Nástup na mateřskou co je potřeba zařídit?

139
11.8.22 12:56

Nástup na mateřskou co je potřeba zařídit?

Ahoj ženy :palec:
Mám na Vás dotaz jakožto prvorodička :lol:
Od potvrzení těhotenství jsem na nemocenské od 14.4. Jsem zaměstnaná 6. rokem se smlouvou na dobu neurčitou. Dnes jsem byla na prohlídce u gynekologa, kde mi sestra sdělila, abych si ještě vyčerpala dovolenou? :think: Bohužel jsem si to neuvědomila a teď přemýšlím, jak to myslela :D Když jsem přeci na nemocenské, tak se mi dovolená krátí ( nárok na 4 týdny). 8o Dovolená na kterou jsem měla nárok se mi proplatí nebo jak tomu je? :think: Musím donést do práce nějaký papír, že od daného termínu nastupují z nemocenské na mateřskou? Předem moc děkuji možná za blbý dotaz, ale jsem z toho trošku mimo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37144
11.8.22 13:04

Papír do prace doneseš, ten ti dá gynekolog. Dovolenou si klidně vyber až po mateřské, než nastoupis na rodičovskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.22 13:07

Ano donést papír že nastupujete na mateřskou. Vystavuje gynekolog. Do se donese do práce a nechá podepsat. Od kdy do kdy. Doporučuju si někam zapsat datum kdy jste nastoupila na MD ( kvůli žádosti o RD) bude to rychlejší než aby to pak úřednice hledala. Nárok na dovolenou zařizuje zaměstnavatel. Rovnou se v práci zeptejte mzdové účetní a nechte si to vypsat.
Z neschopenky tedy půjdete rovnou na MD.
RD se řeší na pracáku vašeho daného bydliště. Většinou máj tiskopisy někde volně ve stojanu.

• Citovat
  • Upravit
139
11.8.22 13:08

@Kriss Tina
Dobře děkuji, ale chápu dobře, že kdybych měla třeba 5 dní dovolené, tak by mi neschopenku ukončili dříve pak bych si vybrala 5 dní dovolené a pak hned nástup na mateřskou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101930
11.8.22 13:10
@Hell95 píše:
@Kriss Tina
Dobře děkuji, ale chápu dobře, že kdybych měla třeba 5 dní dovolené, tak by mi neschopenku ukončili dříve pak bych si vybrala 5 dní dovolené a pak hned nástup na mateřskou? :think:

Teoreticky jo, prakticky se ti taky může stat, ze ti zamestnavatel odmitne tu dovolenou dat a pujdes na 5 dnu pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
11.8.22 13:12

@j.a.n.i1
No vzhledem k tomu, jakou práci vykonávám, tak to dost pochybuju :lol: Ale možné je všechno :) Děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
11.8.22 13:32

Já byla zrovna dneska za účetní. Na MD nastupuju v sobotu, PN mi dr. ukončuje k pátku. Nárok na dovolenou se nekrátí ani nemocenskou ani MD. Účetní jsem dala pouze vyplněný papír od lékaře. To je vše. O nic víc se nestarám. Mám pak jen poslat kopii RL. Neyvcerpanou dovolenou si vyberu po MD, mám tam 15 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
11.8.22 13:38

@Gabulle
Super :palec: Mockrát děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
11.8.22 13:48
@Hell95 píše:
Ahoj ženy :palec:
Mám na Vás dotaz jakožto prvorodička :lol:
Od potvrzení těhotenství jsem na nemocenské od 14.4. Jsem zaměstnaná 6. rokem se smlouvou na dobu neurčitou. Dnes jsem byla na prohlídce u gynekologa, kde mi sestra sdělila, abych si ještě vyčerpala dovolenou? :think: Bohužel jsem si to neuvědomila a teď přemýšlím, jak to myslela :D Když jsem přeci na nemocenské, tak se mi dovolená krátí ( nárok na 4 týdny). 8o Dovolená na kterou jsem měla nárok se mi proplatí nebo jak tomu je? :think: Musím donést do práce nějaký papír, že od daného termínu nastupují z nemocenské na mateřskou? Předem moc děkuji možná za blbý dotaz, ale jsem z toho trošku mimo. :palec:

Papir na MD ti dá lékař ten pošleš do práce. Dovcu můžeš vybrat i po skončení MD, když začne RD. Jelikož během MD ti naběhne zase dovolená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
11.8.22 14:16

@Umík
Děkuji moc za odpověď. Ptala jsem se kamarádek z práce… Prý to neřešily a zaměstnavatel jim to proplatil automaticky po nástupu na MD. :palec: Jedna tedy šla do do práce s papírem s nástupem na MD druhé to poslal gynekolog sám do práce. :D Já mám další kontrolu 22.9. a na MD mohu nejdříve nastoupit 6.10. tuším :potlesk: Tak mám ještě čas se Mudr optat popřípadě mi dají formulář pro zaměstnavatele. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí