Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Margit. Tomanova kluka mi řekl už zhruba 16tt a v 17tt jsem byla na plodovy vodě a bylo jiste,že tam mám holku a kluka
Termín porodu 24.6.,ale snad to bude konec května,začátek června si myslim
@sonci82 ty jo dvě
to by mi asi šlehlo
ale je to paráda
už se těším až sem pošleš fotku ![]()
@Margit. Tomanova tak byl to třetí pokus,takže jsme si řekli,že dáme dvě a chytne se třeba aspoň jedno
a to máme ještě 3 mrazacky,no to nevim ty už asi nepouzijeme ![]()
@sonci82 co ty víš
třeba ještě do budoucna budete chtít další mimi ![]()
@Safrik jeste nevim, jak aktualne to tam nyni je, ale za mne (zpet pres dva roky) chteli leky platit v hotovosti (nesla platba kartou)
Ahoj. Můžu se přidat? A jsem tu trošku z jiného soudku, tak se předem omlouvám že vám to tady narusuju
čekám svoje druhé mimčo. Na prvním screeningu vše dopadlo naštěstí v pořádku ale jsem malá, měřím jen 148 a jako mimi jsem měla vykloubenou nohu, proto mi doporučili nějakou konzultaci… Když jsme se dneska objednávala zase jsem se zapomněla ptát. Klasika u mě
tak snad mi pomůžete. Na co se mám připravit, co mě asi čeká. Nemáte zkušenosti? a co mimo doporučení a kartičky pojišťovny budu potřebovat. Třeba nějaký rodokmen? Přece jen konzultace je jen kvůli osobní anamneze. Vše jinak dopadlo dobře. Tak snad odběr plodovky nebude nutný.
a dal by mě zajímalo jestli se znovu platí tisícovka a nebo když je to mimo screening, tak se neplatí nic? Budu moc ráda když mi někdo bude umět odpovědět. Moc děkuju. ![]()
@Malá princezna ahoj, jestli jdes na genetickou konzultaci, tak ta se neplati. Jedine pokud by jsi chtela potom fotku z utz, coz si musis rict, ja si nerekla a nemame ji
na utz po te konzultaci byl prcek krasne videt, tak nas mrzelo, ze tam nemohl byt i pritel.
Jinak chteji rodokmen, priprav si ho dopredu, ja tam byla sama a u pritelovo strany jsem skoro nic nevedela, jenze v nasem pripade toho moc nevi ani pritel (uz se nema koho zeptat).
@maaarkeeet strašně moc děkuju za odpověď. Dobře rodokmen připravím.
bude toho plnej papír. Naštěstí ne níc moc s genetickou zátěži. A ta ani není úplně přímá. No uvidíme. Mám strach aby mě neposlali na plodovku. Ale není důvod asi se bát. Jdu tam kvůli osobní anamneze a to kvůli výšce 150 cm, což má z mamky strany skoro každá žena a a i muž měl max do 165…tak je jasný že holt jsem nemohla být nějaká velká a pak kvůli kuxaci kyčle co jsem měla jako malička. Před těmi 8 lety to nikdo neřešil.. A teď jo. Tak se bojím. Nevíš kolik stojí fotka z utz. Já bych jednu určitě rada ![]()
@Malá princezna platila jsem 100,–, ale bylo to loni, tak snad s lednem nezdražili, ale screening byl take 1000,–, tak snad vse ponechali.
Urcite to bude dobre, kdyz vse vyslo na screeningu dobre, tak by te na plodovku posilat asi nemeli. Kdy tam jdes?
@maaarkeeet jdu tam 28.3. Tak už se moc nebojím. Moc děkuju za ochotu zodpovědět na moje otázky. Rodokmen sestaví. Tchyně už mi vše poslala. Moc moc díky. A všem hodně štěstí ![]()