NATALART Plzeň

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12
12.12.18 20:40

Ahoj holky, tak se k vám pridavam. Od května chodíme do Natu, podstoupili jsme 2× IUI. A teď 1.IVF. Píchala jsem Gonal, pak přidali Luveris a Orgalutran. Bohužel i přes takovou nálož jsem nějak závratně nereagovala a při OPU byla odebrána jen 4 vajíčka, jenže 2 z toho byla nezralá. Dr. Švábek mi hned po OPU řekl, že na prodlouženou kultivaci to nebude. Na ET jsem šla tedy 3.den - 7bunecne embryo + 1 zmrzka. Všude jsem četla, že se lépe uhnizďují 5.denní blastocysty než 3.denní embryjka. Ale nebyl mi vysvětlen žádný důvod, proč se nepočkalo do toho 5.dne. Přece pokud nevydrží do 5.dne „venku“, nemůže vydržet ani „uvnitř“ :nevim:
Dnes jsem 9.den od OPU, příznaky vůbec žádné nepozoruji, akorát mě bolí prsa, ale ty mě snad bolí už od první injekce. A občas mě zabolí válečník, třeba včera, když jsem si kýchla, myslela jsem, že ho mám snad ve spoďárech :D Test zatím také sněhobílý. V pondělí jdu do Natu, tak uvidime.
Jinak u mě nic nezjistili a manžel má trochu horší morfologii. Ale vlastně kromě UTZ, krve a spermiogramu nám nic dalšího nedělali. Tak jsem zvědavá, jaký bude případně další postup po KET. Jaké mi dají jiné hormony, když nereaguji na Gonal…Ale pak bych se rozhodně dozadovala dalších vyšetření nebo přešla jinam :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5447
12.12.18 20:47

@AndyFol ahoj a vítej v klubu :lol: Já po prvním pokusu v Natalu jsem měla asi taky 4 vajíčka a druhý den bylo jen jedno embryo, takže bylo jasné, že transfer bude 3.den. Ono to nikdy není jistý, co je lepší…někomu se povede otěhotnět i s třídenním, někomu ne. To je prostě už otázka přírody, ale co vím, tak embryologové raději vkládají třetí den, při malém množství embryí. Druhý pokus v Natalu jsem měla 8 oocytů, druhý den bylo 6 embryí, která se držela i třetí den,a když jsem přišla pátý den na transfer, bylo mi řečeno, že zbylo pouze jedno a mám pocit, že to ani blastocysta nebyla, ale nemám to ani v papírech napsáno. Samo to taky nevyšlo. A na třetí pokus jsme přešli na náměstí.
Pokud vám to nevyjde, určitě ať vás pošlou na genetické vyšetření a na reprodukční imunologii, vše to dělají dole …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
12.12.18 21:02

@sonci82 Děkuji za vysvětlení :lol: Člověk je pořád jak na trní, pořád něco googluje a čím víc se toho dočte, tím ve všem víc šťourá, pozoruje se…No hrůza :pocitac: :mrgreen:
Testovat jsem chtěla nejdříve taky aspoň až 11.den, samozřejmě jedu už od 7. a za chvíli si tam tu čárku snad domaluju, jak mě to štve :mrgreen:
Ale určitě příště už budu tlačit na tu genetiku a imunologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.19 21:38
@sonci82 píše:
@AndyFol ahoj a vítej v klubu :lol: Já po prvním pokusu v Natalu jsem měla asi taky 4 vajíčka a druhý den bylo jen jedno embryo, takže bylo jasné, že transfer bude 3.den. Ono to nikdy není jistý, co je lepší…někomu se povede otěhotnět i s třídenním, někomu ne. To je prostě už otázka přírody, ale co vím, tak embryologové raději vkládají třetí den, při malém množství embryí. Druhý pokus v Natalu jsem měla 8 oocytů, druhý den bylo 6 embryí, která se držela i třetí den,a když jsem přišla pátý den na transfer, bylo mi řečeno, že zbylo pouze jedno a mám pocit, že to ani blastocysta nebyla, ale nemám to ani v papírech napsáno. Samo to taky nevyšlo. A na třetí pokus jsme přešli na náměstí.
Pokud vám to nevyjde, určitě ať vás pošlou na genetické vyšetření a na reprodukční imunologii, vše to dělají dole …

Ahoj, jaké máš zkušenosti s Institutem na náměstí? Taky chodím do Natalartu, 1. IVF bez úspěchu. Skoro žádná vyšetření, teď jsem si řekla o doporučení na genetiku a imunologii.

