:51

@Adinal aha a kolik to je???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
21.11.16 19:54

@Milča28 Dohromady 220 tisíc. Pokud nebudeš žádat přes partnera a nebudeš si moct volit výši, pak to bude měsíčně 7 600 Kč do konce 9. měsíce věku dítěte a následně ve výši 3 800 Kč do 4 let věku dítěte.
Na příští rok se ale chystají i nějaké změny, zatím ale nebyly schváleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.11.16 20:16

@Adinal děkuji Vám za informace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
1.12.16 12:05

Ještě bych se ráda zeptala, ve chvíli kdy mi zaměstnavatel bude proplácet dovolenou (mělo by to být 28 dní), mohu já si potom o měsíc déle posunout čerpání rodičovského příspěvku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
1.12.16 12:11

@hipolyta Můžeš, budu to dělat stejně.
RP nemusí (ale může) bezprostředně navazovat na čerpání PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí