Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neprijde vam v posledni dobe, ze svet se zblaznil?! - vrazdy provadene cleny IS, vrazda Elisky, epidemie eboly a vse mozne zle kolem nas…dnes v souvislosti s treti popravou britskeho hum. pracovnika me napadlo, ze svet snad speje ke konci ![]()
Ale nespeje…v histori lidstva se dely podstatne horsi veci, jen lide nebyli denne bombardovani „katastrofickymi“ zpravami ze vsech stran. Vzdyt dnes uz pomalu i vychod slunce dokazou podat jako katastrofu svetoveho vyznamu ![]()
Ale spěje ke konci - už od okamžiku, kdy vznikl - otázka je, jak dlouho to spění ještě bude trvat
A taky každý z nás spěje ke konci - nikdo není nesmrtelný ![]()
Příspěvek upraven 14.09.14 v 14:28
@beruska9 píše:
Ale nespeje…v histori lidstva se dely podstatne horsi veci, jen lide nebyli denne bombardovani „katastrofickymi“ zpravami ze vsech stran. Vzdyt dnes uz pomalu i vychod slunce dokazou podat jako katastrofu svetoveho vyznamu
Vidím to úplně stejně. Co je takové ebola proti morovým epidemiím ve středověku.
Myslím, že dřív to bylo podobné né-li horší jenom se o tom tolik nemluvilo jak ted a spoustu věcí se k nám vůbec nedostalo ![]()
Asi ano…ale treba hrozba IS me desi…zbrane jsou ucinejsi, svet diky technice propojenejsi…
Nespěje a nenechte se manipulovat medii. Proti zlu bojujte a když se Vám něco nelíbí řešte to, ale konstruktivně. Nadáváním se nic nevyřeší. Svět mohou změnit postoje k situacím.
@Vojtula píše:
Asi ano…ale treba hrozba IS me desi…zbrane jsou ucinejsi, svet diky technice propojenejsi…
děsit nás můžou, ale to je asi tak všechno, protože pokud někdo bude chtít ublížit tak ublíží a rozhodně se nikoho ptát nebude.
Byla jsem nedávno v Terezíně a tam člověka vyděsí i obyčejná pec ![]()
@Vojtula to dělají média. Před pár set lety by o nějakém zabitém novináři neštěknul ani pes. Teroristům současná komunikační rychlost a rozšířenost velmi vyhovuje, dřív by museli vypálit město do základů, teď stačí podříznout jednoho člověka a pověsit to na net ![]()
Nemoci byly vždycky, mor, španělská chřipka, pořád jsme tady ![]()
Nikdo neříká, že je život sluníčkový, ale pořád mám pocit, že momentálně je to jen slabší odvar minulosti.
@Vojtula píše:
Neprijde vam v posledni dobe, ze svet se zblaznil?! - vrazdy provadene cleny IS, vrazda Elisky, epidemie eboly a vse mozne zle kolem nas…dnes v souvislosti s treti popravou britskeho hum. pracovnika me napadlo, ze svet snad speje ke konci
Ne, to mi nepřijde.
Jenom dřív nebyla taková informovanost - to až dneska lidé mají možnost číst o všem, co se kde šustne.
Dětem se ubližovalo vždycky - zlí lidé byli, jsou a budou. Jenomže před třiceti lety by ses o žádné Elišce z Klášterce nedozvěděla, pokud bys nebyla zrovna z okolí. ![]()
Ja si myslím, ze jde pěkné do ha.zlu…lide si to dělají sami.
No nevím, mi zas naopak přijde, že v posledním roce spíš lidé drží v těžkých situacích při sobě. Viz. při Elišce - tolik lidí ji šlo hledat, sjížděli se lidé z jiných krajů, dokonce se to dostalo i na Slovensko. V minulých letech jsem nic nezažila podobného.
Dokonce vnímám i negativní názory na válku na Ukrajině. Všichni jsou najednou pro světový mír. - Kdysi by jim to bylo jedno.
Naopak mi skutečně přijde, jako bychom se dostali do jiné životní etapy. Dokonce i zvířata začala mít svá práva, bojuje se za jejich zbytečnou smrt.
Jde to všechno pomalu, ale přesto tu obrovskou změnu vnímám.
Samozřejmě, vrahové, devianti nejspíš bohužel budou, ale tím, že lidé začali víc při sobě držet, tak je jakákoliv zpráva nenechává chladnými flegmatiky a zprávu šíří dál, aby uchránili např. děti. Nedávno mi přišla zpráva, že v našem okolí taky někdo loudil malé děti do auta (ještě před Eliškou), věřte, že zpráva se šířila velmi rychle a rodiče byli v pohotovosti.
@Maculinka Psychopatů je jenom určité procento. Většina lidí na světě bojuje o dobro. Podstata života je láska, protože se z ní rodíme. Ta mateřská nám dává sílu přežít první roky života.
A dokonce jsem i nedávno četla (akorát nevím pro jaký rok to bylo, jestli loňský a nebo až tento), že nastává nová doba pro lidi a že budou k sobě vstřícní, budou táhnout za jeden provaz, nastává nějaké uvědomění si, pokrok na vyšší level. Že se má mnoho věcí zlepšit.
Horoskopům a předpovědím celkově nějak nevěřím, ale přiznávám, že na té změně chování něco bude - ač chci nebo ne, zkrátka to vnímám snad všude. Možná je to i tím, že nás i některá média „vychovávají“, nebo vznikají různá videa, jak by se člověk měl správně zachovat a uvědomit si, že nemá být sobec. Tlačí lidi k tomu, aby se v situacích zachovali správně, zodpovědně.