Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Alimenty, pokud je přestane posílat v dohodnuté výši, bych nechala stanovit soudem. Pro pořádek. Že si pořídí dítě, to se dalo očekávat. Bývalá milenka povýšená na partnerku musí nasadit větší level, aby záletníka udržela. Aspoň na pár let, než půjde obluzovat jinou květinu.
Soudně nebyly stanoveny proto, že oficiální plat je mnohem nižší než kolik mu posílá firma doopravdy. Byla jsem si zjišťovat, kolik bych vysoudila, byla by to tak možná větší polovina toho, co posílá teď.
@Anonymní píše:
Soudně nebyly stanoveny proto, že oficiální plat je mnohem nižší než kolik mu posílá firma doopravdy. Byla jsem si zjišťovat, kolik bych vysoudila, byla by to tak možná větší polovina toho, co posílá teď.
Podvodník na všech frontách… Tak ti nezbývá nic jiného než doufat.
@Russet píše:
Podvodník na všech frontách… Tak ti nezbývá nic jiného než doufat.
No presne! Podvod jako zivotni styl.
Nerozumím tomu, co řešíš. Ano, je to na jeho benevolenci, kolik peněz Ti bude dávat. Nic s tím neuděláš, pokud nikdo z Vás nemá chuť přiznat jeho plat.
Jdeš na to dobře, práci když je hlídání máš. Děti jsou malé… nebylo by něco, co by tě bavilo si třeba dostudovat? Mohla bys tím zaplácnout dvě mouchy jednou ranou - zvednout si kvalifikaci a přijít na jiné myšlenky.
Na ex bych nespoléhala, tam ti asi nezbyde nic jiného než doufat. A lepší to časem asi nebude, spíš horší.
@Anonymní píše:
Zdravím, před 4 měsíci ode mne a dětí (jedno školkové, druhé roční) odešel po dlouhých letech partner k milence. Jakž takž jsme i díky terapeutce fungovali, nyní jsem se ale dozvěděla, že čekají prý neplánovaně dítě. Chci se zeptat, jak jste dokázali po tom vycházet finančně, nebyly vaše společné děti odsunuty na druhou kolej? Že jsou v tom pro mne emoce, strach, je zbytečné vypisovat, snažím se teď spíše zvládnout praktickou stránku věci. Alimenty nemáme stanovené soudně, jsem na RD, doteď posílal slušné peníze. Pro upřesnění nesedím doma s nataženou rukou, když mají babičky čas, chodím do práce. A vím, že nejsme ani první ani poslední. Bylo pro mne těžké překousnout jeho odchod, lži a podvádění, kvůli dětem, tohle je zase další krize.
Tak to je dobrej dareček
to si dal jsko zavazek obrok zplodit dite nebo co? ![]()
Jinak deti samozrejme na druhe koleji budou, vzdyt si ani k tomu miminu nemohl vytvorit nejaky extra vztah
ale jaky vztah, kdyz chodil za milenou ![]()
Kazdopadne ta nova je teda husta strelkyne
pokud ji teda neni 36 (ze by si jeste rychle strelila dite bez ohledu na to, jak to dopadne), tak umotat si na krk lhare a nevernika, ktery je schopen odejit od miminka, to je teda tezce mimo kalkul. Pokud jste nemeli fakt kalamitni vztah, tak je preci na prvni pohled jasne, ze on neni rodinny typ a doma s miminkem a ženou nebude… ![]()
Drž se ![]()
@Anonymní píše: … oficiální plat je mnohem nižší než kolik mu posílá firma doopravdy.
Tomu nerozumím. Výše výžviného se zásadně určuje podle schopností, možností a majetkových poměrů povinného (plátce výživného). Nejen podle výše mzdy zaměstnance! Soud si ty informace může opatřit, až bude rozhodovat o výši výživného.
Příspěvek upraven 14.08.22 v 08:43
@smečka.blech píše:
Jdeš na to dobře, práci když je hlídání máš. Děti jsou malé… nebylo by něco, co by tě bavilo si třeba dostudovat? Mohla bys tím zaplácnout dvě mouchy jednou ranou - zvednout si kvalifikaci a přijít na jiné myšlenky.Na ex bych nespoléhala, tam ti asi nezbyde nic jiného než doufat. A lepší to časem asi nebude, spíš horší.
Sama s malyma detma, častečny uvazek a studovat, jo
no nevim
@FlorenceF Jenkins píše:
Sama s malyma detma, častečny uvazek a studovat, jono nevim
No má hlídání a otázka je, jak moc velký přínos pro ní ten částečný úvazek znamená. Jestli nic moc, tak bych ho pustila a radši si něco dodělala. Jinak se z té situace nevyhrabe. Ledaže by začala podnikat, nebo tak něco. ![]()
@Tala20 píše:
Tomu nerozumím. Výše výžviného se zásadně určuje podle schopností, možností a majetkových poměrů povinného (plátce výživného). Nejen podle výše mzdy zaměstnance! Soud si ty informace může opatřit, až bude rozhodovat o výši výživného.Příspěvek upraven 14.08.22 v 08:43
ale je to sázka do loterie
@Lada_adal píše:
No presne! Podvod jako zivotni styl.
Kdyz s nim zila a profitovala z toho, tak ji odrbavat stat nevadilo
. Tak ted na to mozna brzy dojede.
@Tala20 píše:
Tomu nerozumím. Výše výžviného se zásadně určuje podle schopností, možností a majetkových poměrů povinného (plátce výživného). Nejen podle výše mzdy zaměstnance! Soud si ty informace může opatřit, až bude rozhodovat o výši výživného.Příspěvek upraven 14.08.22 v 08:43
Jak si je má opatřit, když mu platí zbytek na ruku ![]()
Pokud je plat papírově neúměrně nízký, měl by soud brát v potaz obvyklou výši platu v daném oboru v příslušném kraji. Ale to je spíš taková formulka směřující spíš k podnikatelům, nicméně napřed covid, teď válka, jedna krize vedle druhé, která má vliv na prosperitu firem. Zakladatelka nemá moc šancí dokázat to.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Zdravím, před 4 měsíci ode mne a dětí (jedno školkové, druhé roční) odešel po dlouhých letech partner k milence. Jakž takž jsme i díky terapeutce fungovali, nyní jsem se ale dozvěděla, že čekají prý neplánovaně dítě. Chci se zeptat, jak jste dokázali po tom vycházet finančně, nebyly vaše společné děti odsunuty na druhou kolej? Že jsou v tom pro mne emoce, strach, je zbytečné vypisovat, snažím se teď spíše zvládnout praktickou stránku věci. Alimenty nemáme stanovené soudně, jsem na RD, doteď posílal slušné peníze. Pro upřesnění nesedím doma s nataženou rukou, když mají babičky čas, chodím do práce. A vím, že nejsme ani první ani poslední. Bylo pro mne těžké překousnout jeho odchod, lži a podvádění, kvůli dětem, tohle je zase další krize.