• Citovat
  • Upravit
2776
8.1.19 14:57

Ahoj holky můžu se zeptat jak dlouhou ho to trvalo od podání žádosti na IVF do schválení pojistovnou? Čeká se na to? Mám VZP.dekuju😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
8.1.19 17:07

@Margit. Tomanova ahoj, ja my jsme se pro ivf rozhodli koncem listopadu, , pak byly vanoce a po Novem roce probehlo ivf.. na konci ledna jsem byla tehotna a cekala na pozitivni test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
8.1.19 18:16

@Margit. Tomanova
Ahoj, mě říkal MUDr. Švábek, že je to do 14ti dní, ale bývá to mnohem dřív. Nevím, jaký by musel být důvod, že by pojišťovna neschválila…
Každopádně jsem byla 1× na IVF a nyní jsme v 8.tt :potlesk:
Držím všem palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
8.1.19 18:30

@Margit. Tomanova Ahoj, behem tydne jsme to meli schvalene a to jeste mame pojistovnu hlavni v nemecku a v cesku mame jakou dalsi. A bylo to rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2776
8.1.19 21:29

@Pavao1 @AndyFol @Aniga holky moc děkuju za vaše reakce :wink: příští týden jdu na ultrazvuk jestli se tam po clostilbegytu něco děje nebo jestli rovnou půjdem na IVF.drzim všem palečky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
10.1.19 16:42

Ahoj děvčata jsem zde nova a měla bych dotaz není tu nahodou nějaká slečna či paní, která má doma muže paraplegika a snaží se o miminko. Děkuji a jinak vše hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5447
10.1.19 16:51

@Luiluu ahojky,no já mám pocit,že tu asi žádná takovýho nemá…ten je na vozíku a nehýbe tělem? Nebo jak to přesně je?
A problém máte u něj nebo u tebe? A u koho jste byli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
10.1.19 16:58

Partner je po autonehodě a je na voziku paraplegik je nehybe nohama (u nás je to ještě komplikovanější jelikož nohy cítí) já jsem zdravá a už mam 12 letou dceru z předchozího vztahu. Ale musime jit na chirurgické odstranění. Předpokládali jsme te to bude na IUI ale dnes mě sdělili že rovnou IVF a to mě rozhodilo. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
10.1.19 17:05

Jsme u MUDr. Rokyty jaké mate zkušenosti někdo blbe jak čtu někdo dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
13.1.19 18:06
@Luiluu píše:
Jsme u MUDr. Rokyty jaké mate zkušenosti někdo blbe jak čtu někdo dobré.

Ahoj, chodila jsem k Rokytovi. Taky nám hned nabídli IVF, inseminace podle nich nepřipadala v úvahu. Měli jsme ET i KET, vše bez úspěchu. Shrnutí neúspěchu absolutně nesmyslné, na můj dotaz, co budou dělat jinak mi bylo řečeno, že můžeme zkusit dlouhý protokol, jestli se to náhodou povede apod. Zpětně si uvědomuji, že mi neudělali téměř žádná vyšetření, o imunologické a genetické vyšetření jsem si musela říct.

Na stránkách jsou zveřejněné výsledky Centra, které jsou z roku 2012. Předpokládám, že se nezlepšili, proto nejsou aktuální údaje.

Připlatili jsme si všechno, co nám bylo doporučeno. Utratili jsme spousta peněz, výsledek bohužel 0.

Za mě doporučuji si zajít do více CAR a najít si Centrum podle úspěšnosti. Nejlepší CAR v ČR dosahuji 70% úspěšnosti. Natalart podle výsledku z roku 2012 dosahuje 40% úspešnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
21.1.19 18:17

@Žaneta28 Ahoj, jsme na tom podobně už jsem docerpala v Natalart u 2 IVF cykly. Nyní jsem 6 den po KETu, ale břicho mě bolí na MS takže pochybuji o úspěchu… Mě také zaráží, že ať odeberou 5, 20 nebo 30 vajíček tak výsledek je téměř u všech stejný. Jedno zavedou a max 2 zamrazi. To mi hlava nebere??? Vysvětlení 0! O vše si musí člověk říkat, každou informaci tahat apod. Proto mám v plánu to tam ukončit a jít jinam… Ale kam????? Už chci mít nějakou jistotu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí