Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Channelka pojď na náměstí
U nás úspěch na sto pro…dvě v sobě a 3 v mrazáku…a v Natalu vždy zbylo jedno embryo…na náměstí to byl 3.pokus
@Luiluu Já chodím už skoro 2 roky k Dr. Bousemu a nic moc. 2 cykly vyčerpané a těhotenství stále nikde! Takže hledám nějaké jiné centrum…
Mně to hlava nebere,že je nás tolik,komu to tam prostě takto nevychází…to snad jen rejzujou?
@sonci82 Fakt? To je super moc ti to přeji… Já už jsem tak nešťastná, roky utíkají a výsledek žádný… Naposledy odebráno 18 zralých vajíček oplodněno isci a výsledek 3 blastocysty a když jsem se ptala jak je to možné, že mi to přijde divné, blbým výrazem ve tváři ticho a pak mi řekli, že ještě jedno domrazili???? Chápeš to? Já už nemám důvěru!!!
Srpen 2014 - vysazení antikoncepce…
listopad 2016 - manžel podstoupil první spermiogram se špatným výsledkem. Na 3mesice nasazený vitamíny
2017
Březen 2017 - kontrolní spermio s nepatrným zlepsenim a jsme predany do CAR. Navíc manželovi zjištěna mutace na CF.
Duben 2017 - 1. návštěva CAR,vyšetření a jsem poslána rovnou na genetiku,ohledně CF u manžela. Až budou výsledky,mužem jít dál.
Květen/červen 2017 - výsledky z genetiky v pořádku,jupiiii a jde se dál.
Konec června 2017 nasazený ATB pro nás oba..
28.7.2017- první IUI… nic…spermiogram na prd,víc jich zkoušet nebudeme
2.10.2017 - utz a jdu domů s Gonalem a budu čekat až se dostaví MS
10.10.2017 - konečně MS dorazila
11.10.2017 - začínám si píchat Gonal
21.10.2017 - odběr vajíček - odebráno 5 zralých vajíček…oplodnilo se 1
24.10.2017 - ET 3denniho embrya..snad je to ten nejsilnější jedinec 🙂 .....a budem čekat a modlit se
7.11. - krev negativní…brrr a jedem dál
2018
3.1. nás čeká imunologické vyšetření - vyšlo celkem ok,já v pořádku a manžel klasika…
23.3. - začínáme dlouhý protokol - píchám si Decapeptyl a budu čekat na MS
6.4. - kontrola v CARu…
7.4. - začínám pripichavat Gonal + Luveris…
12.4. - kontrola - foliky rostou,zatím jich je cca 8-10…, Další KO v úterý 17.4. Předběžně to vypadá na odběr 19.,20.4.
20.4. - OPU - získáno 8-9 vajíček..
21.4. - 6 embryjek
22.4. - stále jich drží 6
25.4. - ET - zbylo jen 1 embryo,je ve mě a do mrazáku opět nic ![]()
7.5. - krev - těhotenství se bohužel opět nekoná ![]()
Uvidíme,co bude dál…uvažujeme nad změnou CAR
V červnu jsme navštívili nový CAR a začala jsem brát Clostik,že zkusíme IUI. Jen mi umřela babička a IUI vyšlo na pohřeb,takže jsem domů dostala injekci Ovitrelle a snažit se doma. Bez výsledku.
Červenec - odletěli jsme na 12 dní na last minute na Zakynthos - odreagovat se a načerpat nové síly
15.8. - opět návštěva CARu a domluva na IVF,takže 3.9. si jdu vyfasovat injekce a začneme dlouhý protokol a pichat Decapeptyl
3.9. dneska začínám pichat Decapeptyl
18.9. začínám připichovat Gonal s Luverisem
27.9. kontrola a ještě 2 dny pichat Eigenorm a v sobotu píchnout Ovitrelle a 1.10. bude odběr
1.10. odběr vajíček - 22 oocytů
2.10. telefon z CARu - z 22 jich bylo 16 zralých a 13 oplodněno 😎 ET bude v sobotu 6.10.
6.10. ET 2× blastocysta a budeme věřit
8.10. a máme 3 mrazacky 😍
16.10. - 10.den po ET a první pozitivní test
a 2.11. nás čeká první utz
2.11. utz - chytla se OBĚ embrya
@sonci82 Ježíš to je úplně super… Taková změna, to nechápu, že někde to jde někde ne??? Moc moc ti gratuluju k dvojnásobnému štěstí!
můžeš mi poslat kontakt na to centrum? Budu potřebovat opět doporučení? K jakému lékaři chodíš?
@sonci82 Testovala jsi až ten 10 den/ ET? Nebo zkoušela i dřív?
@Channelka píše:
@Žaneta28 Ahoj, jsme na tom podobně už jsem docerpala v Natalart u 2 IVF cykly. Nyní jsem 6 den po KETu, ale břicho mě bolí na MS takže pochybuji o úspěchu… Mě také zaráží, že ať odeberou 5, 20 nebo 30 vajíček tak výsledek je téměř u všech stejný. Jedno zavedou a max 2 zamrazi. To mi hlava nebere??? Vysvětlení 0! O vše si musí člověk říkat, každou informaci tahat apod. Proto mám v plánu to tam ukončit a jít jinam… Ale kam????? Už chci mít nějakou jistotu!
Možná bych v Natalartu zůstala, ale vadí mi, že se musím na všechno ptát a mám pocit, že spíše zkoušejí, nikoli vědí, co dělají. Taky jsem si kladla otázku, kam jit dál. Teď jsme objednaní na konzultaci na náměstí, v březnu do Prahy do Gennetu. Velmi sympatický je mi Helios, ale ten je v Brně. Uvidím, co mi řeknou v jiných CAR a pak se rozhodnu.
Držím palce, aby vše dobře dopadlo a třeba Ti KET vyjde ![]()
@Žaneta28 a na náměstí se jmenuje klinika jak? Děkuji za odpověď…
@Channelka zadej si CAR IVF Institut Plzeň…já chodila k Dr. Krmickovy a byli jsme moc spokojeni. Ona mi dělala i odběr vajíček,ale na transfer v sobotu tam byl doktor Hradecký. A navíc mi je tam soupnul aniž by dělal u toho utz…v Natalu zas vždy zaváděli pod utz.
Já prostě byla rozhodnutá hned po tom druhým pokusu,že zkusíme náměstí. A z Plzně do Prahy nevím zda bych jezdila,to už by musela být opravdu nouze.
Jojo,vydržela jsem na test až na ten 10.den ![]()
My než šli na náměstí,tak jsem si zašla na gyndu,jestli mi můžou napsat nový doporučení,že dvakrát to v Natu nevyšlo a bez problémů. Veškerý papíry ohledně genetiky,imunologie jsem měla u sebe…ukázala jsem jim papíry z odběru,transferu a ze všeho…jen pak nám vzali krev a udělali si svůj nový spermiogram. A pak se jednalo co dál…